Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Oláh Ibolyáék elvarázsolták a közönséget

Szeged - Az Árkádban énekelt részleteket a két főszereplő, Oláh Ibolya és Timkó János a nemsokára Szegeden színre kerülő Aida musicalből.
Lenyűgözték az Árkád közönségét előző hétvégén az Aida musical érzelmes dallamaival a december 30-án a szegedi sportcsarnokban színre kerülő előadás főszereplői. A darabból énekelt részleteket hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, Oláh Ibolya, aki a címszereplő núbiai hercegnőt játssza a darabban, illetve Timkó János, aki Szegeden Szerényi László helyett alakítja Aida szerelmét, Radamest.

Oláh Ibolya Aida szerepében.
Oláh Ibolya Aida szerepében.

Ibolya érces, könnyfakasztó hangjával szinte megremegtette a bevásárlóközpont közepén felállított karácsonyi kastélyt, amely előtt a legnépszerűbb számokat adták elő. Közben pedig meséltek a történetről, a darab hátteréről is a lelkes közönségnek, akik betöltötték a háromszintes rotundát.

Pénztárcakímélő lehetőségek

A Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári előadásaira szóló belépőket megválthatjuk üdülési csekk ellenében is, illetve továbbra is van lehetőség arra, hogy öt- vagy tízezer forintos utalványt váltsunk – utóbbi karácsonyi ajándéknak sem utolsó.

Az énekesnő szuperlatívuszokban beszélt a darabról. Igazán izgalmassá az teszi számára, hogy nemcsak a szerelemről szól, hanem két nép harcáról is. Karakterben sem áll messze tőle az etióp hadvezér lánya, akit apja fiúsan nevelt, harcra, lázításra. Aida eleinte nagyon kemény, egy idő után azonban meg lehet látni benne a jólelkű, szerelmes lányt. Folyamatosan változik a karaktere a darab alatt.

„Nem elhanyagolható szempont, hogy a musicalt két ilyen nagyszerű pali, Tim Rice és Elton John írta – lelkesedik Szurdi Miklós rendező. – Először a zenét hallottam, és azonnal beleszerettem. Amikor elolvastam a szövegkönyvet is, akkor éreztem, hogy ebből egy hihetetlenül sikeres, szerethető előadást lehet létrehozni. Elton John muzsikájában őrületesen, pörgősen követi egymást a gyönyörű lírai dal, a hátborzongató afrikai törzsi zene, majd a rock and roll – könnyed kézzel és bátran nyúl hozzájuk a mester."

Az Aidára jegyek már kaphatók a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodán 4500, 4000 és 3500 forintos helyáron. A jegyvásárlást azonban érdemes összekötni a Szegedi Szabadtéri Játékok 2012-es előadásaira szóló belépők megváltásával, hiszen így jelentős kedvezményekkel juthatunk hozzá a tikettekhez. Szabadtéri jegy vásárlása esetén 25, bérlet esetén 50 százalék kedvezményt kaphatnak a vásárlók. Amennyiben pedig évados szabadtéri bérletet váltanak, úgy ajándékba jár az Aida-jegy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

114 kocsiból 65 felelt meg

5 alkalommal 114 járművet ellenőriztek az M43-ason a kormányhivatal által szervezett akcióban, és csak 65-öt engedhettek útjára intézkedés nélkül. Tovább olvasom