Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Olasz Flóra nemzetközi versenyt is nyert

Szeged, Hódmezővásárhely - Táncórára vitte édesanyja még 6 éves korában a szegedi Olasz Flórát, akit egy ott olvasott hirdetés miatt íratott be hárfaoktatásra. A most 15 éves hárfás tavaly megnyerte a Walesben rendezett nemzetközi hárfaversenyt.
Legutóbb a vásárhelyi Emlékpont Poznan– Budapest 1956-os kiállítás megnyitóján hárfázott a szegedi Olasz Flóra, aki 9 esztendeje játszik a klasszikus hangszeren.

Nemrégiben a vásárhelyi Emlékpontban lépett fel. A szerző felvétele
Nemrégiben a vásárhelyi Emlékpontban lépett fel.
A szerző felvétele
– Édesanyámnak már régen tetszett ez a hangszer, bár csak hallgatta. Amikor 6 éves koromban egyszer elvitt táncórára, megpillantott egy hirdetést, miszerint hárfaoktatás indul Szegeden. Beíratott Natalia Gorbunova hárfaművészhez, aki ma is a tanárom – árulta el a Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium elsős diákja.

A 9 esztendeje hárfázó Flóra annak idején egy kisméretű hangszeren kezdett: – Natasával később már együtt kerültünk a Mestertanodába, majd a Király-König Péter Zeneiskolába, ahol most hatodikos vagyok – tette hozzá. Flóra szerint a hárfajátékban a legnehezebb az, hogy egyszerre kell mindkét kéz ujjbegyeivel a húrokat pengetni, s közben két lábbal a hangszer pedáljait nyomkodni.

– Nincs kedvenc zeneszerzőm, a romantikus műveket szeretem a legjobban. Napi két órát kellene gyakorolnom, de erre sajnos nincs időm, ugyanis sokat kell tanulnom a gimiben – mondta. Flóra annak ellenére, hogy zenél, nem humán tárgyakat, hanem a biológiát, fizikát és a kémiát kedveli, ilyen osztályba is jár.

– Már hétévesen felléptem. Az első megmérettetéseim közé tartozott a magyar országos hárfaverseny. A legnagyobb elismerést a Walesben tavaly rendezett nemzetközi hárfaversenyen értem el: első lettem. Az idén eddig négyszer léptem fel, kedves élményem volt a legutóbbi vásárhelyi – tette hozzá Flóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy ablak, hét járás, 80 ügy

80 államigazgatási feladat települ a járási hivatalokhoz. A polgármesterek információhiányról beszélnek, az MSZP drasztikus államosítást emleget. Tovább olvasom