Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Nyereményből ajándék: energiatakarékos izzók a rókusi templomban

Szeged - A szegedi rókusi templom belső terének 100 égőjét cserélte ki kedden energiatakarékos LED-izzóra Neparáczki Ferenc a Maradj talpon! című műsorban szerzett nyereményéből.
Neparáczki Ferenc még októberben játszott a Maradj talpon! című vetélkedőben, s Gundel Takács Gáborműsorvezető és a nagy nyilvánosság előtt bejelentette: 3 millió 125 ezer 100 forintos nyereményének egy részét jótékonysági célra fordítja, a szegedi rókusi templom összes belső égőjét energiatakarékos LED-izzóra cseréli.

Felajánlását kedden teljesítette. Endre fiával, Kretovics László főesperes és egy 6 méteres létra segítségével cserélték ki az égőket a oltár körül, a fő- és oldalhajóban és a sekrestyében.

– Az égőket Kínából rendeltem az interneten. Megírtam a gyártónak, milyen célra fogom felhasználni. Támogatta a felajánlásomat: a világ egyik legismertebb csomagküldőjével úgy juttatta el nekem az árut, hogy állta a szállítás költségét – mondta Neparáczki Ferenc. Hozzátette: a 100 égőt mintegy 2 és fél óra alatt sikerült kicserélni.

Neparáczki Ferenc Kretovics László esperessel égőcsere közben. Fotó: Frank Yvette
Neparáczki Ferenc Kretovics László esperessel égőcsere közben.
Fotó: Frank Yvette

– Nem csak a magasság miatt kellett vigyázni. Régi foglalatokból kellett kicsavarni a régi égőket, majd ugyanoda becsavarni az újakat. Végül mind szerencsésen sikerült, mintegy karácsonyi ajándékként – mondta a vásárhelyi Neparáczki Ferenc. Elárulta, azért az égőcserére fordította nyereménye egy részét, hogy a templomnak, amelybe maga is jár, több pénze jusson az elesettek megsegítésére.

Olvasóink írták

 • 7. kakoszeged 2011. december 22. 08:17
  „Micsoda jófej! Puszilom!”
 • 6. Dr.Evazan 2011. december 21. 21:37
  „Hát, ha 3 milliót nyernék, lenne jobb helye is, mint hogy templomba vegyek égőket...”
 • 5. sheriffkoma 2011. december 21. 20:01
  „Kár, hogy felesleges pénzköltés volt.
  A LED-es égők hatékonysága csak ugyanannyi vagy másfélszeres az energiatakarékos fénycsövekéhez képest, az áruk meg tízszeres. Így nem gazdaságosak az épületvilágtásban. Csak a speciális fényeffektusok, a jól fókuszálható zseblámpák és gépjármű világtásokban érdemes használni őket. Persze, a gyártók úgy csinálnak, mintha jó lenne, a lumen/watt és forint/lumen mérőszámokat nem értő laikusok kárára. Tehát nyertesünk megfizette a tizedet az egyháznak, a 90%-ot meg Kínának.

  Okosabb lett volna a pénz tizedéből energiatakarékosat venni, a 90%-ból meg napelemet, aminek a nappal termelt áramát az áramszolgáltató köteles átvenni, és ingyen visszaadni.

  Na, ez a fenntartható (egy)ház, ami ingyen van. Vannak már a Bibliánál frissebb információk is, pl. itt a neten.
  http://napelemrendszerek.hu/hun/gy.i.k.”
 • 4. szunyi 2011. december 21. 14:47
  „Az ilyen hivőket nagyon szeretem, tisztelem!”
 • 3. Beroesz 2011. december 21. 14:35
  „Kár, hogy a rókusi templom mögött kiirtották a védett növényzetet, ezzel kicsit kompenzálnak. Node, éljen a fenntartható egyház, meg az ehhez hasonló kezdeményezések!”
 • 2. info 2011. december 21. 13:02
  „GRATULÁLOK! BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!”
 • 1. zorka 2011. december 21. 09:36
  „:)Gratulálok!A nyereményhez és a jószívűséghez is!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi fürdőzés Szegedieknek 2011

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is megrendezi a „Karácsonyi fürdőzés Szegedieknek" elnevezésű programját a Napfényfürdő Aquapolis. Tovább olvasom