Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Nyilvánosan hangoztatta betegéről, hogy homoszexuális

Szeged - Budapesten és 5 vidéki nagyvárosban tartottak nyilvános fórumot és interjúkat készítettek olyan emberekkel, akik személyesen tapasztaltak diszkriminációt az egészségügyben.
72 meleg, leszbikus vagy biszexuális embert kérdeztek arról Budapesten és 5 vidéki nagyvárosban (Pécsen, Szegeden, Miskolcon, Debrecenben és Nyíregyházán), hogy érte-e már őket hátrányos megkülönböztetés az egészségügyben. A Háttér Társaság civil szervezet kutatási jelentésében részletezte az eredményeket, amely hétfőn jelent meg.

A Magyar Tudomány Akadémia Szociológiai Kutatóintézetével együtt 2010-ben kérdőíves felmérést végeztek már a témában, most viszont személyes beszélgetéseken keresztül szerették volna részletesebben megviszgálni - írta az Index.

A számok alapján jogos azok félelme, akik titkolják szexuális irányultságukat. A rejtőzködőknek csak körülbelül 3 százaléka számolt be hátrányos megkülönböztetésről, de azok között, akik például a háziorvosuk előtt nyíltan vállalták identitásukat, több mint 10 százalék érzett diszkriminációt - írta a portál.

Egy miskolci férfitól epilepsziás rohama után megtagadták az ellátást, egy szegedi férfiről a többi beteg előtt, hangosan mondta az orvos, hogy homoszexuális. 

Az ilyesmit átélők, nem jellemző, hogy panaszt tesznek. A kutatásban megszólaló emberek közül csak ketten tettek így, bár a többiek is mind azt mondták: ma már másképp döntenének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még tart a járvány, de már csökken az influenzások száma

Még minden városban a küszöbérték felett van a betegek száma, de láthatóan csökken. Tovább olvasom