Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Ököllel ütötte arcon a vízilabdás - reagált a sértett

Új-zélandi vízilabdázót ítéltek pénzbüntetésre garázdaság miatt Szegeden - az elkövető és sértett is máshogy emlékszik a történtekre.

- A cikkre szeretnék reagálni, mint az ügy sértettje - írja V. Cs portálunknak. "Első osztályú igazolt asztaliteniszező vagyok, egyetemre járok Szegeden. A kérdéses éjszakán kb. 8-10 fős baráti társasággal egyikőnk születésnapját ünnepeltük a szórakozóhelyen. Joseph Kayes vízilabdázó Aaron Younger csapattársával szórakozott. Hajnali 4 óra körül valóban beszélgettem a bárpultnál egy ismerős lánnyal, akit vélhetőleg Kayes is ismerhetett korábbról. Ekkor lépett váratlanul hozzám a vízilabdás és ok nélkül nagy erővel ököllel arcul ütött. Viselkedésemmel senkit nem zavartam, Kayes részéről semmiféle előzetes távozásra felszólítás nem történt. Az ütés következtében az arcom felrepedt, az egyik fogamból letört egy darab. Erősen véreztem, ruházatom csupa vér lett. Mentő vitt be az Új klinikára, ahol sebemet összevarrták, megröntgeneztek, több hétig kezelés alatt álltam. Kayes ígéretei ellenére a mai napig semmilyen káromat nem térítette meg."

Korábban írtuk:

Új-zélandi állampolgárságú vízilabdázót ítélt nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 150 ezer forint pénzbüntetésre a Szegedi Járásbíróság.

A jogerős ítélet szerint a sértett 2013. március 17-én hajnali 4 óra körüli egy szegedi szórakozóhelyen a bárpultnál beszélgetett egy lánnyal, amikor Joseph Kayes odalépett hozzá, és méltányolható ok nélkül nagyobb erővel ököllel arcon ütötte. Az ütéstől a sértett vérezni kezdett.

A szórakozóhely kidobói a vádlottat és a sértettet is kikísérték az utcára. A férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A járásbíróság ítélete szerint a vádlott erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Reakció:

Kayes lapunknak eljuttatott elektronikus levelében azt írta: azon az éjszakán saját társaságával szórakozott, amikor a társasághoz tartozó hölgyeket a későbbi sértett, egy vele egyidős férfi „viselkedésével zavarta". Kayes felszólította, hogy távozzon, ne zavarja őket tovább, de ez nem hozott változást. Ekkor tette, amit tett, hibáját nagyon sajnálja, megbánta. A bíróság előtt vállalta a felelősségre vonást és a pénzbüntetést.

Elnézést kérünk, hogy cikkünk első változatában azt írtuk, nőt ütött meg, ez természetesen nem igaz, férfi volt a sértett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden gyereknek megvan a saját útja

– Minden más – összegezte röviden és velősen egy anyuka, amikor arról kérdeztük… Tovább olvasom