Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Nyári készültségben a rendőrök

Fokozott járőri jelenléttel készül a Szegedi Rendőrkapitányság a turista szezonra: a nyáron erőteljesebben ellenőrzik a belvárost, a rakpartot és a bányatavakat. Bűnügyi portyák is várhatók.
– Komolyan veszi a rendőrség a nyári turizmus alatti feladatait. Továbbra is meg akarunk felelni annak az elismerésnek, amit tavaly kaptunk a kajak-kenu világbajnokságon a nemzetközi szövetségtől: azért szeretik itt rendezni a versenyeket, mert Szeged közbiztonsága a többi európai nagyvároshoz képest sokkal jobb – mondta Zélity Lászlóvárosi rendőrkapitány a nyári turisztikai idényről szóló sajtótájékoztatón.

Szeptember végéig illetékességi területükön 37 nagyobb – például szőregi rózsaünnep, szabadtéri, múzeumok éjszakája országos evezőbajnokság – eseményt tartanak: a rendezvények biztosítása és a fokozott rendőri jelenlét lesz az egyenruhások legfőbb feladata. Rendőrökkel főként a belváros Tisza Lajos körúti belső részén lehet majd nagyobb számban találkozni: két gyalogos járőrszolgálat teljesít itt feladatot, valamint egy gépkocsizó járőrpár is cirkál a körzetben.

A Széchenyi téri kihelyezett Tourinform iroda mellett további két rendőr posztol: az idegen nyelven is beszélő járőrök magyar és külföldi prospektusokat osztogatnak a turistáknak, amiben többek között a legfontosabb közrendi-, és közlekedésvédelmi tudnivalók találhatók. Jellemzőek lesznek a bűnügyi portyák is: a rendőrök főleg azokat a házakat ellenőrzik majd, amelynek tulajdonosai hosszabb időre nyaralni mentek.

Alkalmanként összehangolt rendőri akcióra is lehet számítani. Ilyen történt a hétvégén, amikor 19 rendőr egyszerre szállta meg a várost: elfogtak egy körözött férfit, egy embert pedig bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő. A Huszár Mátyás rakparton is gyakoriak lesznek az ellenőrzések: a hétvégén 16 sofőrt mértek be, akik motorukkal vagy autójukkal túllépték a megengedett sebességet. A járőrök figyelmét a bányatavak sem kerülik el, ahol az illegális fürdőzést akarják megakadályozni.

Olvasóink írták

 • 10. Egyolvasó 2012. június 21. 21:28
  „9. Dushbag 2012.06.20. 09:04

  Javaslom szánjon kb. 2órát az ott kéregető személyek megfigyelésével, csatlakozni fog a táborunkhoz amint saját szemével látja az ott folyó kéregetést, és a kapott pénz kinél fog landolni.”
 • 9. Dushbag 2012. június 20. 09:04
  „Az eddig hozzászólóknak javaslom Belgától az "az a baj"
  című szerzeményt meghallgatni, azonosulni már sikerült
  vele...”
 • 8. rózsakert 2012. június 19. 11:27
  „7.antiorange 2012.06.19. 04:17

  naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nem úgy van az-amig a sok okos kéregető tud hatni a rászorultság látszatával---aki ad-az megérdemli.”
 • 7. antiorange 2012. június 19. 04:17
  „4. Egyolvasó 2012.06.18. 20:02

  A Rektori Hivatal és a Nagyáruház környékén koldulóknak egy vasat sem érdemes adni! Nyílt titok, hogy az ott szerzett pénz az Árkádban lévő kaszinóban köt ki! Különösen a karján gyermekkel kolduló nőt kell kerülni!”
 • 6. antiorange 2012. június 19. 04:15
  „"Komolyan veszi a rendőrség a nyári turizmus alatti feladatait." - Veszi egy fenét! Éjszakánként ott támasztják a pultot a csinos eladónőnél a Zrínyi utcában lévő éjjel-nappaliban, több alkalommal volt szerencsém látni.”
 • 5. butagyerek 2012. június 18. 21:55
  „Nyári készültség ..... Nem tudja valaki lesznek miniszoknyás rendőrlányok is?”
 • 4. Egyolvasó 2012. június 18. 20:02
  „Zélity László javasolnám, hogy vegyen fel polgári öltözetet, de ne öltöny nyakkendőset és sétáljon el e tudományegyetem előtt, három ember szólított le, hogy annyira éhesek de nincs pénzük segítsem ki őket, még jó, hogy nem adakoztam. Mivel ráértem megálltam nézelődni, nos voltak olyanok akik megsajnálták őket és jóhiszeműen adakoztak, amit eltávoztak megjelentek a kéregetők "gazdáik" és a kapott összeget el is kobozták és zavarták koldulni a három embert. Elég szomorúnak tartom, hogy egy egyetem előtt ilyen megtörtén, és felháborító, hogy a rendőrség állandóan csak a statisztikát mutogatja az utcán pedig észre sem veszik a problémákat.”
 • 3. Ellenzéki 2012. június 18. 18:03
  „Ja, fokozott készültségben!
  "Kérem a vezetői engedélyét, a forgalmi engedélyét, a személyi igazolványát, majd nyissa fel a csomagtartót és mutassa az elsősegély dobozát!
  Na, ez lejárt, 5000 forint helyszíni bírság, vagy feljelentem és akkor több lesz!"
  Na ez a fokozott készültség!
  Ma, amikor mentem haza Szőregre, a buszból lehetett látni, hogy dolgozott a trafi, a körforgalom építkezés előtt és leste, hogy a 30km/h táblánál ki hajt gyorsabban!”
 • 2. papika56 2012. június 18. 15:53
  „Honnan tudják a rendőrök ...hogy melyik házból vannak oda hosszabban nyaralni ????
  Mert a mai világban --ki engedheti meg magának --akár csak 2-3 napra is elmenjen nyaralni ???,nem ,hogy hosszú ideig ?”
 • 1. rózsakert 2012. június 18. 12:52
  „Javaslom méregetés helyett a telepek fűutcáin messze 14 év alatt kerékpározgató-így aktív útakadályt képező gyermekek figyelmeztetését--mielőtt a kresz ismerete és be nem tartása miatt szükséges veszzteséggé válnak----de sőtétedés után a kocsmák tartalmának utcára áramlása-már messze nem emberi minőségben-szintén megérne néhány tetemes bünticédulát-főleg-hog a lámpácskák hiánya gyakorlatilag 100%-os.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértők, embercsempészek rendőrkézen

Dolgos hétvégét tudhat maga mögött a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség. Tovább olvasom