Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Operapárbaj a Korzó ringjében

A Szegedi Kisopera bokszolós gálájával véget ért a Muzsikáló Udvar rendezvénysorozata. A hét koncertre nyolcszázötvenen váltottak jegyet.
A kisopera fináléja Fotó: Frank Yvette
Kamara jellegű játszóhelynek számít a városháza Muzsikáló Udvara, ahová ezen a nyáron hét koncertet szerveztek. A nézőszám és a jegyárak tekintetében ez a rendezvénysorozat nem veheti fel a versenyt a nagyokkal, de az igényes programok jellegzetes színt jelentenek a palettán. Száz Krisztina, az önkormányzat zenei referense, a sorozat szervezője elmondta: idén nyolcszázötvenen váltottak jegyet a koncertekre. A közönséget megnyugtatta, hogy nem hirdettek esőnapot, hanem rossz idő esetére alternatív játszóhelyként készenlétben tartották a Korzót. Szükség is volt rá, például az utolsó két programot, Gregor József születésnapi beszélgetős koncertjét és a Szegedi Kisopera gálaestjét is ott rendezték meg. A Zsédával fellépő Fool Moon estje mellett ezek voltak a sorozat legsikeresebb előadásai.

A 65. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas basszistánk fellépései mindig eseményszámba mennek. Vasárnap este barátaival, a klarinétozó, szaxofonozó, francia sanzonokat daloló és verset mondó Dunai Tamással, a Gershwin-számokat éneklő Szulák Andreával, valamint a Koldusopera és a Kabaré slágereit előadó Gregor Bernadettel hangulatos talkshow-val szórakoztatta a nézőket. A Szegedi Kisopera csapata idén az elmúlt tíz év produkcióiból a legnépszerűbb slágereket kötötte csokorba.

Rendhagyó módon a szegedi kvízbajnok belgyógyászra, dr. Kovács Attilára bízták a házigazda szerepét, aki operarajongó lévén személyesen is jól ismeri a társulatot. Így könnyed stílusban szellemes beszélgetéseket folytatott a „törzsgárdával", Vajda Júliával, Szonda Évával, Andrejcsik Istvánnal és Altorjay Tamással. A legnagyobb sikert az operabarátok egyesületének köztiszteletnek örvendő titkáráról, dr. Csernay „Csernobil" László orvosprofesszorról elővezetett remek paródiája aratta. Az est vendégeként Gregor „Csonttörő" József is a ringbe szállt: Altorjay „Hangtörő" Tamással Rossini és Paisiello Rágalom-áriáival csaptak össze – bokszkesztyűben a Korzó színpadán kialakított szorítóban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ártatlan kolbász, kétértelmű jogszabály

Az élelmiszer-ellenőrök rutinellenőrzés során az egyik szegedi üzletben olyan kolbászt találtak,… Tovább olvasom