Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Őrült motorosok, kutyarevü és Szandra, az elefánt

Szeged - Felépült a cirkuszváros a szegedi Cora parkolójában – Magyarország legnagyobb utazó cirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz lélegzetelállító produkciókkal várja holnaptól a kicsiket és nagyokat.
– Idei műsorunkban olyan produkciók is szerepelnek, amelyeket először láthat a magyar közönség. A Duo Stoichev Svájcból érkezett, az őrült motorosok lélegzetelállító bemutatót produkálnak a halálgömbben. Paolo Folco Olaszországból Európa legnagyobb kutyarevüjével és meglepetésekkel lép a manézsra. A Peris testvérek Angliából csatlakoztak a társulathoz: fergeteges görkorcsolya-bemutatóval kápráztatják el a közönséget, Donnert Gábor idomított lovaival európai turnéja után először látható cirkuszunk porondján – sorolta Richter Józsefigazgató, akitől megtudtuk: idén kisebbik fia, ifj. Richter József csapatával új trambulin-akrobata és zsokészámot mutat be.

A Cora-parkolóban tegnap húzta fel a Magyar Nemzeti Cirkusz 1500 fő befogadására alkalmas sátrát a jól összeszokott csapat. Folyamatosan érkeztek az újabb kamionok, miközben Richter Józseffel körbejártuk a területet. Az egyik kocsi mellett libák gágogtak, odébb a betonra épített, szalmával kibélelt istállóban lovak csámcsogtak. Egy kamionból hosszú ormány nyúlt ki, amelynek végén Szandrát, az indiai elefántot találtuk – érdeklődve pislogott ránk, majd üdvözölte gazdáját. A 30 éves, 4000 kilós óriáshölgyről kiderült: 1983-ban együtt szerepelt Roger Moore-ral a James Bond egyik részében, az Octopussyban. A négylábú filmsztárral együtt fotózkodhatunk: az előadások után a bátor jelentkezőket a nyakába ülve kapják lencsevégre.

Épül a cirkuszváros a Cora parkolójában. Fotó: Frank Yvette
Épül a cirkuszváros a Cora parkolójában.
Fotó: Frank Yvette

A cirkuszban szereplő és a cirkusszal utazó állatok között találunk még tevéket, arab, fríz és muraközi lovakat is. A társulat 70 fős, az előadásokat 8 tagú zenekar kíséri. Idén „vízi orgona" emeli a műsor színvonalát.

Előadások

Magyar Nemzeti Cirkusz május 18-ától 22-éig marad a szegedi Cora-parkolóban. Hétköznaponként 18, szombaton 15 és 18, vasárnap 11 és 15 órai kezdettel nézhetjük meg több mint 2 órás műsorukat. További információ: www.magyarnemzeticirkusz.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíj - cikcakkban

Változás változást követ a nyugdíjazási szabályokban és tervezetekben. Az öregségi korhatár alatti nyugdíjasok közül a rendvédelmisek ellátását el is vehetik. Tovább olvasom