Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Olajfürdő a szegedi Körtöltés utcában

Szeged - Olajban úszó autókat találtak hétfő délelőtt azok, akik a Körtöltés utcában az út mellett parkolták le járművüket. Egy locsolóautó hidraulikacsöve lyukadt ki – menet közben terítette be a környéket. A kft. még aznap tájékoztató cetliket tett az autókra, és magára vállalta a takarítási költséget.
Kellemetlenül indult a hétfői napjuk a Körtöltés utcai autótulajdonosoknak. Az utcán parkoló járműveket ugyanis ragacsos olaj lepte – egy ideig senki sem tudta, miért.

– Amikor elindultam, csak azt láttam, hogy valamitől nedves a kocsim út felőli oldala – mesélte Sitkei Ágnes. – Ablakmosóval ugyan megpróbáltam letakarítani, de csak még maszatosabb lett, így papír zsebkendővel kezdtem letörölgetni. Akkor éreztem meg az olajszagot.

Aki később ért autójához, azt már tájékoztató cetli fogadta, amelyben a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. elnézést kér, és a kárigények bejelentéséhez még egy telefonszámot is megadott.

Egy locsolóautó terítette be olajjal az utcát – a környezetgazdálkodási kft. egyből megkezdte a kártalanítást. Fotó: Frank Yvette
Egy locsolóautó terítette be olajjal az utcát – a környezetgazdálkodási kft. egyből megkezdte a kártalanítást. Fotó: Frank Yvette

– Egy 30–40 év körüli IFA locsolókocsinak tört el a hidraulikacsöve, ez spriccelte aztán menet közben végig az utcában álló nagyjából 30 autót – mondta el Makrai László, a kft. igazgatója. – Az eset után azonnal kimentünk a helyszínre, és nagynyomású mosóval megtisztítottuk a még ott álló autókat. De mivel a cég volt a károkozó, természetesen vállaljuk a mosatás költségét is: aki behozza az erről szóló számlát, a pénztárból kifizetjük.

Makrai hozzátette: sajnálatos, hogy még mindig használatban vannak ilyen régi járművek, de egyelőre nincs pénz ezek lecserélésére.

Olvasóink írták

 • 7. K.T. 2011. szeptember 14. 20:51
  „Van még remény.
  Köszönjük. ;)”
 • 6. Zsoltee0716 2011. szeptember 14. 18:37
  „Ha viszek egy számlát az egyik autómosótól amire 30eft van írva akkor azt kifizetik? :D”
 • 5. deszkás 2011. szeptember 14. 18:22
  „Makrai úr! Példamutató volt a magatartásuk.”
 • 4. jozko 2011. szeptember 14. 15:50
  „Korrekt eljárás.
  Makrai Lászlóra vall.”
 • 3. ktimi 2011. szeptember 14. 14:17
  „Az utat is fel kéne takarítani, mert az meg balesetveszélyes.”
 • 2. Smerdis 2011. szeptember 14. 13:08
  „korrekt társaság, műszaki hibák előfordulnak, csak az mindegy utána hogyan kezelik a dolgot. ezek pl hótnormálisan. ritkaság...”
 • 1. favágó 2011. szeptember 14. 13:04
  „Kérjen kölcsön 40 millát a Vásár és Piactól!:-) Abból már lehet venni új locsoló autókat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben megszámolnak bennünket

Az október 1-jén kezdődő, egy hónapig tartó népszámlálás számlálóbiztosai ezekben a napokban oktatáson vesznek részt. Tovább olvasom