Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Óriástorta és rekreációs központ a 170. szülinapra

Kübekháza - Többemeletes óriástortával, lufiesővel és egy rekreációs központ átadásával ünnepelte Kübekháza fennállásának 170. évfordulóját. A főtéren felállított sátorban késő estig ünnepeltek a falu lakói, a bulit Kozmix-koncerttel alapozták meg.
Százhetven évvel ezelőtt alapították Kübekházát - ezt ünnepelte a falu szombat délután. Az ünnepség intézményátadással kezdődött: megnyitották a Károly Ház Rekreációs Központot. Az avató ünnepségen részt vett többek között Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Juhász Tünde kormánymegbízott és Dobó Katalin, a vidékfejlesztési pályázatok koordinációs szervezetének vezetője.

170 éves Kübekháza. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Kübekháza egyik legrégebbi épületét újították fel: az 1800-as évek végéről származó egykori iskolaépületből a modern kor minden igényét kielégítő fitnessközpont lett. Több mint 22 millió forintot költöttek rá önerőből és pályázati forrásból, melyből a tető és a homlokzatot felújították, kicserélték a nyílászárókat és teljes belső átalakítást végeztek. Konditerem, fitnessterem, tornaterem, szolárium és konyha kapott benne helyet. Molnár Róbert polgármester elmondta: az intézmény nem profitorientáltan működik majd: a kedvezményes árakkal csupán a rezsiköltséget szeretnék fedezni. Célját pedig az óvodások műsorából idézve lehetne legpontosabban megfogalmazni. "Három számmal kisebb méret, erre gyúr a falu népe".

Az ünnepség után a rendezvény a főtéren felállított óriás sátorban folytatódott, ahová a boldog születésnapot című dal eléneklése után a "tortahordó fiúk" – a polgármester és képviselők – becipelték a többemeletes, helyi asszonyok által készített édességet, melyet aztán a "tortaszegő nők2 – az alpolgármeset és képviselők – szeltek fel és osztottak szét a falu lakosainak. Közben a sátor tetejéről lufieső hullott. Jó születésnapi partihoz méltóan pedig nem maradhatott el az ajándék sem: egy defibrillátort kapott Kübekháza.

170 éves Kübekháza. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az ünnepi hangulatot Kozmix koncerttel alapozták meg, majd még késő estig tartott a buli.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agytornára serkent a pókerező robot

Sőt, még blöffölni is tud! Úgy programozta fejlesztője, a 19 éves Hegyesi Donát, hogy minden helyzetben igyekezzen legyőzni ellenfelét. Tovább olvasom