Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Őrizetbe vették a Csongrád megyei tanácsvezető bírót, N. Norbertet

Őrizetbe vették N. Norbertet, a Csongrád Megyei Bíróság tanácsvezető bíráját – erősítette meg Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Az ügyben illetékes Bács-Kiskun Megyei Bíróságtól megtudtuk, hétfőn dönthetnek a bíró előzetes letartóztatásáról.

A bíró elleni eljárás összefüggésben van a korábban vesztegetés gyanújával őrizetbe vett egyik szegedi ügyvéd ügyével. K. Zoltánt október elején irodájából állították elő, az ügyészek szerint kétmillió forintot kért egy gyanúsítottól, akit később szabadlábra helyeztek.

Korábban vesztegetés bűntette miatt dr. K. Zoltán. és társai ellen indult bűnügyben került sor dr. N. Norbert őrizetbe vételére. A Szegedi Nyomozó Ügyészség pénteken őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, és kezdeményezte az előzetes letartóztatását – erősítette meg a Hír Televízió értesülését Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szombat délben telefonon elértük Sárközy Szabolcsot, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtószóvivőjét, aki a delmagyar.hu kérdésére válaszolva ugyancsak megerősítette a hírt. Elmondta, a pénteki őrizetbe vétel után 72 órájuk van az előzetes letartóztatásra, de információi szerint ez hétfőnél hamarabb nem történik meg.  - Még a papírok sem érkeztek meg hozzánk, így ma nem születik döntés az előzetes letartóztatásról - mondta.

Eddig történt: írásaink a delmagyar.hu-n

11. 30.
A Szegedi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte a Legfőbb Ügyészség felé annak a Csongrád Megyei Bíróságon dolgozó tanácselnök bírónak a mentelmi joga felfüggesztését, aki a gyanú szerint kenőpénzt fogadhatott el az október eleje óta előzetes letartóztatásban lévő K. Zoltán szegedi sztárügyvédtől annak fejében, hogy előzetes letartóztatásban lévő védencét szabadlábra helyezi.

A Népszabadság és lapunk információi szerint az ügyvédbotrányban érintett bírónak korábban is lehettek hasonló ügyei: az első fokon elítélt emberekre másodfokon enyhébb büntetést szabott ki vagy ejtette a vádat. Az országos napilap egy konkrét példával is alátámasztotta értesüléseit.

10. 31.
– Védencem mindent elkövet, hogy tisztázza magát a vádak alól, a befolyással való üzérkedés mellett a hivatali vesztegetés gyanúját is tagadja. Folyamatosan terjesztünk be bizonyítási indítványokat az ügyészségnek. Az öngyilkossági kísérlettel kapcsolatban pedig azt üzeni, hogy minden rendben van vele – tájékoztatta lapunkat Palánki Zsolt ügyvéd. Ő védi K. Zoltán szegedi ügyvédet, akit még október végén helyezett előzetes letartóztatásba a Kecskeméti Városi Bíróság.

10. 26.
Már nemcsak befolyással való üzérkedéssel, hanem hivatali vesztegetéssel is gyanúsítja a Szegedi Nyomozó Ügyészség K. Zoltánt. A gyanú szerint a neves szegedi ügyvéd egy kiemelt jelentőségű, 650 millió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az egyik előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottnak, 2 millió forintért vállalva a férfi szabadlábra helyeztetését.

A Csongrád Megyei Bíróságon belső vizsgálatot indítottak el a szabadlábra helyezést elrendelő tanács 3 tagja ellen: a tanácsvezető bíró azóta semmilyen bírói tevékenységet nem folytat. A Szegedi Nyomozó Ügyészség Szanka Ferenc szóvivő tájékoztatása szerint még mindig nem kérte a bíró mentelmi jogának felfüggesztését – erre Magyarországon a köztársasági elnök jogosult.

10. 20.
Befolyással üzérkedés gyanúja miatt hétfő délután őrizetbe vette K. László szegedi ügyvédjelöltet a Szegedi Nyomozó Ügyészség. A 35 éves férfi előzetes letartóztatását november 20-áig rendelte el a Kecskeméti Városi Bíróság. Ez ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az előzetes letartóztatás még nem jogerős.

K. László K. Zoltán ügyvédjelöltje volt, akit szeptember 30-án vettek őrizetbe majd helyeztek előzetes letartóztatásba szintén befolyással üzérkedés gyanúja miatt. – K. László más bűncselekmény kapcsán került az ügyészség látókörébe – tudatta lapunkkal Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

10. 12.
A korrupciós ügyben továbbra is csak K. Zoltán a gyanúsított. ... A bíróknak hazánkban mentelmi joga van, amit ügyészi indítványra a köztársasági elnök szüntethet meg.

