Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Odabent szól a zenekar, s a nagyterem díszben áll

Szeged – Operaverseny a színházban, kiállítás Vásárhelyen, pici gasztronómia, kirándulás. Kell ennél több manapság?
Pénteken este héttől kezdődik az Armel-operaverseny. A Szegedi Nemzeti produkciójában viszik színre Riccardo Zandonai Francesca da Rimini című darabját, rendező: Juronics Tamás.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Fool Moon Acappella Fesztivált. Az első nap a JATE Klubban 20 órától Acappella Comedy Ricsi fiú, a Fool Moon és Kovács András Péter részvételével. A nézők annak a kísérletnek lehetnek szemtanúi, hogy a művészek hogyan próbálják meg a színpadon a komédia acappella és a stand up műfaj közös gyermekét világra segíteni. Az est második felében a magyar Jazzation ad ízelítőt az acappella jazz műfajból.

Showder Klub - Kovács András Péter


Újra műsorára tűzi a Szegedi Nemzeti Színház a Három nővér című komédiát: október 7–9-éig 19 órától látható az előadás.

Anton Pavlovics Csehov: HÁROM NŐVÉR (Szegedi Nemzeti Színház)


A hétvégén is megnézhető a Százszorszép Gyermekház I. emeleti kiállítótermében 8-tól 17 óráig Fodor Anna 600 darabos babagyűjteményéből rendezett kiállítása.

Ezen a hét végén fejeződik be a dómi búcsú rendezvénysorozata.

Monty Python Repülő Deszkái: angol humor a Deszka Színház előadásában Deszken a művelődési házban este hét órától.

Szentesen a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpontban a Topolyai és a Szentesi Zeneiskola tanárainak közös hangversenye hallgatható meg este hat órától.

Szombaton 18 órakor a Dóm téren nyilvános meditációt szervez a Kőrösi Csoma Jóga Egyesület. Előtte 16.30-tól jógabemutatót tartanak a jóga nemzetközi napja alkalmából.

Az operaverseny szombati küzdelmeiben Joseph Myslivecek Antigona című darabjának magyarországi bemutatója szerepel a versenyprogramban, a Théâtre Bienne-Soleure (Bienne, Svájc) produkcióját Andreas Rosar rendezte.

Az Acappella Fesztivál zárónapján az IH-ban 19.30-tól a Fool Moon vokálegyüttes, 20.30-tól a németországi Stouxingers ad koncertet az Acappella Fesztiválon.

Fool Moon - Got My Mind Set On You


Újra megnyílik a nagyközönség előtt a Dóm tornya. Este hét és tíz között lehet megnézni az éjszakai Szegedet 46 méter magasból.

Az Anna Fürdőben 6.00–20.00: A vendégek a magyar fürdőkultúra napja alkalmából fél áron válthatnak belépőt az Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdőbe. Ingyenes programok a nap folyamán: 30 perces vízi torna (10.00, 14.00: idősebbek, 11.00, 15.00: fiatalok), egészségügyi állapotfelmérés, csakrák energetikai állapotának vizsgálata, gyógyító angyalpecsétek, termékbemutatók (fürdősók, wellnesstermékek).

Az Önkéntes Roadshow országos turné szegedi állomása a Klauzál térre érkezik. Az Önkéntesség Európai Évében az Önkéntes Centrumok 2011 során egy országos turné keretében hívják fel a figyelmet az önkéntességre. Az érdeklődök mindenféle információt megtudhatnak a megyei és a hazai önkéntesség helyzetéről, lehetőségéről.

Vasútmodell kiállítást rendeznek a szegedi Karolina Általános iskola és Gimnáziumban. Szombaton és vasárnap is 9-től 18 óráig lehet a kiálított terepasztalokat, vasútmodelleket megnézni.

A Somogyi-könyvtárban Tíz év – száz könyv: a pozsonyi Pagony Kiadó „szegedi napja" gyermekeknek. A gyermekkönyvtárban egész nap író-olvasó találkozók, gyerekkönyvszerzők és -illusztrátorok, mese- és bábműsor, ökofoglalkozás, filmvetítés várja a kis olvasókat.

