Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Önök kérték: 30-as táblánál is mérnek a rendőrök

Az újszegedi Lövölde útnál reggel 8 órától mérnek a rendőrök, elindult a Speedmarathon. A traffi a Füvészkert előtti 30-as táblához települi ki: ezt kérték az állampolgárok. Megyeszerte 48 helyen lehet holnap reggelig sebességmérésre számítani.
– Nincs járda, az autósok pedig a 30-as tábla ellenére sem lassítanak. A reggeli csúcsban elviselhetetlen a forgalom – mondta Török József. A Lövölde úton élő férfi 1961 óta vezet, azt mondja, a szőregi úton sokan erre felé vágják le az utat: csak épp nem lassítanak. Török József egyike azoknak az állampolgároknak, akik arra kérték a rendőrséget, mérjék a sebességet a sűrűn lakott övezetben is.

Önök kérték: 30-as táblánál is mérnek a rendőrök - GALÉRIA

A megyei rendőr-főkapitányság új tarffipaxát 8 órára állították fel a rendőrök, mindenkit megállítottak, aki 30-nál gyorsabban ment. 2014. jún. 11. Nagy Tiborné őrnagy, a CSMRFK Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, a gyorshajtó autósokat a rendőr figyelmeztetheti, helyszíni bírságot is kiszabhat, vagy feljelentheti. Az „igazán gyorsak" pedig közigazgatási bírságra számíthatnak.

A rendőröket több helyre is elkísértük. 9 órától a 30-as övezetben lévő Radnóti utcában, 10-tól a szintén jobbkezes Szövetség utcában mértek az egyenruhások. A szigor nem enyhült, aki akár csak 3 kilométer/órával is átlépte a 30-as tempót, megállították: igaz, a délelőtti időpontban kevés autós fenyegetett a traffipax.

Megírtuk, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, ma reggel 6 órától péntek reggel 6 óráig, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést hajt végre.

A rendőrség felhívására számos állampolgári javaslat érkezett a rendőrségre. Ezen jelzések és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat. A CSMRFK Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztálya 8-9 óra között a Lövölde utca 10. szám előtt, 9-10 óra között a Radnóti utca 8. szám előtt, 10-11 óra között a Szövetség utca 5. szám előtt, 11-12 óra között a Judit utca 5. szám előtt, 13-14 óra között az Acél utca 10 szám előtt, 14-15 óra között a Baktói utca 12 szám előtt, 15:30-16:30 között a Csorba utca 3. szám előtt, majd 17-18 óra között a Horgosi út 25. szám előtt mérnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mestervizsgára felkészítő képzések a kamarában

A duális képzés gyakorlati képzési feltételeinek javítása érdekében a 2011. évi CLXXXVII. törvény (továbbiakban: Szt.), 31. §-a a gyakorlati képzésben dolgozó szakoktatók esetében a korábbi szabályozással szemben szigorúbb követelményeket állapít meg. Tovább olvasom