Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Öngyilkosságra készült - ma már nem tenné

Szeged - Egy kutyát sétáltató pár mentett meg egy asszonyt az öngyilkosságtól Szegeden. A nő az állandó anyagi gondok miatt akarta megölni magát. Történetét a 15 megyei polgármester is megírta.
Még mindig vár a Miniszterelnöki Hivatal válaszára az a 15 polgármester, aki szeptember végén nyílt levélben fordult Bajnai Gordonhoz a költségvetés tervezett megszorításai miatt. Időpontot kértek a személyes tárgyalásra is.

– A költségvetés a klinikai halál állapotába taszítja az önkormányzatokat. A kormány újraélesztés helyett eutanáziát követ el – fogalmazott Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere. A levélben a települések első emberei egy asszonyról is írtak, aki az állandó pénztelenség miatt öngyilkosságot kísérelt meg. Egy házaspár mentette meg az életét. A nőt az eset után pszichiátrián kezelték, de már hazaengedték. Megkerestük, mesélt, de kérte: nevét, fotóját, de még a település nevét se közöljük.

– Sokszor az elkeseredés ki tudja kattantani az embert. Ez mással is előfordul. Beláttam, hogy nincs értelme, hogy nem oldok meg vele semmit. De nagyon elkeserítő, hogy amíg sok ember fillérekből él, más milliókat tesz zsebre – fogalmazott. Neki és a férjének nem sok marad a hitel és a számlák befizetése után, rengeteg az egészségügyi kiadás – mindketten betegek. Minden hónapban dönteniük kell, melyik kötelező kiadást halasztják. Az áramot például csak az önkormányzat segítségével tudták visszakapcsoltatni.

– Egy életet végigdolgoztunk a férjemmel, sok mindent megoldottunk együtt. De úgy éreztem, már olyan helyzetben vagyunk, amire nincs megoldás.

A nő egy egész napon át bolyongott Szegeden, majd rászánta magát az öngyilkosságra. Gyógyszert vett be, és keresett a Tisza-parton egy elhagyatott helyett. Úgy tervezte, megmérgezi magát, és besétál a folyóba. Egy kutyát sétáltató pár azonban arra járt, és látva a síró nőt, megkérdezték, segíthetnek-e. Az asszony azt válaszolta, hogy minden rendben, nem készül semmi „butaságra". A pár erre elment, de kicsivel később újra megjelentek. Közölték a láthatóan rossz idegállapotban lévő nővel: vagy önként megy velük a pszichiátriára, vagy viszik. Ment.

Amikor találkoztunk vele azt mondta, az ő története valószínűleg kevés ahhoz, hogy megoldás szülessen a hasonló körülmények között élő emberek számára. Az őt megmentő párt nem ismeri, de úgy érzi, talán nem véletlenül jártak arra, nem véletlen, hogy megmenekült. Úgy fogalmazott: „nem tehetem meg a családommal, hogy még egyszer megpróbálom".

Olvasóink írták

 • 3. flexsnake 2009. október 23. 20:04
  „2. olyanban ahol van egy csomó értelmi fogyatékos hullajelölt. Haljon meg otthon, ne a vizet szennyezze.
  Nem tudom sajnálni. Sírnak mint a szopósmalacok, jajgatnak de olyan gyökerek hogy magukért semmit nem tesznek. Sehol a világban nincs ennyi önsajnáltató barom.”
 • 2. 4Angel 2009. október 20. 14:15
  „Szia mindenki
  Sajnos elég sok házaspár gondol az öngyilkosságra és senki nem tesz semmit, felelős nem lesz sosem, mindenkinek tiszta a lelki ismerete.
  Milyen országban élünk ????”
 • 1. csutka 2009. október 20. 11:20
  „Kedves Gonda Zsuzsa!
  Ha van rá lehetőség szeretnénk megtudni a 15 település nevét.Kiváncsiak lennénk rá,melyik települések polgármesterei írták a levelet.
  Köszönettel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemecsek krimije és Wass Albert

Olvasó emberré nevelnék az iskolák a diákokat – de sokan képtelenek megérteni a klasszikus szövegeket. Tovább olvasom