Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Nyomozás indult Újszentivánon

Szeged - A Szegedi Városi Ügyészség előtt tartott tegnap sajtótájékoztatót az Együtt Újszentivánért Egyesület. Bejelentették, hogy feljelentésük alapján az ügyészség nyomozást indított csalás gyanúja miatt.
Az ügy a következő: 2008-ban testvértelepülési találkozót tartottak a faluban, a vendégeket a helyiek szállásolták el. Az egyesület szerint arról volt szó, hogy az önkormányzat ezért fizetni fog. A polgármester, Putnik Lázár az egyesületnek írt válaszlevelében – amelyet sajtóanyagként tegnap átadtak – úgy reagált, hogy nem volt szó fizetésről. Az egyesület ennek ellenére feljelentést tett.

Olvasóink írták

 • 18. nyilaspeter 2010. augusztus 31. 12:56
  „Kedves 16. KBD, azért egyvalamiben mégis egyetértünk. Ezt írod: "...s hát elgondolkodtató....egyes emberek mekkora köpönyegforgatásra képesek!" De mennyire! Az a köpönyeg, amelynek gazdája demokratikus faluvezetést, nyitottságot, őszinte tájékoztatást, a falu véleményének kikérését, tiszta közéletet ígért, úgy forog, mint torreádor muletája a bikaviadalon.
  Fölteszem, te azokat titulálod "köpönyegforgató"-nak, akik annak idején Putnik polgármester-jelölt csapatában dolgoztak, most pedig (mint én is példának okáért) Miklós Pétert segítik. Tisztázzuk: az ő "köpönyegük" ugyanaz maradt. Ugyanazt mondják, kérik (kérik számon), mint négy éve ilyenkor (lásd az előbbi fölsorolást). De azt kellett látniuk, hogy a meghirdetett elvek többeknek csak a hatalom megszerzéséig voltak fontosak. Már az első évben megkezdődött a testületi egység megbontása, a "kistestületi ülések" szervezése, az információk csöpögtetése (persze csak a kegyencek számára), a nyilvánosság kizárása, a dolgok háttérben intézése. (Mindennek egyik "áldásos" eredménye az iskola lezüllesztése.)
  Akkor ki forgat itten köpönyeget, kedves jó KBD?”
 • 17. nyilaspeter 2010. augusztus 31. 07:31
  „16. KBD,
  félreértettél: egy percig sem állt szándékodban téged szórakoztatni... A tények valóban unalmasak, ha már 67-jére köll valakinek ugyanazt elmagyarázni, de még akkor se hajlandó tudomást venni róla. Ez valóban unalmas - első helyen pl. nekem.
  A véleményedet pedig (amint másokét is) kezdettől tiszteletben tartom. A tények tagadása azonban nem tartozik a "vélemény" kategóriába. Inkább a "fafejűség", "ostobaság", "szűklátókörűség" címkék illenének rá. Egyetlen ténybeli állításommal sem tudtál tényszerűen vitatkozni - minthogy valószínűleg magad is tudod, hogy amit itt, vagy a Civil Hírlevélben és a Szentiván c. lapban leírtam, nehezen támadható.
  A véleményedet ismétled (mondhatnám: szajkózod), unalomig.
  Javaslom, megtörtént dolgokról ne tépjük a szánkat tovább, ez már tényleg uncsi.
  Az pedig, hogy mi történik a "szavazófülke magányában", a végén úgyis kiderül. Az mindenesetre árulkodó, hogy a faluban többen puszta egzisztenciális félelemtől vezérelve adták a kopogtatójukat PM ÚR ügynökeinek, akik furcsa módon hamarabb verték az ajtót, mint a póstás odaért volna...
  Azt is bemondta még a "falusi suttogó" (polgármester urunk kedvelt hírcsatornája), hogy lista készül a kopogtatójukat leadó közmunkásokról. Ezeknek meg ugyebár van még családja, rokonsága is... Persze mindez bizonyára rágalom, az érintettek pedig hazudnak, egyedül a falu első embere mond igazat. Megszoktuk már.”
 • 16. KBD 2010. augusztus 29. 23:18
  „Kedves NYP!
  Bocsáss meg...de meguntam...itt és a faluban levő ténykedésedet.Félre ne érts,nem megbántani akarlak.
  Tiszteletem a tiéd, amiért te úgy érzed az a tökéletes, ahogyan te gondolod, ugyanakkor sajnálom, hogy képtelen vagy elfogadni egy másik ember véleményét!Tudod,papolhatunk mindenfele, de úgyis ott a szavazó fülkében fog eldőlni,mit gondolnak az emberek.Kiben bíznak, kinek a munkáját ismerik el.
  Az ember sokfélét hall....s hát elgondolkodtató....egyes emberek mekkora köpönyegforgatásra képesek!
  Tisztelettel”
 • 15. nyilaspeter 2010. augusztus 23. 12:40
