Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Ópusztaszeri örökség

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Társaság tízéves fennállását ünnepelte tegnap. Ebből az alkalomból az ÓNTE Kht. igazgatója, Nagy László számokkal írta le munkájukat.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Társaság tízéves fennállását ünnepelte tegnap. Ebből az alkalomból az ÓNTE Kht. igazgatója, Nagy László számokkal írta le munkájukat. Az emlékpark az elmúlt évtizedben 69 országból, valamint 2650 magyar településről 3,2 millió látogatót fogadott. Ezzel az ÓNTE a hazai kulturális turizmus egyik fellegvárává lett. Az ópusztaszeri 34 állandó kiállítás és a sok időszaki tárlat, valamint az egész emlékpark tevékenységének középpontjában a nemzeti kulturális örökség, a honfoglalás és a földosztás tényszerű és legendás emlékeinek bemutatása áll.

Tömegrendezvényekre is alkalmas a park: a népi hagyományokat bemutató programok (pünkösdkirály-választás, Vice-vessző vágás, Gergely-járás, János-napi boráldás) mellett tartottak itt Katona-, polgárőr- és rendőrnapot, itt találkoztak a világ minden pontjáról érkezett reformátusok. A szabadidős programok tárháza is nagy: erdei tornapálya, séta- és tanösvény, horgásztó és szabadtéri főzőhely várja a kirándulókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem marad meg a Megmaradás Fala

Engedély nélkül emelt emlékfalat bontanak le Ópusztaszeren a nemzeti történeti emlékpark… Tovább olvasom