Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Országos határrendészeti járőrverseny Szegeden

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapata bizonyult a legjobbnak a III. Országos Határrendészeti Járőrversenyen.
Harmadik alkalommal került sor 2014. június 27-én a Határrendészeti Járőrversenyre, amelyet ezúttal a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola rendezett meg nagy sikerrel. A versenyen 14 megye, valamint a BRFK, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a Készenléti Rendőrség, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola és az ORFK indított csapatot.

A rendkívül jó hangulatú és színvonalas versenyen a csapatok elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak.
A rendkívül jó hangulatú és színvonalas versenyen a csapatok elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak.

A feladatok között szerepelt határrendészeti ismereti teszt kitöltése, vezetéstechnikai és akadálypálya teljesítése, védett állatok ellenőrzése, vasúti szerelvényen elrejtett fegyver, kábítószer és más tárgyak megtalálása, fuldokló kimentése a vízimentők szigorú zsűrizése mellett, valamint a versenyzők okmányismereti és lövész készségeiket is megmutathatták a verseny során. A szervezők meglepetés feladattal is szolgáltak, az útvonalon váratlanul felbukkanó migráns csoportot kellett felfedni plusz pontért, illetve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészei segítségével valamennyi csapat igazolhatta, hogy a közlekedési szabályok betartásában példát mutat az állampolgároknak.

A versenyt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapata nyerte, második helyezett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, míg harmadik az ORFK RFI Határrendészeti Főosztály lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezeknek meg már minden jár

Ellesett párbeszéd a magyar Semmelweis-napon és a közszolgálati tisztviselők napján. Tovább olvasom