Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Onlájn harcol a Milla a kormány ellen

Szeged - Juhász Péter, a Milla és Dénes Balázs, a TASZ elnöke volt a vendége a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesületének kedd este Szegeden.
A civileknek kritikusabban kellene hozzáállni a médiához, okosabb újságírókra is szükség lenne – mondta Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnöke kedd este Szegeden. A Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete őt és Juhász Pétert, az Egymillióan a magyar  sajtószabadságért  (Milla) elnökét hívták meg egy nyilvános beszélgetésre a Kaptár Pubba.

Mit jelent a sajtó- és szólásszabadság? Születőben van-e a tudatos újságolvasók rétege? Tisztában vannak-e jogaikkal a magyar állampolgárok? Erről, a magyar demokráciáról és politikai kultúráról, nemzedékváltásról zajlott a beszélgetés, amibe a megjelentek is beleszólhattak.Juhász Péter elmondta: alulról szerveződő egyesületként gondol a Millára, sosem gondolta volna, hogy politizálni fognak, ahogy hatalomra sem vágyott. Az ország azonban olyan helyzetben van, amin változtatni kell, kormányváltásra van szükség. Ebben hívták segítségül Bajnai Gordont. Dénes Balázs szerint az eddigi választások legnagyobb hibája  az volt, hogy az emberek mindig valami ellen szavaztak, a kormányváltást követő időszakra nem gondoltak. Juhász elmondta: éppen ezért álltak egy olyan ember mögé, aki a „legkormányzóképesebb" a jelenlegi politikusok közül. „A Milla esélye az internet, hiszen azt a Fidesz nem tudja úgy szabályozni, ahogy akarja, igaz ezt is megpróbálja"-tette hozzá.    

Egyetértettek abban, hogy az elmúlt 20 év alatt Magyarországon az emberek mindig valaki ellen szavaztak, nem pedig az értékek mentén. Ezt példázza a 2010-es választás eredménye is, amelyen kétharmados többséggel olyan pártszövetség győzött, amelynek tulajdonképpen nem is volt programja.   

"Hiányzik a civil erő, a bátorság, mert mi mással magyarázható, hogy 3,5 millió ember magánnyugdíjának állami lenyúlására csak 100 ezren hördültek fel. Az iskolák bejelentett államosításának hírére a pedagógusok némán  veszik tudomásul a helyzetet. Nem tanultuk meg a demokráciát, lakosság és a civilek nagy része nem tanult meg megállni a saját lábán, a hatalmi elitnek ez soha nem is állt érdekében"–fogalmazott Dénes.

Szintén egyetértettek abban, hogy az országban uralkodó helyzetért nagymértékben hibás a rendszerváltó elit, akik  elmulasztották  leleplezni azt a több tízezer ügynököt, akik aztán az egykori állampárt kiválóságaival szép csendesen mindenhova visszaszivárogtak.    

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. bánki 2012. november 26. 08:56
  „Karssay lány leszbi !
  A főnök drogos !
  Kulka - hát alföldi !
  Van egy TASZ-os!
  42 éves nyugdíjas katona újságíró !
  Jó csapat !

  A Tápé I. ,,belklinika" alkesz törzsközönsége normálisabb!

