Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Országosan elismert polgárőrök

Csongrád megye - Az Országos Polgárőr Szövetség szombaton Budapesten, az ORFK székházában rendezett ünnepséget október 23-a emlékére.
Az OPSZ Kopácsi Sándor-érdemrend kitüntetést Tóth Zoltán, a Tápéi Polgárőr Egyesület tagja vehette át Túrós Andrástól, az OPSZ elnökétől. Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként az Év polgárőre címet érdemelte ki Rózsa János, a Mártélyi Polgárőrség elnöke. Az Év polgárőr-egyesülete elismerést a Csanyteleki Polgárőr Egyesület kapta meg, az Év polgárőr pedagógusa kitüntetést pedig Martonosiné Görbe Erzsébet, a Makói Polgárőr Egyesület ügyvezető elnöke vehette át.

Olvasóink írták

 • 10. haragoska 2011. január 28. 19:34
  „Gratulálok a kitüntetett polgárőröknek.
  Bár nálunk is úgy működne a polgárőrség ahogyan annak működni kellene.
  5000 lakosú kis városban élek, van két rendőrünk, igaz van polgárőrség is sőt polgárőrök is vannak, csak szolgálat nincs.
  Csak papíron létezünk. Két éve kb nem volt gyűlésünk , mi tagok nem vagyunk tájékoztatva semmiről, veszik fel a polgárőröket, de a tagság utólag tudja meg. Kap az egyesületünk pénzt is de hogy honnan, mennyit és mire van elköltve azt nem tudni. Nagyon szívesen fel venném a kapcsolatot az Országos Polgárőr Szövetség elnökével,
  Túrós Andrással. Hátha tudna nekünk segíteni. Egy polgárőr aki szeretne tenni a városa védelmében.”
 • 9. martonosie 2010. október 19. 17:55
  „A szervezetek általában attól jók, ha sok lelkes tagjuk van akik dolgoznak, teszik a dolgukat. A civil szervezetek sajátossága, hogy mindezért többnyire, nem hogy díjazást nem kapnak, de sokszor ezt saját költségükön teszik. Ha a polgárőr szervezetekről beszélünk, akkor az ami az önkénteseknek még pénzébe is kerül olykor azért, nem hogy köszönetet nem kapnak, de sokszor még ostoba emberek céltábláivá is válnak. A polgárőrszervezeteket olyan önkéntes jogkövető állampolgárok alakítják (alakították) akik tenni kívánnak szűkebb környezetük közbiztonságáért valamit. Ahhoz hogy jogszerűen működjenek szükségük van a maguk által választott vezetőkre, akik pályázatokat írnak, együttműködési megállapodásokat kötnek, képzéseket végeznek és tartják a kapcsolatot a partnerekkel (rendőrség, önkormányzat, polgárvédelem... stb.) Ezeket az egyébként nem mindig annyira óhajtott feladatokat ők is társadalmi munkában szabadidejükben végzik... talán legfőbb jutalmuk, hogy ilyen és ehhez hasonló fórumok céltáblái lehetnek.
  Az említett kitüntettek nem mellüket döngető vezetők..., de ezt nyilván akik ismerik őket jól tudják.
  A vezetőség egy szervezeten belül elismerheti a tagság munkáját, de sosem jutalmazza meg magát, a vezetőket, s ez mindenhol így szokás a felsőbb vezetés ismerheti el.
  Az elismerések mögött hosszú évek munkája áll, melyikünk hivatott vitatni ezt?”
 • 8. Zidane 2010. október 18. 22:33
  „"7" Szerinted. Minden járöröző POLGáRŐRnek elismerésem ennek hangot is adok minden Polgárörőkről iró cikkben, de ne az Elnökök vigyék a pálmát akik nem mennek az utcára nem figyelik az iskolásokat Szeptemberben, stb....sorolhatnám csak verik a mellüket.”
 • 7. bagam 2010. október 18. 17:09
  „A 2 - es hozzászólással nem értek egyet, csak a sorok között kellene olvasni , én nem csak vezetőt látok
  az elismertek között, gratulálok nekik mert megérdemelték az elismerést”
 • 6. Falcao 2010. október 18. 16:19
  „Az alkesz Lajos nem kapott?A mindszenti fővezér.”
 • 5. Szeka 2010. október 18. 10:21
  „Gyula bácsi nem is kaphatott, mivel semmi köze a Polgárőrséghez. A Városőrség tagja.”
 • 4. vuk 2010. október 18. 10:09
  „Remelem a kombizsigas is kapott, aki jardan parkol minden nap.”
 • 3. Vandorr 2010. október 18. 09:00
  „Gyula bácsi nem kapott?”
 • 2. Zidane 2010. október 17. 20:59
  „Azoknak a polgárőröknek kellene a dijakat adni akik az utcán vannak és intézkedik. Nem az elnőkőknek akik semmit nem csinálnak.”
 • 1. flexsnake 2010. október 17. 18:57
  „osztogatták maguknak az elismerést. ilyen elnök meg olyan elnök :D sokra mentek vele a késescigányok ellen :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: Haág Zalán a szegedi elnök

Haág Zalánt választotta szegedi elnökévé a KDNP a hétvégén megtartott tisztújításon. Tovább olvasom