Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Országúti virágoskert: a megye legszebb körforgalma Algyőn

Algyő - A 47-es algyői körforgalma ugyan állami úton van, mégis egy városi cég gondozza.
A megye egyik legszebb körforgalma a 47-esen látható, Algyőnél. Ez állami út, de a virágoskertet a helyi önkormányzat cége, a Gyeviép NKft. gondozza. Beültetik, kapálják, öntözik, amikor kell – erre most egy ideje nincs szükség. Minden virág szép.

A község a Magyar Közúttal kötött megállapodás értelmében tartja rendben a kétsávos, kivilágított körforgalmat, amely elsősorban a helybeliek számára fontos közlekedési csomópont. A Téglás utcáról itt lehet átjutni a vasútállomásra.

Algyőiek gondozzák a kétsávos körforgalmat. Amikor kell, öntözik is a kertet. A szerző felvétele
Algyőiek gondozzák a kétsávos körforgalmat. Amikor kell, öntözik is a kertet. A szerző felvétele

Régen ez volt a megye egyik legveszélyesebb helye, „fekete folt Csongrád megye baleseti térképén", ahogy az újság írta tizenöt évvel ezelőtt. 1996-ban terelősziget épült ide, ki is világították, de a helyzet nem javult. 1997 és 2001 között összesen 10 személyi sérüléses baleset történt, hatan vesztették életüket. A forgalomtervezők sokáig vizsgálták, hogyan lehetne biztonságossá tenni ezt a helyet, végül az országban akkor még ritkaságnak számító kétsávos, spirálos körforgalom mellett döntöttek, amelyet 2003 decemberében adtak át. A 150 millió forintos beruházáshoz Algyő 10 millió forinttal járult hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 méteres ág zuhant a padon ülő lány fejére Szegeden

10-15 centiméter vastag ág vágott fejbe egy 20 éves lányt az Aradi Vértanúk terén. A szemtanúk szerint ez egy gyermekkel végezett volna. Tovább olvasom