Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Öltözőt avattak Üllésen

Üllés - Új öltözőt avattak a hétvégén az üllési futballpályán: a 17,5 millió forintos beruházás 11,5 milliós kormányzati hozzájárulással jöhetett létre egy nyertes pályázat után.
A házak közé „szorítva" áll az Üllés SK megyei II. osztályú labdarúgócsapatának pályája, amely szombaton új öltözővel gyarapodott. Már a hivatalos átadás előtt is megnézték, körbejárták az épületet a helybeliek, valamint a mellette lévő falon, az egyesület históriáját, mindennapjait bemutató, archív képekkel illusztrált kiállításon idézték az emlékeket.

Új öltöző: Soós János atya (középen) megáldotta.
Új öltöző: Soós János atya (középen) megáldotta.
A szerző felvételei

Nagy Attila Gyula, a község polgármestere beszédében megemlítette, hogy a labdarúgópályát 60 éve, 1952-ben vehették birtokba az üllésiek, mert azokban a nehéz időkben is igény volt a sportra, a kulturált szórakozásra. Most az önkormányzat – jelentős állami segítséggel, hozzájárulással – a már lestrapált ölözőt újjávarázsolta, a korábbiból csak a négy főfal maradt, kívül-belül megújult, akadálymentesített lett. A beruházás büdzséje 17,5 millió forint volt, ebből a kormányzati hozzájárulás, egy nyertes pályázatnak köszönhetően, 11,5 millió forint.

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára arról szólt – a sikeres olimpiai szereplésre utalva –, hogy a sport a nemzet összetartó ereje, de az egyén életében is meghatározó szerepet játszik. Megemlítette, a kormányzat a mindennapos testnevelés bevezetésével, a társasági adó sportcélra fordíthatóságával (például utánpótlás-nevelés és infrastruktúra) és a Belügyminisztérium pályázatával igyekszik támogatni, erősíteni a sportot. Elárulta: meglepődtek, milyen sok pályázat érkezett sportpályák felújítására, és a rendelkezésre álló összegből 2,2 milliárd forintot az Ülléshez hasonló nagyságú települések nyertek el. A polgármester és az államtitkár átvágta a nemzetiszínű szalagot, és az új, megújult öltözőt Soós János atya, esperes megáldotta.

A mórahalmi nők is pályára léptek.
A mórahalmi nők is pályára léptek.

A sportolók is felavatták a létesítményt, a nap további részében ugyanis két futballmeccset láthattak az érdeklődők: Először a Mórahalmi Csajok játszottak az Üllési Öregfiúkkal (utóbbiak 3–0-s félidő után 7–2-re nyertek), majd a Csongrád megyei játékvezető-válogatott meccselt az Üllés „megyekettes" együttesével. Utóbbiak lehet, hogy rosszul „taktikáztak", mert 0–0-s félidőt követően 3–1-re elpáholták a bírókat. Talán nem lesz böjtje...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

55 millió a deszki sportra és kultúrára

55 millió forintos állami támogatásból rendeztek számos kulturális, népművészeti és sportprogramot helyi intézmények az elmúlt évben. Tovább olvasom