Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Ormos Pál az SZBK új főigazgatója

Szeged - Az MTA Szegedi Biológiai Központja új főigazgatójának nevezte ki Ormos Pál akadémikust Pálinkás József, az Akadémia elnöke. A szerdai ünnepségen a leköszönő vezető, Dudits Dénes akadémikus másfél évtizedet értékelt.
Akadémikus vált akadémikust a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Biológiai Központja (SZBK) élén. Az elmúlt másfél évtizedben Dudits Dénes növénygenetikus, az MTA alelnöke irányította a múlt évben évi 3299 millió forintból gazdálkodó intézményt. Jövő év elejétől Ormos Pál fizikus az SZBK főigazgatója – jelentette be a szerdai ünnepségen Pálinkás József.

Az MTA elnöke hangsúlyozta: az öt nagy egységből álló SZBK a hazai kutatóintézetek zászlóshajója, nemzetközileg is számon tartott intézmény. Dudits Dénes beszámolójából kiderült: a kutatók közleményeinek idézettségét is mutató Hirsch-index alapján ketten a 40 feletti, míg hatan a 30 feletti mezőbe tartoznak. Problémának nevezte, hogy 2003 óta elmarad az infrastruktúra fejlesztése. Az új főigazgató, Ormos Pál változatlanul az alapkutatásra helyezi a hangsúlyt, de az SZBK-n belüli intézetek közti kapcsolatot, illetve az innovációt erősíteni szeretné.

Olvasóink írták

 • 2. igazságkereső 2009. december 19. 16:40
  „Csak gratulálni tudok én is Prof.Dr.Dudits Dénes akadémikus Úrnak, aki több mint egy évtizeden át vezette a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai központját!Vezetése alatt nyerte el a Biológiai Központ az EMBO által adott minősítést,mely szerint a Szegedi Biológiai Központ az Európai Unió Kiválósági Központja lett!Irányításával olyan kutatói gárdát tudott összefogni,mely sikerre tudta vinni Főigazgató Úr egyéni és közösségi érdekeinek érvényesítését,kutatási eredmények sikereinek elismertségét!Emberi tartása, segítőkészsége példamutató lehet sokak számára!

  Itt ragadom meg az alkalmat és gratulálok Prof.Dr.Ormos Pál Úrnak,a Biológiai központ Biofizikai Intézete igazgatójának,kinek a Magyar Tudományos Akadémia Elnöke,Prof.Dr. Pálinkás József akadémikus úr adta át a Szegedi Biológiai Központ új főigazgatója kinevezését.Munkásságához kívánok nagyon sok sikert,jó egészséget!

  Prof.Dr. Dudits Dénes akadémikus Úr a jövőben mint a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke folytatja tudományos munkásságát és a magam nevében ezúton is kívánok Neki jó egészséget és további tudományos sikereket! Mindkettőjüket az Isten éltesse, adjon nekik erőt egészséget,családjuk körében sok örömet és boldogságot!

  Itt kívánok a Szegedi Biológiai Központ minden dolgozójának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és nagyon Boldog ,sikerekben gazdag Új Évet!!”
 • 1. allegro 2009. december 18. 02:06
  „Gratulálok! Jó munkát és jó egészséget kívánok hozzá! Sok kitartást az SZBK hírnevének öregbítéséhez!
  S gratulálok Dudits Úrnak is, munkájáért, kitartásáért, amivel az SZBK neve fogalommá vált.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haág Zalán a parkolási anomáliákról

Szeged - Szeged számos közterületén olyan helyen van parkolóövezetet jelző tábla, ahol az érvényes… Tovább olvasom