Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Októberi programok a REÖK-ben

Izgalmas műsorral várja látogatóit a REÖK ebben a hónapban. Két pesti színházi előadással és egy szegedi komolyzenei koncerttel startol az őszi évad.
A REÖK közönség által igen kedvelt törekvésére, miszerint nívós színházi vendégjátékokat mutasson be, bőven lesz példa idén is, emellett pedig a többi műfaj programjai is folytatódnak. Októberben többek között Hegedűs D. Géza, Fenyő Iván és a Király-König Zeneiskola hallgatói szórakoztatják a látogatókat.

A REÖK aktuális tárlatán, a Válogatás Szeged város képzőművészeti gyűjteményéből című kiállításon látható egy festmény Király-König Péterről, a szegedi opera megteremtőjéről és a szegedi zeneiskola első igazgatójáról. A róla elnevezett alapfokú művészeti intézmény növendékei és tanárai a portré előtt adnak hangversenyt a mester műveiből, így fűzve össze a vizuális és hallható művészeti élményt. Az ingyenes koncert jövő szerdán 18 órakor kezdődik.

Hegedűs D. Géza a nyári Leányvásárban a Polgármestert játszotta, most Camus-monodrámával tér vissza.
Hegedűs D. Géza a nyári Leányvásárban a Polgármestert játszotta, most Camus-monodrámával tér vissza.

Október 28-án 19 órától a Manna Produkció előadását, A Grönholm-módszert láthatják a nézők. Baksa Imre rendezésében Fenyő Iván, Botos Éva, Ficzere Béla és Vass György alakítja a négy munkafelvételi beszélgetésre érkező pályázót. A hagyományos interjú helyett azonban szokatlan feladatokat kell megoldaniuk, amelyek egyre bizarrabb és feszültebb helyzeteket teremtenek. A darab azt mutatja be, miről hajlandók lemondani, meddig képesek elmenni, leomlanak-e morális határaik ebben a harcban.

Jegyek és árak

A Grönholm-módszerre elővételben 1500, az előadás napján 2000 forintba kerülnek a belépők. A pestis az Őszi Kulturális Fesztivál egyik programja, így SZTE-diákigazolvánnyal 1200 forintba kerül, míg diákigazolvány nélkül elővételben 1500, az előadás napján pedig 2000 forintért váltható meg a belépő.

A nyári szabadtéri-előadás, a Leányvásár Polgármestereként bravúrosan játszó Hegedűs D. Géza máris visszatér Szegedre. A Nobel-díjas Albert Camus regényének, A pestisnek monodráma változatát adja elő október 30-án 20 órától. A Vígszínházban bemutatott, Dömötör András által rendezett darab során a népszerű színművész egymaga tucatnyi alakot elevenít meg a zeneszerző és csellista, Márkos Albert közreműködésével.

Hegedűs D. szerint a mű azt mutatja be, milyen, amikor egy közösségre rátörő váratlan helyzet kibillenti az addig gyanútlan létükben élő embereket, s mint egy örvény, magával ragadja őket. „Olyan erővel hatott rám, hogy rádöbbentem: ma is ugyanolyan romlatlan tisztaságban, erővel ragyog, nem pillanatnyi, hanem egyetemesebb érvényű gondolatokat, tartalmakat hordoz".

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvtári hónap Kulkával, Darvasival

Az emberi kapcsolatokat állítja középpontba a szegedi Somogyi-könyvtár az egy hónapon át tartó programsorozatában. Tovább olvasom