Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Ők nyertek jegyet a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes műsorára!

Vándorúton otthonról-haza a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes új műsora 2014. szeptember 15-én Szegedre érkezik.

A nyertesek: Dávid Henriett, Sutkáné Vincze Marianna, Nátly Dezső János, Csiszer László és Dudás Kálmánné. Gratulálunk!

A nyerteseket emailben értesítjük!

Elődeinkkel és utódainkkal mind egyek vagyunk, részei az Életnek, e nagy körforgásnak amiben születés és enyészet természetes rendben követik egymást. A természet érzelemmentes, mi töltjük meg érzelmekkel: örömmel és bánattal, kacajjal, könnyekkel ... és az élet megy tovább. Közben járjuk az utakat, keressük helyünket a világban.


Mindannyian elgondolkodunk néha az életen, az élet értelmén, örök téma ez a művészet minden ágában. Ezt tapogatja le, járja körül Szűcs Gábor rendező-koreográfus is a Hargita Együttes Vándorúton – otthonról haza című új műsorában, megállva egy táncra életünk egy-egy kulcspontjánál a születéstől a halálig. Vagy inkább az újraszületésig. Teszi ezt úgy, hogy a végeláthatatlan spirálból kiemel egy ciklust. Nem magyarázza, éppen csak érzékelteti az időt, a történéseket; dramaturgiailag a néző töltheti meg tartalommal, hiszen a konkrét pillanatok sajátjainkká váltak szüleink, nagyszüleink elbeszéléseiből, kulturális, történelmi ismereteinkből. Művét az objektív utalások ellenére is csak szubjektíven lehet/szabad értelmezni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,7 milliárd a minőségi ivóvízre Szegeden

Szeged és Algyő közösen pályázott az ivóvízminőség-javító projektre, mert közös a vízbázisuk. Tovább olvasom