Hódmezővásárhelyen az Alföldi Galériában délben megnyílik az 58. Vásárhelyi Őszi Tárlat – hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező kortárs művészeti seregszemléje. A tárlatot megnyitja Kovács Gábor, a KOGART alapítója és Gulyás Gábor, a Műcsarnok ügyvezető igazgatója.

Kisteleken a művelődési központban tartják a XII. Sajt- és gasztronómiai fesztivál, mezőgazdasági kiállítást. 10.00: Ünnepélyes megnyitó, fesztiváli kavalkád, gasztronómiai kiállítás, bemutatók és kóstolók (borok, pálinkák, sajtok és tejtermékek, méhészeti termékek, grillázs, mézeskalács, húskészítmények, valamint éttermek kiállítása); családi nap: játszóház, kézműves-foglalkozások, a Kipp-kopp gyerekház foglalkozásai, 12.30: ebéd – kóstolók (lecsó, szilvás gombóc), mustsutulás, réteskészítés, palacsintasütés, forralt bor, 14.00: „Szakácspárbaj" – gasztronómiai verseny előkészületei a Szent István téren (bográcsállítás, látványkonyhák), 14.30-tól: fellépők a szabadtéri színpadon – óvodások műsora, szegedi táncművészeti bemutató, Fuse zenekar, Fonó néptáncegyüttes (Üllés), 17.00-tól: borkóstoló, a szakácspárbaj zsűrizése, eredményhirdetés, 19.00: fellép Csicsó Győző és zenekara, valamint a Party Time Band.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban Paprikanapot rendeznek. 12.00-tól: „A szegedi paprika..." – termesztés, feldolgozás napjainkban, a feldolgozás hagyományos módszerei (paprikafűzés, hasítás, külüzés), paprikás ételek készítése, paprikapiac, Paprikajancsi Csúzlizdája, a Nyenyere Egylet dél-alföldi népzenéje; 14.00: Paprikajancsi bábelőadása, 15.00: magyar terelő pásztorkutyák kiképzése (Tari József bemutatója).

Ásotthalmon, a Gárgyán-erdőben 10 órakor gombatúra (túljelentkezés esetén október 15-én is) indul. Hossza: 4 kilométer, időtartama: 4 óra. Találkozó helye, megközelítés: „Ásotthalom erdei pihenő" buszmegálló, megközelíthető a Szegedről 9.30-kor induló Szeged–Ásotthalom busszal. A túra során az őszi erdő, mező illatos gombáit fedezik fel a résztvevők. Túravezető, jelentkezés: Krnács György, 30/445-82-93.

Vonatozás körutazás indul szombat reggel Kunszentmártonba. 7 óra 31 perckor Szeged-Rókus vasútállomásról indul a vonatos túra. Látnivalók Kunszentmártonban: temetőkápolna, az Alföld legmagasabb barokk temploma, zsinagóga, börtönmúzeum, a résztvevők megkóstolják a savanyúvizet. A Tiszazug vasútján jutnak el a Tőserdőbe, ahol a fák állva halnak meg. Jelentkezés: Dósa Endre 20/415-4615

19 órától a makói Hagymaházban Nagy Árpád Holdvirágok című klarinétestjén „ülteti egy asztalhoz" a klasszikus zenét a jazz világával.

Vasárnap Szegeden a Diófa Vendéglőben a pacal után ezen a kakasfőzésé a főszerep, ugyanis kakasból készült ételek nagy választéka (például kakasleves, kakaspörkölt, részögös vargányás kakas, ínyenc kakas) várja a vendégeket. Vállalkozó kedvű párbajhősök, kakasfőző csapatok jelentkezését várják a 62/468-359-es telefonszámon.

19 órától 12 régiónkbeli szépségé a főszerep az IH Rendezvényközpontban, itt rendezik meg ugyanis a Régiók Szépe választás dél-alföldi középdöntőjét. A belépés ingyenes.

Szentesen a Dózsa-házban Varga-Bringa amatőr terepkerék páros versenyt tartanak a St. Jupát Sportegyesület szervezésében. 10.30-kor pályabejárás, 12-kor indulnak a futamok. Részletes információ: 20/321-1693, jupat@jupat.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borúra derű

Ne szomorkodjon a pénteki esőfelhők miatt! Szombat és vasárnap már újra szép napos idő lesz! Tovább olvasom