– Továbbra is vizsgáljuk a szabadlábra helyezéssel kapcsolatos esetleges törvénysértést. Az ügyben még egyetlen bíró mentelmi jogának felfüggesztését sem kezdeményeztük – mondta Szanka Ferenc.

10. 05.

Akár 8 évre is a rácsok mögé kerülhet K. Zoltán, ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy a neves szegedi ügyvéd a Szegedi Nyomozó Ügyészség gyanúja szerint elkövette a befolyással üzérkedés bűncselekményét. A gyanú szerint a 44 éves jogász egy kiemelt jelentőségű, több száz millió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az ügy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjának, hogy 2 millió forintért elintézi szabadlábra kerülését.

2011. 10. 03.
Befolyással üzérkedés gyanúja miatt vette őrizetbe és kezdeményezte előzetes letartóztatását a Szegedi Nyomozó Ügyészség a 44 éves K. Zoltán szegedi sztárügyvédnek pénteken. A Szegedi Városi Bíróság elfogultságot jelentett be: az ügyvédet vasárnap a Kecskeméti Városi Bíróság helyezte előzetes letartóztatásba.

 

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. cicas 2011. december 26. 20:36
  „Egy meseországban ügyészecskék dicsekednek egymásnak, hogy perekben érintett nők közül kinek/hogyan/ "megvolt" , amikor ügyvédek évzáró buliján ügyészek és bírók mulatnak ebben a mesevárosban , amikor meseutakat fizetnek ügyészeknek és biróknak ügyvédek , addig csak mese-mese minden szándék a tisztaságra !!!”
 • 47. Lehiggadt 2011. december 25. 17:36
  „A válóperem során tételesen és a hivatkozott tanúlkkal cáfoltam, cáfoltattam a rágalmakat!
  A bírónőnek hivatalból kellett volna eljárást indítani hamis tanúzásért!?!
  Csak azért nem írom ide a bírónő nevét, hogy ki ne moderáljanak!
  .
  Más:
  .
  Úgy tudom, hogy a bírók ténykedését 20 év gyakorlat után senki sem ellenőrzi!?! Utána gátlastalanul és büntetlenül hozhatnak akátmilyen ítéletet! Ez a jogállam? Lásd Mór...
  .
  Ez a magyar Izgatásszolgáltatás!?! Nem tévesztettem el a betűk sÖrrendjét!”
 • 46. Francois 2011. december 25. 12:28
  „46. maci52 2011.12.25. 12:18
  Szerinted amíg az általam írt egyszer volt hol nem volt Kft-nél , az évtizedes szocialista kapcsolatokra visszanyúló gazdaságis irányítja a friss Fideszes igazgatót, addig kik vannak hatalmon! :D Elvből a Fideszes igazgatónak meneszteni kellett volna a gazdaságis nagylányt, de mivel a király a háttérben van így ezt nehéz! :D”
 • 45. maci52 2011. december 25. 12:18
  „Még annyit,ezeket is ellehet számoltatni,évi 4 millás jövedelemből hogy lett 20-30 millió??
  Miért van mentelmi joga egy bírónak?Nekik alapból feddhetetlennek kell lenniük,s,közben kiderül,ők a legnagyobb sikkasztók.
  Orbánnak ezt is tisztába kell rakni,a láncot meg nekünk kell a nyakukra tenni,nem a parlament előtt cirkuszolni.”
 • 44. Francois 2011. december 25. 12:06
  „Egyszer volt hol nem volt. Volt a megyében egy önkormányzati kft:D ahol a volt igazgató bele bele nyalogatott a mézesbödönbe:D Na a csúnya gonosz vasorrú bába fel is jelentette! Lett is hét megyére szóló nyomozás, amit családi bírói szálakra való tekintettel át is kértek békés megyébe! Az igazgatót leváltották, de hogy ebben a csúnya világban történjen valami a kislányát a király meghagyta gazdasági vezetőnek a cégnél:D Sajnos a király elfelejtette tájékoztatni a kft nem saját tulajdon:D Na de sebaj attól azt még tekintheti magának:D És hogy heppyend is legyen a nagylány folytatja ott ahol apu abba hagyta! :D És ez a király szolgáinak abszolút nem szúr szemet:D”
 • 43. info 2011. december 25. 11:32
  „38. Francois 2011.12.25. 09:32 -csak az is luxus amit nekik építettek.”
 • 42. maci52 2011. december 25. 11:26
