Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Orbán Viktor: a szabadság rendjét tartom a legtöbbre

Szeged - Elvi okból nem árulta el Orbán Viktor, hogy valóban frakcióvezető lesz-e a vásárhelyi polgármester, Lázár János. Párttársainak azt mondta, Szeged is legyen ambiciózus, mint Vásárhely. A leendő miniszterelnök rendet akar az országban, mint mondta, a szabadság rendjét.
– Munkatársai megkértek, ne írjuk meg előre, hogy Szegedre jön. Miért?
– Tumultuózus jelenetek lettek volna, attól tartok. Így is sokan voltak, nyolcszor állítottak meg, míg átsétáltunk ezen a rövid, Kárász utcai szakaszon. El kell dönteni: gyűlést tartunk, és akkor rengeteg emberrel találkozunk, vagy csak sokkal kevesebb, általam régről ismert és becsült szegedivel beszélek, a jelöltekkel a város jövőjéről váltok szót, és sétálunk egyet – mint most. Szegeden rengeteg gyűlést tartottam, és minden választást elvesztettünk. Ezért most „kabalából" sem tartok gyűlést.

– Egyedül a külügyminisztert, Martonyi Jánost nevezte meg eddig – nem mondaná meg mégis, hogy tényleg frakcióvezető lesz-e a vásárhelyi polgármester, Lázár János?
– János tehetséges ember, sokra viheti, szó se róla. A Fideszben természetesen zajlik a kormányzásra való felkészülés, de személyi döntésekre, kinevezésekre csak a második forduló után kerülhet sor. Azt nem szabad megengedni – ebbe bukott bele szerintem az előző kormány is –, hogy úgy tegyenek a politikusok, mintha több százezer embernek a szavazata itt már igazából nem is számítana. Holott arra kérjük őket, hogy vasárnap menjenek el szavazni. Tehát adjuk meg nekik a tiszteletet! A politikának és a kormányzásnak ismét az emberekről kell szólnia, ezért meg kell várni az emberek döntését a második fordulóban.

Orbán Viktor: A korábbi eredményekhez képest Szegeden nagyon jól szerepeltünk. Fotó: Schmidt Andrea
Orbán Viktor: A korábbi eredményekhez képest Szegeden nagyon jól szerepeltünk. Fotó: Schmidt Andrea

– Vásárhely már bejelentette, hogy komolyabb régiós szerepre számít.
– Ambiciózus város, mindig is az volt, egész története során. Arra kértem a szegedi képviselőket, vállalkozókat, professzorokat, sportolókat, akikkel most találkoztam, hogy Szeged is legyen ambi-
ciózus. Törekedjen többre, mint ahol most tart, és legyen Szegednek is egy olyan nagyszabású fejlesztési terve, aminek alapján majd tárgyalni tud a következő kormánnyal. A politika meg a futball abban nagyon hasonlítanak egymásra, hogy jókat lehet róluk beszélgetni. Számítani azonban az számít, amit a pályán eredményként föl tud mutatni az ember. A korábbi eredményekhez képest Szegeden nagyon jól szerepeltünk, a várakozásokhoz képest nagyobb mértékben sikerült kiérdemelnünk a választók bizalmát.

– Úgy érzékelem, az embereknek az a legfőbb bajuk, hogy szegények, és közben kilopják a szemüket. Mit tesznek legelőször ez ellen a kettős baj ellen?

– A szegénység már önmagában is nagy baj, de ha még a reménytelenséggel is párosul, az borzalmas. Sajnos ma Magyarországon a szegénység reménytelenséggel párosul. A 2010. április 11-i választást nem véletlenül neveztem a remény győzelmének. Még végig kell mennünk a reménytelenség legyőzésétől a nemzeti egység felé vezető úton, és akkor Magyarország egy valóban bizakodó országgá válik. Mert a szegénységből ki lehet jönni, föltéve, ha van munkahely, egészség, ha a gyerek jó iskolába tud járni, ha a közüzemi díjak nem viszik el a fizetést, és ha tisztességes bér jár a munkáért. Ki lehet jönni, csak ennek van egy rendje. Magyarországon ma rendetlenség van, tehát a szegénységből kivezető úton is rendet kell tenni. Ráadásul jól mondja, a szegénység párosul azzal az érzéssel, hogy közben kilopják az ország szemét. De ezt nem fogjuk hagyni. Már a kormány megalakulása utáni első héten mindenki érezni fogja, hogy más szelek fújnak. A korrupciós pénzek csatornáit el fogjuk reteszelni, az indokolatlanul fölvett végkielégítéseket, tanácsadói díjakat vissza fogjuk szerezni – más világ következik tehát. Tisztában vagyok vele, az emberek azt várják tőlem, hogy tegyek rendet az országban. Úgy szeretnének persze rendet, hogy közben a szabadságuk megmaradjon, amit méltányolok, mert én is a szabadság rendjét tartom a világon a legtöbbre.

