Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Orbán Viktor leváltotta Bodó Imrét

Orbán Viktor felmentette a megyei közgyűlésben önálló frakciót alapító Bodó Imrét (képünkön) a választókerületi elnöki tisztség alól. Bodónak is, társainak is megszűnt a Fidesz-tagsága. A tiszaszigeti polgármester szerint minden rendben van.
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke leváltotta Bodó Imre választókerületi elnököt. Mindez még kedden történt, de a megyei fideszesek, sőt maga az érintett szerdán este még azt állította: nem tud a történtekről. Bodó Imre bukását az okozta, hogy öt képviselőtársával kivált a megyei Fidesz-frakcióból, és Szövetség néven új frakciót hozott létre. A két képviselőcsoport ugyan együtt szavazott, Orbán Viktor azonban a jelek szerint mégsem értékelte az önállósodási törekvést. Bodó számára nemcsak az elnöki pozíció szűnt meg, hanem a Fidesz-tagság is. A párt alapszabálya szerint ugyanis aki kiválik a frakcióból, az automatikusan távozik a pártból is. A Szövetség hat tagja – Ádók János, Gonda János, Ozgyin Mihály, Zakar Péter, Kovács Kálmán és Bodó Imre – most így járt.
– Nem zártak ki a pártból, hanem megszűnt a tagságom – hangsúlyozta a különbséget tegnap Bodó Imre. A tiszaszigeti polgármester azt mondta: a Szövetség megalakításakor tisztában voltak a következményekkel. Mégis vállalták, mégpedig „a jobb és hatékonyabb kommunikációs stratégia" érdekében. A megyei közgyűlésben a tervek szerint a két frakció (a Bodóéké és a Fidesz) majd szövetséget köt, így ők újra párttagok lehetnek.

Négy év után távozik

Bodó Imre négy évig töltötte be a választókerületi elnöki tisztséget. Mivel tavasszal, az országgyűlési választáson a szocialista Ujhelyi Istvánnal szemben alulmaradt, lehetségesnek tartotta, hogy a Fidesz egyébként is mást keresne a helyére. Havasi Bertalan, a Fidesz sajtóosztályának vezetője nem tudott tájékoztatást adni arról, mikor jelölik ki Bodó Imre utódját.

Kiválás, párttagság és választókerületi elnökség elvesztése, majd újra párttagság – mindez tehát a hatékonyabb kommunikációért. A pártban egyébként Bodó szerint nincs konfliktus, „béke és nyugalom honol a jobboldalon".

– Ez a párt alapszabályából következik. Ennél többet nem kívánok mondani – közölte Nógrádi Zoltán, országgyűlési képviselő, amikor arra kértük: kommentálja a Bodóval történteket.

Martonosi György, a megyei polgári frakció vezetője úgy tudja, a szombati választmányi ülésen már szóba került a politikus leváltása. A Fidesz elnöke a keddi választókerületi elnöki értekezleten közölte: Bodó érvényben lévő megállapodást szegett meg azzal, hogy kilépett a frakcióból. Márpedig a megállapodásokat be kell tartani. – Ezzel maximálisan egyetértek – mondta Martonosi, aki azt állítja, a frakció működésének érdekében próbálta lebeszélni a tiszaszigeti polgármestert a kiválásról.

Orbán Viktor nem csak Bodó Imrétől szabadult meg. Leváltotta a hatvani választókerületi elnököt, Szabó Ádámot, az átszavazó képviselő, Ambrus Zoltán pártvezetőjét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizsurazzián a fogyasztóvédők

Bizsurazzián piercingeket, ékszereket és óraszíjakat vizsgáltak Szegeden a fogyasztóvédők. Sok a… Tovább olvasom