Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Önkéntesek az Élet Vonalban

Telefonon, szakszerű és jó szóval segítenek a rákbetegeknek az erre kiképzett szolgálat tagjai.
Ingyenesen hívható az a telefonos lelkisegély-szolgálat, amely rákbetegeknek és hozzátartozóiknak nyújt segítséget a betegség elfogadásához, megéléséhez. A hívásokat 20-30 szakképzett önkéntes ügyelő fogadja. Ők ötvenórás képzést kaptak, mely során megismerkedtek a betegség orvosi, pszichológiai vonatkozásaival.

– A betegek sokszor nem tudnak, nem akarnak beszélni hozzátartozóikkal, orvosaikkal a betegségükről. A lelkisegély-szolgálat munkatársaival a kínos vagy fájdalmas élményeket is megoszthatják – mondta Rózsa Ildikó, pszichológus, az Élet Vonal koordinátora. Hozzátette: évente Magyarországon 30 ezer új rákbeteget diagnosztizálnak. A betegek első reakciója a diagnózis után többnyire a sokk és a hitetlenkedés. Ez rendkívül nehéz szakasz, melyet csak még nehezebbé tesz, ha magukba fojtják érzéseiket. A hozzátartozónak, aki kénytelen végignézni a szeretett személy szenvedését, szintén segítenek az Élet Vonal munkatársai.

A legtöbben Budapestről telefonálnak, és sokan többször is tárcsázzák a szolgálat számát, hogy beszámoljanak a kezelésekről, érzéseikről, gyógyulásukról.

Az Élet Vonal munkanapokon 9 és 17 óra között hívható a (06) 80/204-084-es telefonszámon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcalányokat keres a szegedi adóiroda

Harmincféle köztartozást hajthat be rajtunk a városi adóiroda. A tételek között olyan… Tovább olvasom