Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Operettben utaztak a Dóm téren

Szeged - Láthatóan jól érezték magukat a nézők a Dóm téren a szombat esti gálakoncerten: vastapssal honorálták a Budapesti Operettszínház társulatának szórakoztató összeállítását.
Aggódva kémlelték a szervezők és a nézők is az eget a szombat esti operett- és operagála előtt a Dóm téren. A meteorológusok sem tudták pontosan megmondani, veszélyeztetik-e majd zivatarok a rendezvényt. Pár csepp eső szitált ugyan a kezdésnél, ám a fesztivál vezetőinek nagy megkönnyebbülésére hamar eloszlottak a felhők, az időjárás nem zavarta meg a koncertet.

Mint köztudott, Szeged és Pécs partnerséget kötött; ennek a stratégiai megállapodásnak a hozadéka, hogy idén Pécs viselheti Európa kulturális fővárosa címét. Az összefogás eredménye a déli kulturális övezet, amely kiszélesítve, ledöntve Pécs városhatárait, nyitott a Balkán felé. Ennek fontos része a Szeged–Pécs tengely is. A közös produkciók közé tartozik a Mezzo-operaverseny és ez a gálaest is – hangsúlyozta az EKF-projekt és a baranyai megyeszékhely képviseletében a koncert előtt köszöntőt mondó Bognár Szilvia, aki arra biztatta a közönséget: látogasson el Pécsre is.

Miklósa Erika Boncsér Gergellyel, Vadász Zsolttal és Vadász Dániellel. Fotó: Veréb Simon
Miklósa Erika Boncsér Gergellyel, Vadász Zsolttal és Vadász Dániellel.
Fotó: Veréb Simon

Makláry László dirigálásával Erkel operája, a Hunyadi László nyitányával indult a gála, közben a szentkoronát, az angyalok által közrefogott történelmi címert, a Lánchidat és a hortobágyi pusztát vetítették a látványosan körbevilágított dómra. Az első részben az operett dominált, a Budapesti Operettszínház társulata a kübekházi fesztiválra jellemző hangulatot hozott az ország legnagyobb színpadára. Több operabarát, aki kifinomultabb zenei élményre, visszafogottabb gálára számított, otthagyta a szünetben a bugyimutogató, vegyes színvonalú mulatságot.

Szerencsére a gála sztárvendége, Miklósa Erika kitett magáért: pazar Csengettyű-áriát énekelt a Lakméból, jó volt hallani tőle Violetta áriáját és a Summertime-ot is. A publikumnak tetszett a könnyebb műfaj nagy öregjeinek, Oszvald Marikának és Kállay Borinak a produkciója is. A fiatalok közül Boncsér Gergely tűnt ki Bánk bán-slágeráriájával, Vadász Dániel pedig a Hej, cigánnyal. A sok országot bejáró zenés, sokszínű körutazás éjfél után ért véget. Lelkes vastaps köszöntötte a közreműködőket, amikor felcsendült a tűzijátékkal is megspékelt finálé: Húzzad csak kivilágos virradatig...

Olvasóink írták

 • 3. bgea 2010. július 27. 14:17
  „A cikk írója miért nem közli a nevét?
  Hova tűntek a hozzászólások?”
 • 2. ValakiaSOKKözül 2010. július 26. 21:02
  „szép volt.....a színészek mindent megtettek, hogy szórakoztassák a közönséget....
  ha lesz, legközelebb is elmegyek.....”
 • 1. bgea 2010. július 26. 13:57
  „"Több operabarát, aki kifinomultabb zenei élményre, visszafogottabb gálára számított, otthagyta a szünetben a bugyimutogató, vegyes színvonalú mulatságot."

  Nem túl erősek ezek a szavak a fergeteges hangulatú gálához?

  Miért kell rögtön fanyalogni, ha a szélesebb nézői igények, a vidám szórakozásra vágyók is megkapják, amiért jöttek?
  Az Operettszínház művészei, mint mindig, most is igényes, színvonalas produkciók sorával örvendeztették meg rajongóikat!
  Szerintem, a "lemorzsolódás" nem volt jelentős. Nem is biztos, hogy a "vájt fülűek" ballagtak haza, inkább talán a fázósak.
  A "vegyes színvonal" szerintem, a hangosításra mondható el. Bosszantóan sok hanghiba zavarta a produkciót, főleg az első részben. Igazán furcsa, hogy az egyébként kiváló akusztikájú teret miért nem képesek a Szabadtéri Játékok hangmérnökei világszínvonalon hangosítani. Ha már a jegyárak világszínvonalúak, joggal elvárnánk a kiváló hang élményt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stop a gyógyszertáraknak: januárig nem lehet újat alapítani

3 új patika alapítását kérvényezték Csongrád megyében a parlamenti döntés előtti napokban. Immár törvény mondja ki: januárig nem lehet új gyógyszertárat alapítani. Tovább olvasom