Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Operettfalu: vége?

Kübekháza - Fő támogató híján veszélybe került az idei kübekházi Operettfalu megrendezése. Nagyjából 8 millió forintra lenne szükség, hogy 12. alkalommal is otthont adhasson a falu főtere a színvonalas gálának. A polgármester azt mondja: ha kell, ezer forintonként gyűjti össze a szükséges összeget.
Veszélybe került az idei Operettfalu megrendezése, hiszen az eddigi fő támogató, a Csongrád Megyei Önkormányzat nem tudja már a mecénás szerepét vállalni. A megyei önkormányzatok hatáskörének csökkentésével és az azzal járó forráselvonások miatt ugyanis a korábbi pénzösszeg töredékéből gazdálkodhat, ebből pedig nem futja a rendezvény kiemelt támogatására.

– Eddig másfél millió forintot kaptuk a megyétől, ami nagyon sokat számított a költségvetésünkben – mondta Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere. – Gyakorlatilag ezenkívül csupán kisebb összegű felajánlásokat kaptunk, ezekből, illetve a legjobb ülőhelyek támogató kártyás értékesítésével hoztuk össze évek óta a megrendezéshez minimálisan szükséges 7–8 millió forintot. Azzal, hogy ez a forrás kiesett, komoly veszélybe került a program.

Látvány és zene. Erről is szól az Operettfalu.  Fotó: karnok Csaba
Látvány és zene. Erről is szól az Operettfalu. Fotó: Karnok Csaba

Mint ismeretes, a kübekházi Operettfalu ingyenes, ugyanakkor rendkívül színvonalas rendezvény, amely a megye egyik legvonzóbb programja minden évben. A művészek utaztatása, a fénytechnika, a nézőtéri asztalbérlés mind-mind rendkívül költségessé teszi a megrendezést, a polgármester azonban nem szeretné alább adni. Éppen ezért most igyekszik új támogatókat találni.

– Mondhatnám, hogy már megszoktuk ezt a helyzetet, hiszen a 10. jubileumi Operettfalut is hasonló módon fenyegette a pénztelenség. Akkor felhívást tettünk közzé „Mentsük meg az operettfalut!" címmel – most is megtesszük ezt – mondta Molnár. Leveleket küld azoknak, akik a korábbi években kérték, hogy értesítsék őket a legfrissebb hírekről. – Annak idején ezer forintonként szedtük össze a szükséges összeget. Ha kell, most is megismételjük a csodát.

Olvasóink írták

  • 1. bubuk 2012. április 02. 09:51
    „Majd a püspök úr besegít, mint a suli esetében. megér ennyit bárkinek a buli.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétlerakónak használják a töltést

Az új-petőfitelepi töltés aljában több száz méter hosszan szemét lepi el az erdőt. Az önkormányzati képviselő szerint nem tudnak mit tenni, a terület nagy része magántulajdon. Tovább olvasom