Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Öngyilkos feküdt a sínekre Dorozsmánál

Halálra gázolt a Budapest felől Szeged irányába tartó gyorsvonat egy – feltehetően öngyilkossági szándékkal a sínekre fekvő – férfit. Három vonat összesen majdnem három órát késett emiatt tegnap délután.
A helyszínelés idején megbénult a forgalom a vasúton. Fotó: Schmidt Andrea
A januári napsütésben az enyhén ívelő sínek ezüstösen csillognak. A dorozsmai sorompótól kétszáz méterre kis csapat áll, ott történhetett valami. A síneken átkelők látják a mentőt, amely dolgavégezetlen távozik, később az egyenruhás rendőrök is mennek. Sok tennivaló nincs, békés, nyugodt minden. Egy férfi teteme fekszik a sínen. Tucatnyi rendőr állja körbe.

A halott távolból csak egy kis kupacnak látszik. Két rendőr eléje áll, hogy a „sajtóhiénák" ne lássák. Olyan nagyon nem is akarják. Annyit tudni: szétment a feje. Két életerős, nagysapkás vasutas közeledik, narancs mellényben. Egyik korongecsetet lóbál a kezében, a másik egy vödör meszet lötyögtet. Odabattyognak a halotthoz, várják ők is a szürke autót. A nagy csapat civil rendőr elindul visszafelé. Köztük egy törékeny, szőkére festett hajú lány – még kezdő, ez az egyik első bevetése. Hegyes orrú csizmában topog a talpfákon.

A távolban, az állomáson áll egy vonat, már jókora késést szedett össze. Valószínűleg idegesen telefonálnak a benne ülők. A vasút balesetvizsgálója is ugyanolyan ideges, indítani kellene a vonatot. Az emberek utazni akarnak, megérkezni, hazamenni. A vasútnak nem hiányzik a vonatot eszközül használó halál.

„A rendelkezésre álló adatok szerint 14 óra előtt a szegedi állomás felé közlekedő gyorsvonat vezetője egy, a síneken fekvő személyre lett figyelmes, aki a mozdony hangjelzésére sem reagált. A szerelvény az intenzív fékezés ellenére sem tudta elkerülni, hogy elüsse a feltehetően öngyilkossági szándékkal a síneken tartózkodó személyt. A 41 esztendős férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe."

Megérkezik a szürke autó, kiszállnak a halottszállítók. Csak ne legyenek rajta a képen – kérik, nem akarnak a címlapon vigyorogni, mint a múltkor. Mobiltelefonál gyorsan minden hivatalos személy egy utolsó kört, és ahogy kitolatnak a halottszállítók, már indul is az intercity Szeged felé.

A MÁV szóvivője sorolja az adatokat: a gázoló gyorsvonat 60 percet késett, a utána jövő intercity 41 percet, egy pesti gyors 69 perccel indult később. A rendőrség szóvivője azt kéri: úgy írjunk az esetről, hogy előfordulhat, a sajtóbeszámolók az öngyilkosságra készülőket bátorítják. Nem célunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénztárgépek rohama

Sok üzlet nem merte használni pénztárgépét, amíg nem állították át rajta a 25 százalékos áfát 20-ra.… Tovább olvasom