Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Nyelvvizsgát, szakmai szókincset is lehet szerezni

A nyelvtanulás mára végcélból munkaeszköz lett – a hallgatóknak pedig a diplomaszerzés feltétele. Az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézetében 31 oktató gondoskodik arról, hogy az érdeklődők megtalálják számításukat: nyelvvizsgát szerezhessenek vagy szaknyelvet tanulhassanak.
Általános nyelvi kurzusok, célirányos készségfejlesztő kurzusok, intenzív nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamok, kommunikációs nyelvi tréningek, szakmaspecifikus tanfolyamok és szakfordítói képzések is várják az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem Idegennyelvi Kommunikációs Intézetében.

– Az SZTE hallgatói közül sokan, közel 4500-an tanulnak nálunk nyelvet, nem véletlenül, hiszen számos szinten – például kezdő, újrakezdő, középhaladó – rengeteg kurzust indítunk – mondja Demeter Éva intézetvezető. Hangsúlyozza: az intézetet érintő, szeptemberi megszorítás és leépítés ellenére is megmaradt szolgáltatásaik változatossága, sőt: nyitottak az egyetemen kívüli szféra felé is. – Sok olyan cég akad a városban, ahol a mi gazdasági-nyelvi rutinunkra, oktatási tapasztalatainkra van szükség. Az uniós csatlakozás eredményeként pedig széles rétegnek van igénye a nyelvtanulásra – sorolja a további perspektívákat Demeter Éva.

Kiemeli: a nyelvtanulás mára végcélból munkaeszköz lett – a hallgatóknak pedig a diplomaszerzés elengedhetetlen feltétele. Az intézetben számos nyelvtanfolyamból lehet választani: angolul, németül, franciául, olaszul, spanyolul, oroszul is sokan tanulnak. Mégpedig ötféle szinten: kezdőként, újrakezdőként, középhaladóként, de vannak szintentartó, felsőfokú, haladó, szaknyelvi, szakmai kompetenciákat fejlesztő, egyetemi dolgozók, hallgatók számára induló PhD-tanfolyamok is.

A 31 nyelvtanár több mint 10 szakterület speciális nyelvét is okítja – a természettudományi, környezetvédelmi, zenei, pszichológiai, idegenforgalmi, jogi- és közigazgatási szaknyelvet egyaránt megismerhetik az érdeklődők.

Akkreditált általános nyelvvizsgát 11 nyelvből tehetnek – akár eszperantó, lovári cigány vagy latin nyelvből is, immár az Európa Tanács által kidolgozott egységes tudásszintekhez illeszkedve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eötvös József-koszorúval tüntették ki Molnár Imrét

A közös európai jog alapja: a római jog. Így jellemzi tudományos és oktatómunkája tárgyát Molnár… Tovább olvasom