Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Nyolc helyre törtek be Szegeden

Szeged - Egy 18 és egy 24 éves szegedi férfit gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság azzal, hogy idén február és május között hat szegedi lakásba és két üzletbe tört be, ahonnan kisebb tárgyakat tulajdonítottak el több százezer forint értékben.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 18 éves fiatal felnőtt társával tört be az egyik szegedi szupermarketbe és egy étterembe is, ahonnan szeszes italokat és dohánytermékeket vitt el. A lakásokból főleg kerékpárokat, illetve háztartási használati cikkeket loptak, így többek között szerszámokat, mobiltelefonokat, fényképezőgépet, valamint ékszereket.

A több hónapja tartó nyomozás eredményeként sikerült a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársainak a két férfit gyanúsítottként kihallgatniuk, akik részben beismerő vallomást tettek.

A 24 éves gyanúsított jelenleg jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, míg 18 éves társának előzetesen letartóztatását a Szegedi Városi Ügyészség indítványozta.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Hibiszkusz 2008. december 31. 10:40
  „Nekem is volt egy szomszédom, aki évekig betörésből élt.Már az egész ház tudta csak a rendőrség nem "dehát addig jár a korsó a kútra mig el nem törik"lebukott és ült is pár évet. Arra sem volt rest, hogy a szomszédjától kilopja a kézitáskát és visszavigye mintha megtalálta volna .Ez nem roma volt.Hála a jó Istennek elköltözött!!!!!!”
 • 21. klj_54 2008. december 17. 00:13
  „"Videokamerával megfigyelt terület."
  Én ezt a matricát ragasztottam anyukámék házában több emeleten, a nyíló liftajtóra belül és a lépcsővel szembeni ajtókra.
  Azóta náluk NEM volt sem betörés, sem besurranó tolvaj.
  Ja, kamera az nincs:)
  Prevenció!”
 • 20. KolompárRómeó 2008. december 16. 22:31
  „Logaritmus általában jól beszél, de sajnos most is túl idealista. Te b@szhatod a peredet, ha az ilyen szerencsétlen hátrányos helyzetűekkel szemben próbálkozol. Nép ügyvédje, meg ilyenek azoknak jár, aki bizonyos jövedelmi szint alatt van, amúgy megy fizetheted a mindenféle költségeket, hogy majd 5-6 év múlva mondják, hogy önnek igaza van, oszt jónapot, b@szhatod.

  Közben a kolompár másik 200 ingatlant kirabol, ha közben téget agyon nem szúr.

  Egy olyan kurvaországban, ahol ha a néma riasztó bejelzése után elkapják a betörőt és mivel nem történt bűncselekmény - mert ugye elkapták, nem tudott lopni -, 2 óra múlva már el is engedik, nem hogy igazság-, de jogszolgáltatás sincsen. Helyben beverni a fejét és kész. Pereljen. Na ő megnyeri...

  Nem hallottam mohácsivikit sipítozni a témában!”
 • 19. zsazsanéni 2008. december 16. 16:20
  „A 7.nek lehet,hogy igaza van,mert szabadságon is lehetet és akkor követte el.Az egyik ismerősöm úgy járt pár éve,hogy a tücsök a boltban kifigyelte és követte hazáig.Ott mögé osont és a szatyrot kirántotta a kezéből a pénztárcával együtt.Az utána és az utcán lévő fiatalemberek lekapták.Kiderült,hogy 11 éves büntetését töltötte és szabadságon volt odahaza és igy követett el ujabb cselekményt.Nálunk is jártak a 9o-s években,de soha nem lett meg.Ugyanakkor a szomszéd házban is,ott az egész házat széthajigálták a pénz után kutatva.Az mindent megmozgatott,levelezett a kapitánnyal,még a belügyminiszterrel is,de semmi eredménye nem lett.De elég hibát követett el amikor látta,hogy figyelik autóból a mozgását és nem szólt a Rendúőröknek,hogy nézzék már mi is van?Most újabban bejárati ajtót csinálni akarók,hevederzárat szerelni akarók tüntettek fel.Ezek kémlelik,hogy ki is van otthon,feltérképezik a környéket.Erre is kell figyelni.Aki valamit szereltettni akar nem vad idegenekkel kezd.”
 • 18. mileszmost 2008. december 16. 16:03
  „Kedves Bonny !
  Sajnálom, ami veletek történt.
  Az első alkalommal, még 8 éve, nálunk se volt meg a tettes. Viszont volt lakásbiztosításunk és mikor a rendőrség lezárta a nyomozást, kaptunk erről egy határozatot. Azzal elballagtunk a biztosítóhoz és fizettek.
  Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy ha volt biztosításotok, akkor fizetniük kéne, mert azt nem hiszem, hogy 2006 óta még nem zárták le a nyomozást.

