Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Olvasóinkkal leltároztuk a veszélyes zebrákat

Szeged - Kérésünkre balesetveszélyes gyalogátkelőkről küldtek bejelentéseket olvasóink egy héten keresztül. A beérkezett észrevételeket továbbítottuk a helyi, illetve az országos útkezelő társaságnak.
Figyelemfelkeltő akciót indítottunk lapunkban bő egy hete: arra kértük olvasóinkat, küldjenek észrevételeket a delmagyar.hu Facebook-oldalára vagy e-mailben olyan kijelölt gyalogos-átkelőhelyekről, amelyeket nem tartanak elég biztonságosnak. Több cikkben foglalkoztunk az elmúlt napokban a témával, felsoroltuk például, hogy szerintünk hol a legkopottabbak Szegeden a zebrák; megkérdeztük az utakat kezelő Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t az idén várható felújításokról. Kiderült, a környezetgazdák régóta 33 millió forintot költenek évenként a burkolati jelek újrafestésére – ez a pénz nem elég mindenre.

A Magyar Közút is tervez útburkolat-festési munkákat, a közbeszerzés kiírása folyamatban van. Emellett uniós forrásból jelzőlámpa-felújítási program zajlik Csongrád megye országos úthálózatán – tudtuk meg. Szegeden 36, Hódmezővásárhelyen pedig 2 darab jelzőlámpás csomópontot korszerűsít a kivitelező. Legutóbbi cikkünkben pedig azt figyeltük, átengedik-e a zebránál az autóvezetők a járókelőket. Megkérdeztük „az utca emberét" is.

Olvasóink észrevételeit egy dokumentumba rendeztük, és elküldtük az illetékeseknek. A teljesség igénye nélkül íme néhány példa a beérkezett panaszokból. A szegedi Dózsa-iskolánál, a zebránál erősebb közvilágítás hiányzik, a Lugas utcai trolimegállónál kopott a felfestés és nyomvályús az úttest, a Kossuth Lajos sugárúton, a belváros felől érkezők a nagy körforgalom előtt nem mindig veszik észre a két jelzőlámpa közül az elsőt. Volt, aki nem konkrét helyet jelölt meg, hanem általános tapasztalatokat írt.

Például azt, hogy a zebrán áttekerő bringások jelentenek veszélyt, vagy azt, hogy nagyon porosak a szegedi utak, és a zebrák emiatt láthatatlanok. Nem az útburkolati jel, hanem az út menti KRESZ-tábla az elsődleges a járművezetők számára – jelezték többen –, hiszen a tábla akkor is látszik, ha az út havas, ha víztől fénylik, ha besötétedett, vagy ha a festék elkopott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokáig vártak az Elixírre Mórahalmon

Megnézhettük, hogyan festenek a jövő pénteken megnyíló mórahalmi Elixír medical wellness szálloda szobái. Már csak az utolsó simítások vannak hátra. Tovább olvasom