Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Nyilvántartásba veszik a bicikliket Kisteleken

Kistelek - Maga a rendőrkapitány ragasztotta fel ünnepélyesen az első nyilvántartási számot egy kerékpárra szombaton Kisteleken.
Az Egészség Expó rendezvényen indult a digitális kerékpár-regisztráció, amelytől a lopások számának csökkenését várják. Az országosan is egyedülálló kezdeményezés célja, hogy minden egyes bicikliről pontos adatokkal rendelkezzenek a rendőrök.

– Egy speciális matricát helyezünk fel a kerékpárra, amelyen a rendőrségi embléma mellett egy sorozatszám is található – mondta el Sejben Győző rendőr őrnagy, a Kisteleki Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője. – Ez a matrica bemarja magát a festékanyagba, így nem lehet nyom nélkül eltávolítani. Ellenpéldánya a tulajdonosnál van, így tudja bizonyítani, hogy valóban az övé a jármű.

A bringa a ráragasztott matrica (kis képünkön) segítségével könnyen azonosítható. Fotó: DM/DV
A bringa a ráragasztott matrica segítségével könnyen azonosítható. Fotó: DM/DV

A regisztráció során digitális fényképeket is készítenek a kerékpárokról, külön rögzítve az alvázszámot és az egyedi azonosító jeleket. – A külső jellemzők ismerete nagy segítség a felderítés során – mondta el az osztályvezető.

A regisztrációt a kisteleki járás lakosai kérvényezhetik. Az első napon már közel hatvan kerékpár került be a nyilvántartásba, a következő hetekben pedig Ópusztaszeren, Bakson, Balástyán, Pusztaszeren és Csengelén is szerveznek hasonló akciókat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csetényi Vencel lett az évad férfi táncosa

A Szegedi Kortárs Balett társulatának tagja, a sportolóként indult Csetényi Vencel lett az évad férfi táncművésze. Tovább olvasom