  „Kapkodás: a 14. zárójeles szöveg végéről elmaradt a záró zárójel. Mielőtt még KBD sasszeme a fejemre olvassa, tessék: ).”
 • 14. nyilaspeter 2010. augusztus 23. 11:59
  „12. KBD, ezúttal nem annyira kedves:
  (Zárójelben: ha nem haragszol, a haszonlesésre és egyéb alantas hátsó szándékokra vonatkozó sunyi célzásaidat - pl. legutóbb: "Azok akik mellette álltak, s nem kaptak bizonyos többet, a falu lakóihoz képest..." - amint korábban" (picit biccen a fogalmazás, de azért többé-kevésbé érthető), ezúttal is figyelmen kívül hagyom. Ha jólesik, folytasd nyugodtan tovább, nem zavar különösebben. Ki mint él, úgy ítél, ugyebár... Nyilvánvalóan nem bírod föltételezni, hogy hatalomvágy és zsebre dolgozás nélkül is részt vehet valaki a közéletben. Pedig, ha hiszed, ha nem, előfordul.”
 • 13. nyilaspeter 2010. augusztus 23. 08:12
  „Kedves 12. KBD,
  lásd a 11. bejegyzést.”
 • 12. KBD 2010. augusztus 20. 18:05
  „Kedves NyP!
  Ha úgy gondolod, nem foglalkozom a tényekkel...hát hidd azt!
  Nincs kedvem folytatni, hiszen mást sem látok itt, mint a folytonos lejáratását Putnik Lázárnak, miközben igenis tett a faluért..s nem is keveset.
  Mit látok?
  Azok akik mellette álltak, s nem kaptak bizonyos többet, a falu lakóihoz képest, azok most minden formában, a médiát is belevetve lejáratni akarják.
  Hát ez nem tetszik.
  Ha valamivel nem számolt el?Ott a lehetőség...hogy megtegye.De szerintem nyugodtan tud aludni, s ez a lényeg!”
 • 11. nyilaspeter 2010. augusztus 18. 08:34
  „Kedves 10. KBD,
  amint a Miklós kontra Putnik cikk kapcsán, itt sem foglalkozol a tényekkel, amelyeket következetesen igyekszel "rágalmak"-nak beállítani. Érvek helyett fanyalogsz, minősítesz.
  A politikát pedig mi csináljuk, itt helyben például, Újszentivánon. Te meg én meg Polgármester Úr, meg a testület. Olyan lesz, amilyenné mi tesszük. Igazmondással vagy hazudozással, maszatolással, sunyi kivárással, felelősséghárítással. Ki-ki választhat az eszköztárából. De ha már választott, vállalja érte a felelősséget.
  Putnik Lázárt senki sem gyalázta emberi minőségében (miközben a véleménye nyilvánvalóan megvan róla). A tetteit tesszük mérlegre - ezekkel viszont köteles elszámolni.”
 • 10. KBD 2010. augusztus 17. 22:58
  „Kedveseim!
  Szépen bemutattátok mennyire elkorcsosult a mai politika...ha már valaki nem egyezik a véleményetekkel,akkor adjunk bele mindent,s ne tiszteljük benne az embert.Sajnos ez a mai helyzet mindenütt az országban.S csodálkozunk azon....egyre több ember fárad bele...s nem érdekli...ki mit mond, vagy tesz a politikában.
  Felesleges írnom bármit is, hiszen ti vagytok az állam tökéletes példányai...taps...taps...széles mosoly.
  Nemcsak ez miatt írtam rágalmazásnak...egyszerűen már felháborító, amit művelnek egyes emberkék a polgármester ellen nap mint nap, s szerencsére nemcsak én gondolom így .
  Nyugi túrosbukta...nem eszlek meg...túlságosan kukacos vagy....teljesen mindegy hogyan írom, hiszen megfelelő emberek kezébe adták az ügyet..... nem?
  http://www.szentesinfo.hu/szentesielet/2004/30_0730/06.htm”
 • 9. nyilaspeter 2010. augusztus 17. 16:20
  „Újabb ügy...?
  Kíváncsian várom a Szentiváni Napló korrekt, tényszerű, a témát körüljáró, minden érintett felet híven megszólaltató tájékoztatását.”
 • 8. túrosbukta 2010. augusztus 17. 08:41
  „Jogos, tehát tárgyszerűjen, udvariassan.
  (ismétlés, a nagy sikerre tekintettel):
  "nem ártana különbséget tenni a személyt sértő "rágalom", ill. az ügyekkel való elszámoltatás között."
  Mélyentisztelt KBD Úr / Asszony, várom szíves tárgyszerű véleményét.”
 • 7. KBD 2010. augusztus 16. 21:46
  „Kedveseim....milyen kedvesek vagytok!
  Rélikém!Te Duracellt használsz?Sajnos nem mertem használni... (http://homar.blog.hu/2010/01/11/felrobbant_a_duracell_elem_a_falioraban) ezek után.De köszi a tippet!
  Szívem!Feltalálták az internetet, így nem kell magnót használnom!
  Túrósbukta!
  "Kérök telefónos segítségöt!!!!!"...azonnal...de mihez is?????

