Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Nyuszifülbe, tojáshéjba haraptunk

Szeged - Tegnap már a szögletes alakú csokitojásokért is ölre mentek a vevők a Szabadkai úti Lidlben, a Cserepes soron pedig pillanatok alatt elfogyott a bizonytalan eredetű, cégér nélküli 30 forintos piros tojás. Ezen a húsvéton mi a töltött tojások mellett tettük le a voksunkat.
Ötcentis, húszcentis, piros, sárga, kék, mintás, töltött, alkoholos, olcsó és drága: húsvét előtt feltérképeztük az üzletek csokitojás- és -nyúlállományát. A Pom-pom meséiben szereplő csokirajongó madárnak, Gombóc Artúrnak bizonyosan mindegyik ízlett volna – mi egy kicsit kritikusabbak voltunk.

A Tesco 15 forintos tejbevonó masszából készült Nicole tojásába például kedvünk sem volt igazán beleharapni: csokoládé illatot még nyomokban sem fedeztünk fel benne. Még kevesebb volt a bizalmunk a Cserepes soron árult, hasonló formájú, ám mindenféle, a vevőt tájékoztató matricát nélkülöző tojásban. A 30 forintos, és már eléggé olvadt édességnek ettől függetlenül hihetetlen sikere volt: az utolsó négy tucatot percek alatt elkapkodták az emberek.

A tojások és nyulak iránt egyébként mindenhol nagy volt az érdeklődés: a Szabadkai úti Lidl Áruházban például már négyszög alakú bonbonokat hirdettek csokitojásnak titulálva. A töltött édesség íze egyébként nem volt rossz, ám bizonyára minden kisgyerek szája sírásra görbül húsvéthétfőn, ha a locsolás után tojás gyanánt ezt nyomják a markukba.

Kívül Hollywoodi mosoly, belül – többnyire – valódi csokoládé. Fotó: Frank Yvette
Kívül Hollywoodi mosoly, belül – többnyire – valódi csokoládé.
Fotó: Frank Yvette

Amiben nem csalódtunk, az a Kinder és a Milka tojás, melyekből érdekes módon a legtöbbet találtunk a boltok polcain, vélhetően az értük kért 130-250 forintos ár miatt. Persze többen voltak, akik előbbiből sok tucatot süllyesztettek kosarukba, hiszen a benne levő játék miatt a tapasztalatok szerint ennek örülnek legjobban a locsolkodók. A többség azonban az egyszerűbb, ám jóval olcsóbb masszából készült csokikat választotta. A Cserepes sori piacon is több ezer forintért vásároltak édességet a vevők – mi a mogyorókrémes töltelékű, tejcsokoládés kicsi tojást tartottuk a legfinomabbnak. Hátránya éppen apróságából fakad: a csomagolópapír feltépése nem kevés bosszúságot okozhat majd a gyerekeknek.

A csokinyulakkal – legalábbis azok külsejével – azonban tökéletesen elégedettek voltunk a vizsgált üzletekben. Szerencsére egy helyen sem láttunk vérben forgó szemű tapsifülest, ahogy a csokimikulásoknál már megszokott szúrós tekintet is hiányzott róluk. Mindannyian mosolyogva várták a húsvétot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hímes tojás a Marsról

Szeged - Hímes tojások kelletik magukat a kosárban, a barkaágon, de a ház előtti facsemete hajtásain… Tovább olvasom