  Demokrácia van ! Szavazzatok a ,,selejtre" !”
 • 29. Cillit_bang 2012. november 23. 16:12
  „28!
  Ez a Ti bajotok, fáj a vereség! Már most csalásokról zengedeztek, hogy legyen mire fogni majd 2014-ben a kommunisták és kábszeres libsi barátaik súlyos vereségét!
  Én pedig nem tartom szégyennek, hogy a jobboldalra szavaztam, szavazok, szavazni fogok! Az sem szégyen, hogy nem adják el az országot idegen érdekeknek! Hanem vennéd észre Európában zajlik a 3. világháború, amiben erősebb országok is szenvednek, amiket nem gyengítettek meg 8 évig hazug,csaló, tolvaj, dilettáns szoclib kormányok!”
 • 28. Neszemetelj! 2012. november 22. 16:30
  „Inkább Együtt, mintsem még 4-6 év az elmebeteg fidesz vezetéssel! Szégyen amit művelnek az országgal, és az még nagyobb szégyen aki voksot adott nekik a kormányzáshoz, amihez - mint utólag kiderült- nem értenek!
  Attól tartok, hogy 2014-ben hatalmas választási csalások lesznek, figyeljétek meg! Ez a vezetés nem a becsületéről, és az őszinteségről híres...
  Diktatúra, és a szólásszabadság likvidálása van kialakulóban, csak szép csendben a háttérben mennek a dolgok, hogy a proli semmit ne vegyen észre belőle időben! - ezért vannak a figyelem elterelő hírek a médiában!
  Sajnálom, hogy ide jutott Magyarország ahol most van! ...és ez nem az elmúlt nyóóóóc év, hanem az elmúlt 2 év!!!”
 • 27. babar 2012. november 21. 20:11
  „Dénes Balázs az EP közmeghallgatásán való viselkedésével elásta magát egyszer s mindenkorra!!”
 • 26. Cillit_bang 2012. november 21. 19:10
  „A gyors "gépelés" veszélye nem fenyegeti 25.-ös barátunkat, Ő az ujjait számolásra is használja, ugyanis gondolkodás nem tünik az erősségének”
 • 25. roxper 2012. november 21. 17:43
  „20-21
  Ti ne reklamáljatok, akiknek még a helyesírás sem megy, irány az ált suli felzárkóztató! :D”
 • 24. theseus 2012. november 21. 17:42
  „Elég nagy lehet a baj a baloldalon, ha csak Bajnait tudják megint elővenni. Egyszer már elővették, nem túl nagy sikerrel. Alig két éve 2/3-os vereséget szenvedtek a kormányzása után. Mással több esélyük lenne.”
 • 23. DobóI 2012. november 21. 16:41
  „22. tatár 2012.11.21. 15:32

  Te szerintem többet főztél, attól szállt el az agysejtjeid többsége...”
 • 22. tatár 2012. november 21. 15:32
  „21. DobóI 2012.11.21. 14:54
  Online hogy küldd kábitószert az elkábitatandó alanyoknak?

  Ahogy Orbán 50 liter otthon főzött páleszt jövedéki adó mentesen.:-)”
 • 21. DobóI 2012. november 21. 14:54
  „Online hogy küldd kábitószert az elkábitatandó alanyoknak?”
 • 20. Cillit_bang 2012. november 21. 14:31
  „Ennyit a "baloldali " hozzászóláshoz és ésszérvekhez:
  "megtörténik a kúrmányváltás, akkor mindenkinek sokkal jobb lesz!"
  Rendkívül kreatív!”
 • 19. roxper 2012. november 21. 13:53
  „Nem mondjátok birka hozzászólók, hogy ti mind a nari pártból éltek??? Nem értem hogy miért f*stok ennyire a nari kormány elzavarásától, miért ragaszkodtok ennyire a hatalomhoz? Ha 14-ben a választási csalásaik ellenére megtörténik a kúrmányváltás, akkor mindenkinek sokkal jobb lesz! :P”
 • 18. lukrecia 2012. november 21. 13:27
  „Kerdezhetjuk a Fidesz a 2/3 birtokaban miert nem tesz be a torvenyalkotasba olyan vegleg a szocializmust lebonto rendelkezeseket, melyeket joggal elvarhatnank??? Ezer szallal kotodunk meg ma is a regi rendszerhez, annak kiszolgaloihoz. Sok esetben nem csak kotodunk, hanem egyenesen azok iranyitanak. Amit a felszinen latunk hamis , alsagos , melyben idohuzasra jatszanak, hogy vegleg kiahaljanak azok akik meg megertik a 90 koruli rendszervaltas igazi lenyeget. Foldalatti csoportok raboljak szet az orszagot, es hozzak onmagukat helyzetbe. Titkos szamlakra mennek oriasi penzek, es ezeknek a penzeknek a tovabbi felhasznaloi kore egyre zsugorodik.
  Tovabbra is a regi rendszer alappillere a fo meghatarozo, es alattvaloi javadalmazasa.
  Biorobotoknak tekintenek alampolgarokat.”
 • 17. achilleus 2012. november 21. 13:05
  „"az eddigi választások legnagyobb hibája az volt, hogy az emberek mindig valami ellen szavaztak, a kormányváltást követő időszakra nem gondoltak.2

