Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Ön tudta? Egyirányú a Bálint Sándor utca

Szeged - Tanulgatják az autósok az új forgalmi rendet a Bálint Sándor utcában, amely egyirányú lett több hete a Rókusi körút felől a Damjanich utca felé haladóknak.
Egyirányú lett a rókusi Tesco és a piarista gimnázium közötti Bálint Sándor utca, az új KRESZ-táblákat augusztus 19-
én helyezték ki. A Rókusi körút felől a Damjanich utca felé haladva szabad végighajtani az utcában, a kerékpárosok viszont továbbra is mindkét irányba tekerhetnek.

– Sokkal kisebb a forgalom – mondta Andó Lászlóné, aki a Bálint Sándor utcában lakik, és figyeli több hete tartó új forgalmi rendet. – Többen sajnos megszokásból vezetnek, azt mondják, hogy nem tudják figyelni a táblákat. Még a tanulókocsi is bejött a tilosba. A körzeti megbízott mondta az egyik ismerősömnek, hogy nyugodtan hívhatjuk, segít – fűzte hozzá az utcabeli nő. Kérdezte, kerékpárút lesz-e, mert a kerekezők egy része a szűk járdát használja.

Megszokás. Nem árt a táblákra is figyelni, ha a valaki volán mögé ül. Fotó: Karnok Csaba
Megszokás. Nem árt a táblákra is figyelni, ha a valaki volán mögé ül. Fotó: Karnok Csaba

Úgy tudjuk, a közterület-felügyelők egy hónapon át kint lesznek a helyszínen, és figyelmeztetik a járművezetőket. Szükség is van erre: a napokban bő fél óra alatt hat autót számoltunk, amely rossz irányba tévedt. Akik a Damjanich és a Körtöltés utca felől érkezve észlelték a forgalmirend-változást, a Bibó István és a Bálint Sándor utca kereszteződésénél megfordultak. A Tesco teherportájáig be lehet hajtani.

Megírtuk: a lakók évek óta panaszkodtak az utca nagy átmenő forgalmára és a száguldó autókra. A lakossági igényt a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottságában Solymos László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője terjesztette elő. A piarista gimnázium előtt 30-50 méteren megállási tilalmat rendeltek el, hogy az intézmény megközelíthető legyen. A várakozást az utcában lakóknak munkaszüneti napokon 17-től reggel 7 óráig lehetővé teszik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 millió forintos kárt okozott az ittas nő a Gáz utcában

Volt kötelező gépjármű-biztosítása annak a nőnek, aki péntek este ittasan öt kocsit tört tropára a szegedi Gáz utcában. Tovább olvasom