Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Orbán Viktort és Bokros Lajost mindenki felismeri

Szeged - A Jobbik, az MSZP, az MDF és a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének képmását nyomtuk a szegediek kezébe. Felismerik a pártok vezető politikusait néhány hónappal az országgyűlési választások előtt?

Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, Magyarország államfője már április közepére kiírhatja az országgyűlési választásokat, 3 hónap múlva új kormánya lehet az országnak. A pártok többsége már megnevezte miniszterelnök-jelöltjét: a Jobbik Vona Gábort, az MSZP Mesterházy Attilát, az MDF Bokros Lajost, a Fidesz Orbán Viktort jelöli a tisztségre. Felismerik a médiában egyre sűrűbben feltűnő politikusokat az emberek? Erre a kérdésre kerestük a választ, amikor Vona, Mesterházy, Bokros, majd Orbán portréját nyomtuk az orruk alá.

– Lehet, hogy láttam már valahol, de semmit nem mond a fotója. Riporter vagy képviselő lehet. Nem tűnik szimpatikusnak – szemlélte Vona Gábor arcmását az 52 éves Szőke Béla. A nyugdíjas férfi Mesterházy Attilát már felismerte. – Ő az MSZP új miniszterelnök-jelöltje, de a neve nem ugrik be. Pedig a barátom, mert baloldali szimpatizáns vagyok – mondta a férfi, aki ettől függetlenül nem megy majd el szavazni. – Minden pártban csalódtam – válaszolt szomorúan. – Ez a Bokros bácsi – mondta már mosolyogva az MDF-es politikus portréja láttán. – Nem szimpatikus, de a csomagja helyrehozta az országot – magyarázta. Szőke Béla Orbán Viktort is azonosította. – Nem szeretem, mert amikor megválasztották őket, pökhendien viselkedtek – közölte.

– Passz – mondta Papp Gábor és Vári Vivien a buszmegállóban Vona Gábor fotójára. – Olyan, mint egy szegedi képviselő. Merengő típus, amit nem kedvelek – jelentette ki az éppen munkanélküli, 28 éves fiatalember.
– Ez is politikus lehet, de nem tudom, kicsoda. Maximum a miniszterelnököt és még egy-két embert ismernék fel. Ő sem szimpatikus – mondta Mesterházyra. – Na, őt ismerem! Bokros Lajosnak hívják.

Miniszterelnök-jelöltekről kérdeztünk. Fotó:
Miniszterelnök-jelöltekről kérdeztünk.
Fotó: Karnok Csaba

Láttam a tévében, innen tudom a nevét – mondta a fiú. Barátnője Bokros nevét egyedül nem tudta volna megmondani, de utólag már ismerősen csengett neki. Azon már meg sem lepődtünk, hogy az MDF miniszterelnök-jelöltje sem volt szimpatikus a fiataloknak. – Ez Orbán Viktor – vágták rá egyszerre a korábbi miniszterelnök portréjára. – Őt mindenki ismeri – mondták.

– Ismerős alak, de nem tudom a nevét. Első ránézésre a zakója és a határozott nézése miatt politikusnak mondanám. A komorsága miatt negatív figurának tűnik – mondta Vona Gáborra a Tisza-parton sétálgató Ferenczi András. – Nekem az arca se rémlik. Talán hiénamenedzser lehet – egészítette ki barátja fejtegetését Ködmön Sebestyén. A 22 éves egyetemisták Mesterházy Attilánál alaposan mellé lőttek. – Az előző férfinál még politikusabb az arca, talán a Fidesz egyik képviselője lehet – találgattak.

Bokros Lajos portréja láttán néhány másodperc gondolkodás után Sebestyén sikerrel azonosította a politikust. – Korábbi pénzügyminiszter, most az MDF-ben politizál. Csomagja is volt – mondta. – Egyértelmű, hogy Orbán Viktor, a Fidesz pártelnöke van az utolsó képen. Ahogy négy éve, idén is rá fogunk szavazni – mondták az egyetemisták.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. flexsnake 2010. január 23. 06:34
  „48. az se a jobbik lesz :D
  lefejező gárdistával, 11szeres elítélt kapitánnyal, erőszakoló apuval elég nehéz lenne.
  A jobbik feloszlatásra kerül.”
 • 47. Kürtje 2010. január 20. 02:17
  „Talán nem vagyok egyedül aki radikális változásokat szeretnék...Annyian csinálták már rosszul! Győzzön végre a Jobbik!”
 • 46. Kerion 2010. január 20. 01:14
  „Valahol olvastam , hogy a nagy emberekből már nem lesz semmi . Ha ez igaz , a politikusok akár csomagolhatnak is . Persze lehetőleg csak a fogkefét vigyék magukkal a melegebb éghajlatra . Áprilisig még rengeteg idő van . Biztosan találunk addig egy sokkal jobb szerelőt , aki nemcsak nem vágja tönkre a gépkocsinkat , hanem esetleg meg is javítja . . .”
 • 45. asztenoszsz 2010. január 19. 14:51
  „Debreczeni József Orbán Viktorról szóló könyvéről Medgyessy megjegyezte, hogy számára ez a könyv ízléstelen, (ATV:::)”
 • 44. asztenoszsz 2010. január 19. 14:03
  „április 11. - volt-nincs mszp - CID”
 • 43. vitriol2 2010. január 19. 11:27
  „Nem felismerni kell őket, hanem ismerni a programjukat”
 • 42. flexsnake 2010. január 19. 06:49
  „41. volt, nincs jobbik ;)
  mszp még akkor is lesz amikor az utolsó csóró is megdöglött :D maga a jobbik az mszp csak nem akarod megérteni.
  A jobbik nem tud elszámolni a pénzekkel! Olvasd el a cikket. Mossák a külföldi lóvét. Azon sem lepődnék meg ha terroristákat támogatnának. Cigánygyilkosságok....”
 • 41. CID 2010. január 18. 23:16
  „41. hozzászólás asztenoszsz 2010.01.18. 19:44