  Ráadásul, nálunk mindent felforgattak ! Rémes volt bemenni a házba mindkétszer !
  És most ami tavasszal történt, abban az volt a szép, hogy a feleségem, este negyed 11-re ért haza (én még nem voltam otthon) és épp ő zavarhatta meg, mert még égett a villany. 10 perc múlva ott voltam én is és ott idegeskedtünk, nehogy előjöjjön a kertből.. Aztán kb 20 perc után ott voltak a rendőrök és megnyugodtunk.
  De hogy látunk-e valaha is, valamit az okozott kárból ??? Vannak kétségeim.”
 • 17. bonnny 2008. december 16. 14:36
  „kedves Mileszmost!
  Őszintén sajnálom ami veletek történt!ugyanakkor "irígyellek", mert nálatok kiderült, hogy kik törtek be. Hozzánk 2006 tavaszán törtek be és még máig sincs semmi hír. Társasházban laktunk(azóta elköltöztünk) a mi emeletünkön,mellettünk volt még egy lakás...de hogy miért pont hozzánk jöttek be...azt lehet már sose tudjuk meg.Ráadásul ami a legjobb az egészbe, hogy úgy jöttek be, hogy vissza is zárták az ajtót és nem forgattak fel semmit a lakásba.(A rendőrök csak annyit mondtak, hogy ez már a 4. eset aznap) ha a párom nem akar leülni számítógépezni mikor haza ér...lehet észre se veszzü , hogy hiányzik a gép, kamera...meg egyéb dolog amit össze szedtek. Mit se mondjak...a telefonunk után a nyomozók 4 órával később jöttek ki.Én nem "bántani" akarom őket...de így esély sincs rá, hogy elkapják a bűnözőket.VAlahogy mindig irígykedve nézem a tévébe a sorozatokat, ami persze lehet szintén csak egy "ideális és álomszerű" képet fest pl az new yorki rendőrökről még stb...de ott valahogy mindig megtalálják a tettest.
  De igazad van, ha kiderülne nálunk is, hogy ki vagy kik voltak a tettesek...se energiánk, se pénzünk nem lenne hogy évekig pereskedjünk.”
 • 16. k-r-obi 2008. december 16. 14:12
  „Tehát az se jó ha megfogják a bűnözőt, meg az se jó ha ismeretlen marad! Ilyenek ezek a rendőrök, képesek megdolgozni a pénzükért!”
 • 15. Luckatosh 2008. december 16. 13:21
  „Nem ertem miert kell mindig bantani szegeny ciganyokat???”
 • 14. mileszmost 2008. december 16. 12:48
  „Logaritmus !

  Van lakásbiztosításunk, de a biztosítóval még megy a cívódás, nem nagyon akarnak fizetni. Az elkövetőkre mutogatnak, de azért még nem adtuk fel.

  A többi infót köszi, utánanézek.

  Tüsöknek meg igaza van.