  Nagyon trükkös. Fűt (nem azt) - fát, boldog-boldogtalant összegereblyéznek egy közös mozgalomba (melynek az alternatív köztársasági elnöke egy (másik) Dopeman, a valódi nyertes egy alkesz kvázkommunista-anarchista, valami Bartos), állandóan Orbán-rezsimeznek, amelyet persze le kell váltani, és akkor ők jönnek azzal, hogy nekik van (az Orbán-rezsim leváltásán kívül) bármiféle programjuk (a ködös demokrácia visszaállítása szlogenen kívül)l, és velük kezdődik el a valódi x-edik köztársaság, a prosperitás Ha ezek véletlenül nyernek,mivel egyetlen közös céljuk megvalósult, azonnal egymás torkának fognak esni, miközben marakodnak a koncon. A "civil" jelzőt pedig Bajnai megszólítása után nyugodtan elfelejthetik, nem "civilek" többé, hanem zsoldosok.”
 • 16. Cillit_bang 2012. november 21. 13:00
  „10,tsz!
  Légysz soroljon már fel nekem rombolásokat, megszorításokat, ami olyan fájdalmasan érint, mert én buta vagyok és várom az észérveket, de nem a (szoc) demagógiát!”
 • 15. Cillit_bang 2012. november 21. 12:54
  „"Szintén egyetértettek abban, hogy az országban uralkodó helyzetért nagymértékben hibás a rendszerváltó elit, akik elmulasztották leleplezni azt a több tízezer ügynököt, akik aztán az egykori állampárt kiválóságaival szép csendesen mindenhova visszaszivárogtak. "
  Tökéletes! Csak végig kell nézni a Milla és szövetségesei névsorát!" De egy kis kendermag mindenre gyógyír!
  Minden meg tud változni! LMP----------> LúdMillaPárt 2014”
 • 14. piskolti lászló 2012. november 21. 12:48
  „10. Szegény TéeSz elvtárs. Neked nem is való más csak a milla és a FőLIBÁS!”
 • 13. lukrecia 2012. november 21. 12:45
  „:)) mindennapi milla cikkeinkhez veszem a batorsagot es csak egy idezetet ismetelnek a cikkbol. Morbid mert eppen Juhasz mondja, aki erintett.
  " elmulasztották leleplezni azt a több tízezer ügynököt, akik aztán az egykori állampárt kiválóságaival szép csendesen mindenhova visszaszivárogtak. "
  Mondjuk ki egyenesen nyiltan. Csak az ugynokok altal "gyartott" partokra szavazhatunk. Mszmp demokracia.”
 • 12. Ferrer 2012. november 21. 11:53
  „Lukrecia, mondanál nekünk pár szót az elvtársakról?”
 • 11. Falcao 2012. november 21. 11:41
  „Csoda, hogy nem volt "szélsőségezés".”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perbeszéd helyett a párbeszédet szorgalmazzák

Gyorsabb és olcsóbb: a bíróságnak, a polgári peres ügyeiket intézőknek és az ügyvédeknek is javára válhat az október 1-je óta a Szegedi Törvényszéken is igénybe vehető mediáció. Tovább olvasom