Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Olasz est az idei ajándékkoncert

Szeged- A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar már tizedik alkalommal rendezi meg az ingyenes ajándékkoncertet a Dóm téren.
A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar már tizedik alkalommal rendezi meg az ingyenes ajándékkoncertet a Dóm téren: a népszerű művekből összeállított komolyzenei estet augusztus 8-án, szerdán 21 órától hallhatja a közönség.

– Tulajdonképpen egy sorozatot folytatunk az idei műsorválasztással is, hiszen az elmúlt években volt már az ajándékkoncertünk témája a spanyol zene vagy tavaly Liszt és a szlávok; idén pedig Itáliát választottuk – mondja az est karmestere, Gyüdi Sándor, aki Rossini Olasz nő Algírban című operájának nyitányát, Mendelssohn IV. „Olasz" szimfóniáját, Csajkovszkij Olasz capriccióját és az olasz komponista, Casella Italia – rapszódia zenekarra című művét dirigálja majd a szegedi szimfonikusok élén. – Úgy érzem, jó dolog egy nyári estén a mediterrán országokat megidézni a muzsikával, hiszen a magyar közönség többségének ezekhez az országokhoz nyári élményei társulnak – fogalmaz a karmester. Az ajándékkoncertre szóló ingyenjegyek igényléséről e-mailben értesítik a zenekar bérleteseit; a szélesebb közönség a többi belépő elosztásának módjáról később olvashat információt lapunkban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezt kell tudni annak, aki állampolgár akar lenni Magyarországon

Az alkotmányos berendezkedés és a történelem a leghangsúlyosabb témák a magyar állampolgársági… Tovább olvasom