  Anno 2000-ben is voltunk olyan szerencsések, hogy betörtek hozzánk. Elkövető nem lett meg, biztosító meg szó nélkül fizetett. Most megvannak, és egyenlőre csak kár és bosszúság van.”
 • 13. Horton 2008. december 16. 12:34
  „" Logi " !
  Egyetlen egy politikai vitaműsort sem láttam még, mert egyátalán nem érdekel.
  Azért mert nem értek veled egyet, nem legyek már " szellemi áldozat "...
  Ugye, te sem gondoltad komolyan azt, amit leírtál...”
 • 12. molotovkoktél 2008. december 16. 12:31
  „volna egy fogadásom a bőrszinűket illetően...”
 • 11. Logaritmus 2008. december 16. 12:14
  „mileszmost:

  - remélem, esetleg volt lakásbiztosításod mert akkor nincs sok aggódni valód az anyagi károd miatt ("csak" a bosszúság) és a biztosító nem bújhat ki!!!!

  - létezik illeték feljegyzési jog, és akkor nem kell pénzt fizetned

  - kérhetsz "nép ügyvédjét" az Igazságügyi Hivatalban és az sem kerül pénzedbe (Belvedere épülete)

  - tanúskodni menned kell, ez kötelességed is. viszont kérheted, hogy az adataidat kezeljék zártan és akkor a lakcímedet sem tudják meg, sőt még az iratok között sem lesz látható

  - a folyosói, meg egyéb fenyegetésekről annyit, hogy az ilyen vakmerő "próbálkozások" elég ritkák, mert ha kiderül (=elmondod) akkor nem csak a vádlottak, de akár a családtagok is mennek előzetesbe, kifejezett letartóztatási ok, a tanúk megfélemlítése.


  Persze mint minden hivatalos eljárás, ez is kellemetlen, időigényes és rossz érzés mindenkinek. Sajnálom, hogy ez történt veled. Esetleg ha van rá pénzed, magad is felkérhetsz egy ügyvédet, hiszen néhány éve már a sértettnek is lehet jogi képviselője.

  Vagy: ha van rá mód, akkor lehet kérni a büntetőjogi közvetítői eljárást, és ha ott meg tudsz egyezni az elkövetővel akkor megfelelő jóvátételért cserébe te rögtön a pénzednél vagy, ő meg nem kerül a bíróság elé, viszont az ügy ezzel gyorsan le van zárva. Persze ennek komoly előfeltételei vannak, ami nem biztos hogy nálatok megáll.”
 • 10. tüsök 2008. december 16. 12:11
  „Hogy is van ez?
  A betörést helyszinelik.A rendőrség felveszi a sértett tanúvallomását,majd ismertlen tettes ellen nyomozást indít.A nyomozás nem jár sikerrel és lezárja a nyomozást,a biztosító pedig kifizeti a bizonyítható kárt.Ha a rendőrség megtalálja a tettest,akkor jön a herce-hurca és a kártérítást el lehet felejteni.Nem jár-e jobban a sértett ha nem találják meg a károkozót?Viszont akkor meg tehetetlennek nevezzük a bűnűldözö szerveket.Mi lenne az optimális megodás azon túl, hogy nem kell más emberek javait szemérmetlen módon ellopni.”
 • 9. mileszmost 2008. december 16. 11:32
  „Kösz, Horton !

  Pár gondolat a perről.
  1. Évekig húzódik.
  2. Nekünk kell fizetni illetéket, mindent, amit majd ha véget ért a több éves huza-vona, megítélnek nekünk, amit persze, nem fognak tudni miből kifizetni, de mi fizethetünk a végrehajtónak, mert azt is nekünk kell. És csak dobáljuk ki az ablakon a pénzünket, feleslegesen. Biztosító persze nem fizet, mert az elkövetőktől kell behajtanunk.
  3. Még így is mehetünk a bíróságra tanúskodni, hogy lássanak is minket, ha nem nézték volna meg eléggé a képeket a lakásban és nem jegyezték meg esetleg a nevünket.
  4. És majd stresszelhetünk, mi lesz, ha kijönnek és meglátogatnak, mert pert mertünk indítani az "áldozatok" ellen.

  Kérdem én, hiányzik ez nekünk ??? Beletörődtünk és nyugalmat akarunk.

