Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Oláh János lehet a polgármesterjelölt

A Fidesz-MPSZ szegedi csoportjának elnöksége a párt helyi elnökét javasolja polgármesterjelöltnek. Oláh János az elnökségi ülés után kijelentette: az csak a későbbiekben dől el, hogy a KDNP mellett kivel lépnek szövetségre az önkormányzati választások előtt.
Oláh János, Kalmár Ferenc és Bodó Imre az elnökségi ülés után. Fotó: Schmidt Andrea
Mint azt tegnap megírtuk, a Fidesz-MPSZ szegedi csoportja jövő héten kedden dönt a párt polgármesterjelöltjéről. A Fidesz szegedi csoportjának elnöksége tegnap késő délután alig másfél órán át tartó zárt ülésén úgy döntött, hogy a párt helyi elnökét, Oláh Jánost javasolja polgármesterjelöltnek. Ha a tagság elfogadja az elnökség javaslatát, Oláh János a Fidesz–KDNP közös polgármesterjelöltjeként indul az őszi önkormányzati választásokon.

A hattagú elnökségből négyen jelentek meg az ülésen, Oláh János mellett Farkasné Pocsai Blanka, Gyimesi László és Sándor János. Búcsúházi József és Dux László hivatalos programja miatt előzetesen kimentette magát. Az ülésen tanácskozási joggal részt vett a Fidesz három szegedi választókerületi elnöke, Bodó Imre, Kalmár Ferenc és Nógrádi Zoltán, valamint Szőllősi Béla önkormányzati frakcióvezető és Balogh László országgyűlési képviselő.

Az ülés helyszínét az utolsó pillanatban technikai okok miatt megváltoztatták. Az elnökségi tagok a Fidesz-MPSZ Victor Hugo utcai irodája helyett a pártelnök Szentháromság utcai lakásán találkoztak.
A tanácskozás után Oláh János elmondta, a tegnap délután négy óráig beérkezett javaslatokat összegezve kiderült: a tagság hat személyt tartott alkalmas polgármesterjelöltnek, de hogy kiket, azt nem árulta el.
– Voltak, akik visszaléptek a jelöléstől – jegyezte meg a pártelnök.

Oláh János a beérkezett javaslatokkal kapcsolatban annyit azért elmondott, hogy a korábbi szegedi polgármester Bartha Lászlót a lapunkban tegnap megjelentekkel ellentétben senki nem támogatta.
A Fidesz helyi csoportjának elnöke elmondta, hogy ha bizalmat kap a tagságtól, választási kampányának középpontjában a Tisza Lajos-terv áll. Oláh János lapunk kérdésére válaszolva kijelentette: az önkormányzati választásokon induló egyéni képviselőjelöltekről és a pártlistáról is a tagság javaslata alapján döntenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobson itt és ott

Hétezer kilométert autózott április eleje óta Dobson Tibor az árvízi védekezés kapcsán. Az Országos… Tovább olvasom