Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Nyárra több működő automatát ígér az SZKT

Nyárra több működő automatát ígér az SZKT
Szeged - A jövőben ugyan tízre növelné a városban az SZKT a jegyautomaták számát, egyelőre azonban a meglévő nyolcból is csak hat működik. Kettőt - a nagyállomásnál és a rókusi pályaudvarnál lévőt - alkatrészhiány miatt ki kellett vonni a forgalomból - tudtuk meg Majó-Petri Zoltán cégvezetőtől.
Az igazgató elmondta, a városi jegyautomaták német gyártója már öt éve leállt a Szegeden üzemelő gépek készítésével, így az alkatrészbeszerzés körülményes és drága – ezért felújítás helyett új készülékek vásárlására igyekszik rábírni az önkormányzati céget.
 
A paypass egyelőre álom. Most csak készpénzt fogadnak el a belvárosi automaták. Fotó: Kuklis István
A paypass egyelőre álom. Most csak készpénzt fogadnak el a belvárosi automaták. Fotó: Kuklis István

Az SZKT viszont közben azzal a magyar céggel is tárgyal, amelyik a MÁV jegyautomatáit gyártja. Jelenleg a két ajánlat műszaki értékelését végzik, ugyanis olyan berendezéseket akarnak beállítani, amelyek megfelelnek a 21. századi elvárásoknak. Például alkalmasak arra, hogy paypass módban is tudjon bankkártyával fizetni az utazóközönség. Ehhez azonban közgyűlési jóváhagyás és közbeszerzés lebonyolítása szükséges, az ilyen automaták darabja ugyanis 10-20 millió forint. Az első jegyautomatákat még 6 millióért vásárolta az önkormányzat 2007-ben.

Az SZKT vezetője szerint, ha üzleti tervüket támogatja a közgyűlés, nyáron már két olyan automata is lehet a belvárosban, amelyek alkalmasak a paypassos fizetésre. Jövő ilyenkorra pedig összesen tíz működő automatát szeretnének Szegedre – ugyanennyi van Debrecenben is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uszadék fogságában a Szabadság

Uszadék fogságában a Szabadság
Kedd estig a Tisza áradása valószínűleg mindenhol megáll - Szegednél az alsó rakpart szintje alatt. Tovább olvasom