  Örülök, hogy olyan okosak vagytok...lám, lám...ezek a mai állapotok.
  Leírtam a véleményem...milyen öröm...mert kibontakoztathattátok a tehetségeteket....gratulálok!
  Ha valaki nem ért egyet veletek, akkor máris tiszteletlennek kell lennetek????,
  Hát hol van az a haj... de nagy (???) műveltségetek?????
  Fortyogjatok nyugodtan kedveseim....álmodjatok szépeket, hiszen.."most oszt jó nagyon mögmondtátok neköm az igaz valót""HŰHA!!!!!
  További sikeres pocskondiázást......mert azt tudtok ám!!!!”
 • 6. túrosbukta 2010. augusztus 16. 16:37
  „kbd kivont klaviatúrával védi polgármesterét, bárhonnan fröccsenjen rája a rágalom ragadós nyála...
  azér nem ártana különbséget tenni a személyt sértő "rágalom", ill. az ügyekkel való elszámoltatás között.
  (mintha lázárkoma is ígért vón valami ilyes dógot négy éve) ha meg valaki nem bír eligazodni a "rágalom" és "elszámolási kötelezettség" fogalmak fortyogó tengerén, maraggyík csöndbe, vagy kérjön telefónos segítségöt...”
 • 5. postarabló 2010. augusztus 16. 13:56
  „"talán érdemes lesz elgondolkodnia Putnik Lázárnak azon, hogy fellépjen a folyamatos rágalmazások ellen jogilag is."
  az szép lesz. össze gyüjti a rágalmakat, leborítja a bíróság elé, aszt aggyneki.
  de hol itt a rágalom?”
 • 4. Réli 2010. augusztus 15. 06:17
  „KBD! Milyen igazság? Azt te is tudod, hogy senki nem kapott pénzt a valóságbnan, csak az elszámolásban. Ez a CSALÁS. Emiatt nyomoznak. Menj vissza a lukadba és hallgasd a Postás Józsi kazettádat, te szerencsétlen... A jogi útról meg értkezzél Botka sajtósával, aki besegít a gyáva bolsi vőfélynek is! Ja . sé az elemeket számold el! 6 köll és tartós, különben nem szól!”
 • 3. web 2010. augusztus 14. 21:56
  „Ki- Mit- tud...”
 • 2. KBD 2010. augusztus 14. 18:11
  „Majd kiderül....mi is az igazság...s talán érdemes lesz elgondolkodnia Putnik Lázárnak azon, hogy fellépjen a folyamatos rágalmazások ellen jogilag is.
  Nyomozás lezárásával...lehetősége lesz becsület sértés miatt feljelentést tenni neki is.
  Mert az "Együtt Újszentivánért Egyesület" egyetlen célja...nem a falu érdekei...hanem a polgármester lejáratása, minden eszközt megragadva.”
 • 1. dodó 2010. augusztus 14. 17:01
  „Nem jól jön ez Putniknak a (z újra)választás előtt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pöttyös hajó Szegeden

Szeged - Anélkül, hogy vízközelbe kerülnének, néhány órára bátor tengerésszé vagy kalózzá válhatnak… Tovább olvasom