Olvasóink írták

184 hozzászólás
 • 184. apa5455 2010. április 21. 09:58
  „anatole!184.Két kérdésem lenne.1,a népszabadságbol szerezte az információit? 2,egyébbként ön mit tenne,hogy a gyermekeink ne éhezzenek és ne legyünk kiszolgáltatottak?”
 • 183. Gerard 2010. április 20. 23:28
  „Frakk...belső információ szerint, piros talicska lesz az új logó...”
 • 182. Dema 2010. április 20. 15:41
  „Nem mindegy! Inkább a kicsi ostort választanám halehet, és másnak hagynám az olom végűt! :D de azért HÁTA JOBB LESSSSSZ! Ha nem akkor is Én leszek a hibás, nem a politikusok! :D Mindig Én vagyok a hibás, ezt már megtanultam! :D”
 • 181. klj_54 2010. április 19. 20:05
  „Aztán nem mindegy nekünk, hogy ki üt bennünket az ostorral?
  Csak a nevük más, de bármely párt csak a vezetőik zsebéről szól:(”
 • 180. anatole 2010. április 19. 16:07
  „Orbán, Orbán, a nagy szavak. Amikor fent volt a létra tetején akkor kiraboltatta az országot. Most meg nyáladzik. Hogyan is volt, több mint egymillió ember volt börtönben az ő dicsfénynek nevezett időszakában. Ekkor adták el biróság által a legtöbb gyárat-ingatlant-üzemet-kereskedelmi egységeket. Emlékezzünk csak a BARTA volt polgármesterre, egy fokkal sem volt jobb mint ez a Botka. Mennyit szidták a Bartát. Hanyag volt, korrupt és lehetne még sorolni. De a Botka az legalább a saját szakállára FORMÁLTA a várost. Igy van már BOTKA terünk mert az új terét Szegednek ő csinálta meg az adófizetők pénzén. De jó, hogy senkit sem kérdezett meg, olyan ez mint a FIDESZ amikor megalakitotta a csúfos ADÓ-RENDŐRSÉGET. Ha újra az Orbán lesz, gondolom megint vásárólni fog egy hegyet a borai alapjának, és beindul a biznisz a korrupt FIDESZ tagok, cselszövők malmára. De fel a fejjel, nem mindegy, hogy kit szid a magyar. Még akkor is ha gyermekeink éheznek, a lényeg, türjük a kiszolgáltatottságot, had röhögjön az EU.”
 • 179. cickányzat 2010. április 19. 15:16
  „179.
  Aki sumák, az már csak sumák is marad. Szegény országunk jól megszívja, persze a vakbuzgó hívek is.”
 • 178. magyarsag01 2010. április 19. 10:48
  „Lendvai végre nyugdíjba megy! jó kis hét kezdet, remélem a folytatás is ilyen lesz! és az öröm vasárnapra tetőzik!”
 • 177. frakk 2010. április 19. 08:38
  „Friss hír: Lendvai Ildikó búcsúzik a párttól, új nevet választanak az Mszp helyett. A piros szekfűs logó is megváltozik. Oka fogyottá vált az Mszp-re szavazni vasárnap.”
 • 176. Natasa 2010. április 18. 23:13
  „Köszönöm Örzse!
  Annyira sokat gondolok rád...
  Apró kis juhász lögény...
  :)”
 • 175. cibuska 2010. április 18. 20:48
  „men semmi beosonni húzni a belet sunyin Szegeden
  Máskép nem tudott jönni.
  Ez jellemző rá.,Így tud irányítani is és ti még hisztek a mesébe.
  Mit keresett itt?
  Ezt még 4-év alatt megszívjuk nincstelenség lessz a vége.
  Sok miliárd a Tokalyi hegyekbe vándorolt az eu pénzekből.”
 • 174. asztenoszsz 2010. április 18. 19:20
  „Én is szeretném tudni, hová lett az 50 milliárd a Gyurcsány-éra alatt? Remélem, Viktorék utána járnak, és legalább 1 részét megtalálják, és leültetik a csibészeket.”
 • 173. cickányzat 2010. április 18. 18:37
  „176. frakk
  esszülyekérdésvót”
 • 172. frakk 2010. április 18. 18:30
  „Elvtársak! Most már tényleg szeretnék választ kapni. Hová tünt el 50 Milliárd dollár a 8 év alatt??? Valaki megválaszolná végre, vagy csak piti mocskolódás folyik?”
 • 171. cickányzat 2010. április 18. 17:54
  „Ja, a 150.-től kérdeztem.”
 • 170. cickányzat 2010. április 18. 17:52
  „Hogy is van? A ti inaktívaitok analfabéták,
  a mi inaktívaink okos tudatos választók ?
  Aki nem Fidesz-hívő az ássa el magát ???
  Ez a fideszes demokrácia-felfogás ?
  Ez biz´ édestestvére a jobbikosnak.”
 • 169. macs 2010. április 18. 17:20
  „bambinaXX,
  ments el az elvárasaid listáját és térjünk vissza a kérdésre, mondjuk jövő ilyenkor. :-)”
 • 168. cickányzat 2010. április 18. 17:20
  „167-168.
  Sok mindenben egyetértünk, de az nem vall demokratára,
  hogy "az ilyet én nem is engedném megjelenni" , egy ilyen reklám
  még bőven belefér, fontos kérdést érint, amellett nem gyűlölködik,
  nem uszít, aki veszi, vegye.”
 • 167. asztenoszsz 2010. április 18. 16:59
  „abinya - hagyjuk egymást, te ezt nem értheted....”
 • 166. Papucsos 2010. április 18. 16:53
  „Még nem tudom milyen az Ő szabadság rendje....”
 • 165. abinya 2010. április 18. 16:32
  „""Az országot ugyanígy talpra fogja állítani"" hehe,és még hisztek a mesében.4 Év után ők is azt fogják mondani hogy 4 év kevés volt,jön még 4 év,és gatya nélkűl fogunk járni az utcán.Mondjuk már a hust is lehúzták rolunk...Egy kutya mind.”
184 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lengyel áldozatokra emlékeztek a városháza előtt

Mécsest gyújtottak, és félárbocra eresztették a nemzeti lobogót a szegedi városháza előtt pénteken. Tovább olvasom