Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Operettfaluvá válik szombaton Kübekháza

Kübekháza - Szombaton rendezik meg az idei Operettfalut Kübekházán, amelyre már lázasan készülnek a szervezők. Az este fél 8-kor kezdődő programra több ezer látogatót várnak.
Hetek óta lázasan készülnek a szervezők az idei kübekházi Operettfalura. Nagyjából kétszázan dolgoznak azon, hogy a szombati, vélhetően több ezer látogatót vonzó rendezvény gördülékenyen menjen.

Kübekháza legnagyobb rendezvényére díszbe öltözik a falu: a színpadot, a VIP-asztalokat, a templomot és a lovas kocsikat mintegy 30 ezer szál virággal és zölddel díszítik fel erre a napra. A programok már délelőtt elkezdődnek: 10 órától települnek ki a vendéglátósok és a kézművesek, kirakodók. Az Operettfalu kispostája délután 4-kor nyit, ahonnan operettfalus bélyegzővel ellátott alkalmi képeslapok küldhetők. A katolikus szentmisét 17 órától Lengyel Antal plébános mutatja be. Molnár Róbert polgármester 17.45-től dedikálja nemrég megjelent könyvét a kispostán. Este 6 órától a Szöllősy Vonósnégyes zenél a templomban, fél órával később pedig zenés áhítat és hálaadás lesz ugyanitt Brassó Imre Albert harkakötönyi és Molnár Róbert kübekházi polgármesterrel. A nagyszínpad előtt 18.50-től a Szövetség zenekar koncertezik, 19.20-tól pedig Sákovics Eszter örökzöld dalokat énekel.

Az operettműsor fél 8-kor kezdődik: a fiákeres menet, amely a művészeket szállítja, rendőri felvezetéssel és a mórahalmi fúvósokkal és mazsorettek menettáncával vonul végig a falun. A gálaest több mint 3 órás lesz – este 8-kor kezdődik, és a végét tűzijáték zárja. A program mindenki számára ingyenes, de aki támogatná a rendezvényt, válthat támogatói kártyákat 2500 és 10 ezer forint közötti összegben.

A Tisza Volán a Mars téri kocsiállásról ezen a napon sűrített járatokat indít Kübekházára. Oda-vissza útra előre megváltott menettérti jeggyel lehet utazni. A buszjáratok 17.30, 18.00, 18.35, 18.50, 19.00 és 19.15-kor indulnak, illetve folyamatosan mennek vissza a tűzijátékot követően. Az Operettfalu jelzéssel közleke

Olvasóink írták

  • 1. Zsanetta 2011. július 26. 08:48
    „Egy giccsel több.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a csatornázás Újszentivánon

Újszentiván - Pénteken tartották Újszentivánon a csapadék- és belvízelvezetés-beruházás… Tovább olvasom