Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 7°C Még több cikk.

Önálló estre hívták Zágrábba Nagy Imre Eriket

Szeged - A horvát fővárosban szervezett magyar hét részeként április 25-ére önálló estre hívták Nagy Imre Eriket. A szegedi komponista hat kamaraművét szólaltatják meg Zágrábban.
– Kollegiális és baráti viszony épült ki az elmúlt időszakban Hornyánszky Zoltán oboaművésszel, aki egy tavalyi együttműködésünk után kérte a hozzájárulásomat egy horvátországi önálló est szervezéséhez, amin az általam komponált műveket játszaná a zenekar – mesélte Nagy Imre Erik szegedi zeneszerző.

– Zágrábban szerveznek magyar hetet, ennek részeként április 25-én este hat kamaraművemet adja majd elő egy horvát zenekar. Az együttes összetételéről nem tudok semmit, így a meglepetésfaktor sem marad el a koncertből – árulta el Nagy Imre Erik.
Nagy Imre Erik hat zeneműve szólal majd meg a zágrábi önálló estjén. Fotó: Török János
Nagy Imre Erik hat zeneműve szólal majd meg a zágrábi önálló estjén. Fotó: Török János
– Külön kocsit küldenek értem Szegedre, amivel elvisznek a horvát fővárosba, így igazán nem mondhattam nemet egy ilyen odaadó kezdeményezésre. Bár nem árulták el a zenekar felépítését, tudom, hogy a rendezvényen profi zenészek játszanak, akik akár jobban is előadhatják a műveimet, mint amilyennek én megálmodtam őket – magyarázta nevetve Nagy Imre Erik.

– Hat művem fog elhangzani, köztük a Dankó concerto, a Bach és Händel szárnyain, valamint a Farewell című zeneművem. Az est különlegessége, hogy két verzióban hallgathatja meg a közönség a darabokat: digitális és akusztikus verzióban is megszólal a kíséret. Három napot töltök Horvátországban, ahol fényképeket is szeretnék készíteni, majd jövök haza folytatni a munkáimat – mondta búcsúzóul a szegedi zeneszerző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görög epret már ehetünk, a hazai még csak virágzik

Görög epret már ehetünk, a hazai még csak virágzik
Lehet már magyar epret kapni, de horror áron. Tovább olvasom