  április 11. - volt-nincs mszp

  És akkor jön a kánaán.....
  Sok kis naiv "ember" :)”
 • 40. asztenoszsz 2010. január 18. 19:44
  „április 11. - volt-nincs mszp”
 • 39. kertészke 2010. január 18. 19:20
  „Walaky 2010.01.18. 14:02
  "Horn Gyufa tett ezért a Hazáért!
  És te?"
  Jaja, Gyula és a haverjai verték bele a népbe az idegen hatalom akaratát, puskatussal a szerencsésebbekbe, a többi meg kapott golyót vagy kötelet. Köszönjük a nevükben.
  A kérdésedre meg akkor válaszolok, ha megírod, te mit tettél a hazáért? Forradalmár voltál, vagy felkelő? Mert nekem már van egy sötét sejtésem...”
 • 38. szaddam 2010. január 18. 16:34
  „Kertészkének megint igaza van ezek a kommenistak egyszeruen nem birnak ujitani, ugyanazokat a regi kadereket nyomatjak, akik meg a kommunizmuson nevelkedtek, hol van itt a rendszervaltas???
  ugyan mit tett horn gyufa a hazaert kedves walaki....”
 • 37. tobikamama 2010. január 18. 16:32
  „Hát ki nem ismerné fel nem tudom önmagukat is felismernék mind kettö belopta a szivünkbe magát van hogy nem is lehet elfeledni.”
 • 36. KG1947 2010. január 18. 15:23
  „Ki kap ingyen reklámot a Délmagyar "riport" segítségével?
  Akinek a harcsabajuszát a még össze se tákolt pártmaradványok tolják maguk elé,
  vagy akinek az 1998-2002. közötti időszakában jól ment az országnak?
  (Jutalmat nem adok a helyes megfejtőknek.)”
 • 35. Walaky 2010. január 18. 15:04
  „34. hozzászólás Birodalmi 2010.01.18. 14:22
  Nem egy történelmet ismerünk!
  Tudod, amikor a szabad nép székházat elkezdték lőni, akkor ott fent volt az én édesapám! Mivel lőtték őket, visszalőttek! Erről szólt akkor a nóta.
  Horn Gyufa akkor még civil volt.
  Ha lettél volna katona, akkor tudnád, hogy oda ment az ember, ahová küldték.
  Gyufát a belső karhatalomhoz küldték. Szolgálatát becsülettel ellátta.
  Mi a lófütty itt a hiba?
  Csak nem az, hogy a sok gyilkos szabadon maradt, akik a köztársaság téren élő ember szívét vágták ki?
  Csak nem az, hogy az akkori rendszerben nyugodtan alhatott mindaz, aki nem ugrált feleslegesen?
  Csak nem az, hogy akkor azt tette az ember, amit a törvény előírt számára, gondolok Hornra?
  Ma milyen jogon meri a pofáját kinyitni az, aki akkor a szaros gatyájával a föld alá bújt?
  Van még kérdésem, ha megválaszoltad!”
 • 34. asztenoszsz 2010. január 18. 14:36
  „Két néne beszélgetett a Tesco 6-os pénztáránál a sorban. Azt mondja a foghíjas: elvette azorbán a 13. havi nyugdíjat, alig marad hónap végére valami... Mire a másik: az onokám iskoláját meg tavaly zárta be, most messzire cipeli a lányom minden reggel...Megint az első: Horn Gyulára fogok szavazni, az uram is...”
 • 33. Birodalmi 2010. január 18. 14:22
  „32, Walaky: mit tett? tömegbe lőtt? hát ha csak ennyi kell én is felkapok egy puskát <moderálva....> és ahogy mondanád, legalább teszek valamit a Hazámért. :)”
 • 32. abdul66 2010. január 18. 14:18
  „Úgy lászik, bőven van dolgunk a választásokig,hogy meglegyen a 30-40%.Ezt a sötétséget,azt sem tudják melyik országban élnek.Liberális oktatás...”
 • 31. Walaky 2010. január 18. 14:02
  „6. hozzászólás kertészke 2010.01.18. 09:21
  Horn Gyufa tett ezért a Hazáért!
  És te?”
 • 30. Birodalmi 2010. január 18. 13:56
  „29, szerintem jó poén volt :), minek szavaz <moderálva>, ha azt sem tudja kire akar :)
  igaza van frakk na, ne szavazzanak aki nem ért hozzá.”
 • 29. frakk 2010. január 18. 13:51
  „Súlyos tehert viszünk magunkkal több éve , az emberi primitívséget. Sajnos ez eddig is meghatározta a sorsunkat, ezután is ráteszi a bélyegét. Hogy lehetnek ennyire buták az emberek???. Valóban nem szabadna ilyen embereket választani engedni, hiszen óriási károkat tesznek az össz társadalom számára. Miért nem a jelenlegi politikai helyzetet tanítják az embereknek? Aki nem megy el választani, azt is politikai analfabétának tartanám inkább, mint a sorsot egyáltalán nem érdeklő embereknek. A 21. században kell annyi tájékozódással rendelkezni embereknek hogy tudják hová teszik az x-t . EMBEREK A BŐRÖTÖKÖN SEM ÉRZITEK, KIRE KÉNE JELÖLNI???”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem jönnek a beteg osztrák majmok

Saját sikereként hirdeti a Négy Mancs, hogy mégsem hozzák be az országba a gyógyszerkísérletekre használt ausztriai csimpánzokat. Tovább olvasom