  Nem mellesleg, kolléganő mesélte, hogy egyszer tanúként hívták be bíróságra, ahol -rasszizmus nélkül!- természetesen "jólelkű családapák" ellen kellett tanúskodnia. Míg várt, hogy behívják, ezeknek a" példás állampolgároknak" a pereputtya, neki támadt, hogy kicsinálják, ha tanúskodni mer, az ő ártatlan kicsifiúk ellen..:P)
  Mondom, így megy ez.. de aki védeni akarja őket, tegye, csak ne engem akarjon meggyőzni.”
 • 8. Logaritmus 2008. december 16. 11:20
  „mileszmost: nem kell külön polgári per, a büntetőeljárás során is kérheted a polgári jogi igényed megtérítését de persze a bíróság nem köteles döntést hozni - és akkor tényleg indítani kell egy pert, aminek a végén ha neked is adnak igazat (előre megjósolhatóan: igen) akkor is kérdéses, hogy mit lehet behajtani egy emberen akinek nincs ingatlana, nincs fizetése amiből le lehetne tiltani valamennyit és nincs ingósága sem.

  Horton: úgy látom, te meg a túl sok politikai vitaműsor szellemi áldozata lettél. :)”
 • 7. nanemaaa 2008. december 16. 11:17
  „Mi ez a hurráoptimizmus, hogy pár év... meg, hogy 3-4 év???? A nyakam rá, hogy fél év múlva már az utcán lesznek.
  Egyébként engem speciel jobban érdekelne, hogy a "24 éves elkövető" aki egyébként is a jogerős szabadságvesztését tölti, mióta van börtönben. Lehet, hogy betörni is már a börtönből történő hazalátogatásai keretében járt? Egy jogerős ítlélet - ismerve a magyar bírósági eljárásokat, mint pl a hídfoglalók több éves perét - nem születik meg egyik napról a másikra, így sanszos, hogy már eleve a börtönben, vagy előzetesben "ült" az elkövetésekkor.”
 • 6. Horton 2008. december 16. 11:11
  „Na, " Logikám ", erre varjál gombot.
  Egy érintett az ügyben, aki nem rasszista, csak a cigánybűnözés áldozata.....

  " mileszmost "

  Fel a fejjel, pereljetek!!!!
  Mivel az egyik " már " jogerős szabadságvesztését tölti, tehát visszaeső, így ő nagy valószínűséggel megkapja a 8 évet.
  Tudom, hogy nem vígasztal, de ne aggodjatok, mert az iyen tetveknek, több az ellenségük, mint a rokonuk....”
 • 5. k-r-obi 2008. december 16. 11:06
  „Mi lesz most azzal szegény fehér bőrű orgazdával, bizományossal aki nem jut hozzá az olcsó áruhoz, hogy eladhassa a sok fehér bőrű vásárlójának, akinek mindegy, hogy honnan, csak ne a drága áruházból kelljen vásárolni. Amíg van kereslet az olcsó termékre, addig a kínálatot biztosítani kell!

  A Mars téren cigányok árulják a csempészett cigit, de a magyarok előszeretettel vásárolják, hogy Ők megvehessék a plazma tv-t, és az új autót!
  Segítsük elő az üzletet, és közben szidjuk Őket!”
 • 4. 751510 2008. december 16. 11:05
  „bűnelkövetés--ítélet--börtön
  Miért vannak a börtönök cigányokkal tele?”
 • 3. mileszmost 2008. december 16. 10:54
  „Hát rasszizmus nélkül mondom kedves logaritmus, hogy igen is azok. Érintve vagyunk..:(
  És most, hogy megvannak, perelhetünk polgári úton az okozott kár megtérítésért, ha van rá pénzünk, időnk, energiánk és persze bátorságunk..

  És jó is ez így, hogy megint az áldozat húzza be a fülét, farkát, nehogy aztán pórul járjon pár év múlva, mikor ezek újra "beilleszkednek" :S

  Hát így megy ez...”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eck Imre-díjat kap Juronics Tamás

Szeged - Csütörtökön este Budapesten is bemutatja a Szegedi Kortárs Balett legújabb, összművészeti produkcióját. A táncegyüttes művészeti vezetője ezen az estén veheti át az Eck Imre alkotói díjat is. Tovább olvasom