  „Amerikában azért vannak eküdtek mert annyi embert alég nehéz megvenni,nálunk már évtizedek óta nyílt titok hogy egy menő ügyvéd csak bírói-ügyészi segédlettel tud érvényesülni.Ezelőtt 25-30 évvel is így ment.Egy kozúti ittas gázolás,akár halálos is lehetett ,min,100000-Ft.”
 • 41. Francois 2011. december 25. 10:30
  „41. bambinaXX 2011.12.25. 10:07
  Tudok rá példát mikor a NAV.... TB..... stb felhívja a delikvens vezető személyt és egyeztet vele hogy fel van jelentve! :D <moderálva>”
 • 40. bambinaXX 2011. december 25. 10:07
  „26! egyetértek! a NAVnak csak járnia kellene az utcákat és utánanézni kinek miből telik hatalmas házra. biztos vagyok benne, hogy nagyonsokan megbuknának.. lenne itt pénz, csak a NAVnak valamiért nem érdeke.. van erre 1 mondás: a Fejétől bűzlik a hal.”
 • 39. dokmed 2011. december 25. 09:54
  „Madzsarisztán”
 • 38. gaabe 2011. december 25. 09:43
  „Gyorsan eltűnt a karácsonyi játék és a nyerteseinek listája a főoldalról. A kisorsolt 27 ajándékból 4 vagy 5 Csongrád megyei van. Frankó”
 • 37. Francois 2011. december 25. 09:32
  „Reméljük nem áll itt meg a bírók őrizetbe vétele ?! Van még bíró és üres cella is Szegeden.........”
 • 36. kispacni 2011. december 25. 09:21
  „35. joy.
  OLvasd el még egyszer. Az gyanu az, hogy az ügyvédnek fizetett pénz a bíró zsebébe vándorolt, hogy az mentse fel a vádlottat. Ezt jelenti a befolyással üzérkedés.”
 • 35. lukrecia 2011. december 25. 08:06
  „Közlekedési ügyekben is születtek elég zavaros, és hihetetlen végzések.
  Véletlenül a török kamionos elhagyta az országot, az Ausztrál légi vitorlázó is gyorsan hazajutott, további külföldiek kaptak érdekes kedvezményt.
  A közúti veszélyeztetést meg arra sütik rá akire akarják ?? Akire nem akarják, még ha ezt tette, sem kerül gyanúsítás szakaszába sem.?????
  Alkoholos ügyek: Na azok is érdekesen alakulnak valaki 3 hónap valaki hat hónap, valaki egy évvel két nappal előtte visszakapja a jogsiját, valaki utána. Nem mindegy az ügyvéd, a sikerdíj összege. A hatóságok részéről családtagok összefonódása, kerti parti csoportok, és egyéb súlyos összefüggések tapasztalhatóak.
  Tisztuljatok már meg !! Tiszt. a kevés kivétel.”
 • 34. joy 2011. december 25. 07:23
  „Még mindig nem értem, miért megvesztegetés az, ha egy ügyvédet megfizet valaki azért, hogy kimosdassa a sz.rból?
  Az a dolguk, nem?”
 • 33. vélemény 2011. december 25. 00:29
  „Évtizedek óta benne van a köztudatban, hogy az "igazságszolgáltatást" pénzzel lehet befolyásolni.
  Bizonyítani persze nagyon nehéz.
  Például az a bíró, aki annak idején kiengedte az újszegedi vidámparkost, lehetővé téve, hogy Izraelbe távozhasson az övéihez, vajon szívjóságból tette?”
 • 32. lukrecia 2011. december 24. 22:52
  „A fenébe írom már egy éve, hogy felcserélték az intézmény nevét a Nemzeti színházzal. Én is adhatnék be feljelentést, meg is állná a helyét .”
 • 31. LukSzusz 2011. december 24. 21:23
  „Norcinak a nejeőnagysága is bíró,ketten havonta símán összekapartak 6-700 ezret,meg ingyen telcsit,meg üdülésit,meg kajcsijegyet,meg rucipénzt.Aztán K.Zolika is dobott nehány pengőt,meg kitudja még hány "sztár"ügyvéd.”
 • 30. Hammada_Fleet 2011. december 24. 21:21
  „Csókolom, és a többi korrupt, lusta bíróval, aki köp a jogállamra, mi lesz?
  (Volna egy csokorra való ügy a fiókban, ha valakit érdekelne...)
  Ja, és az ügyészekre mikor kerítenek már sort?
  (Ilyen ügy is van egy pár a sublótban...)”
 • 29. klj-54 2011. december 24. 21:11
  „27. Logaritmus
  :)”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Disznóvágás nélkül nincs igazi roma karácsony

Karácsonyi istentiszteletet tartottak tegnap a közösségi házban a baksi romák, akiket tradicionális szokásaikról is kérdeztünk. Tovább olvasom