Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Önkormányzati intézmények fogadják a diákmunkásokat

Csongrád megye - Csongrád megyében 70 millió forint állami támogatással idén mintegy 1100 diák kaphatott nyári munkát. Az Agórában 50 jelentkező közül 14 diák dolgozhat.
– Tavaly is az Agórában dolgoztam, és idén is ide jöttem. A pedagógusok keze alá kell dolgoznom. A legjobb ebben a munkában, hogy különböző korú gyerekekkel vagyok körülvéve, mindegyikük más, meg kell tanulnom alkalmazkodni. Jó tapasztalat lesz ez akkor, amikor már nekem is lesz saját gyerekem – mondta a 22 éves Erdélyi Krisztina, az SZTE Gazdaságtudományi Karának hallgatója, miközben kókuszgolyót készített a gyerekekkel az Agóra ebédlőjében.

Az Agórában 14 tanulót választottak 50 jelentkező közül. Fotó: Frank Yvette
Az Agórában 14 tanulót választottak 50 jelentkező közül.
Fotó: Frank Yvette

Juhász Tünde kormánymegbízott a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a diákokat önkormányzatok és önkormányzati intézmények fogadják ebben a programban.

Csongrád megyében 70 millió forint állami támogatással idén mintegy 1100 diák kaphatott nyári munkát.

Erdélyi Krisztina örül, hogy különböző korú gyerekekkel foglalkozhat. Fotó: Frank Yvette
Erdélyi Krisztina örül, hogy különböző korú gyerekekkel foglalkozhat.
Fotó: Frank Yvette

– Igyekszünk változatos programokat összeállítania táborozó gyerekeknek itt, az Agórában, hogy maradandó élmény legyen nekik ez a nyár, hiszen sokaknak ez a nyaralás. De úgy gondolom, hogy nemcsak nekik élmény, hanem nekünk is, akik itt segédkezünk. Ellátogattunk például velük a Sziksóstóhoz is, ma pedig a vadasparkba megyünk – mesélte Erdélyi Krisztina és a 16 éves Papdi Martin, aki szintén az Agórában dolgozik diákmunkásként. Orbán Hedvig, az Agóra igazgatója hozzátette, idén 14 tanulót választottak 50 jelentkező közül, míg tavaly csak 10 diákot tudtak foglalkoztatni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomravezetői díj a szegedi késes rabló ügyében

Az ismeretlen férfi még július 23-án rabolt ki egy Csongrádi sugárúti élelmiszerboltot, az eladót a késével megsebesítette. Tovább olvasom