Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Őrült vágyak feszítik a szereplőket

Pár nap múlva Kerényi Miklós Gábor rendező elkezdi a Parasztbecsület próbáit Budapesten. Július végén különleges „vágyoperák" szegezik majd a Dóm téri székekhez a nézőket. Kero® a koncepciójáról mesélt.
Izgalmas, összművészeti élményt nyújtó koncepcióban mutatja be a szegedi szabadtéri Kerényi Miklós Gáborrendezésében a Parasztbecsület és a Bajazzók egyfelvonásos operát. A rendező pár nap múlva már el is kezdi az első darab próbáit a két főszereplővel, Dolhai Attilával és Frankó Tündével, majd hamarosan Perencz Béla és Mester Viktória is csatlakozik a csapathoz.

Kerényi Miklós Gábor a sikeres Carmen után újra operát rendez a Dóm téren.
Kerényi Miklós Gábor a sikeres Carmen után újra operát rendez a Dóm téren.
– Két különleges operáról van szó. Mindkettőre rendkívül illik a vágyopera jelző, mert elementáris és őrült vágyak feszítik a szereplőiket – árulta el a rendező, miért ezt a fantáziaalcímet adta idei Dóm téri rendezéseinek. – Nem árulok el titkot azzal, hogy gyilkossággal végződő szerelmekről szól a Parasztbecsület és a Bajazzók is, ám a brutális tettig vezető út, az az a gyötrelmes, kétségbeejtő és mégis gyönyörűséges szerelem, ami életünket olyan csodálatosan széppé és olyan hihetetlenül keserűvé teszi.

Alkotótársaival nem történelmi darabot akar színre vinni. Olyan helyszínre és korba helyezték a két operát, amely közel áll mai érzeteinkhez és világunkhoz. Kero® két évvel ezelőtt bemutatott és tavaly is hatalmas sikert aratott Dóm téri Carmen-rendezése Dél-Amerikában játszódott, ez a két verista opera is valamilyen latin környezetért kiált. Egy szicíliai bányászfaluba képzelték az eseményeket.

A művek színpadra állításával nem csupán a vájt fülű operakedvelőknek, hanem egy sokkal szélesebb közönségnek szeretne kedvezni a rendező. – Mindkét darab remek alkalom arra, hogy különböző izgalmas színházi effektek jelenjenek meg bennük. Számíthatnak a nézők artistákra, akik különleges produkciókkal kápráztatják el őket. Ezenkívül tűzeffektusok, kötéltáncosok színesítik majd az előadásokat.

A Bajazzókat nemzetközi szereposztásban viszi színre a rendező: Avgust Amonov, Asmik Grigorian, Szegedi Csaba és Boris Grappe közreműködésével. Ebben a darabban szerepet kapott Kerényi Miklós Máté is, akit Dolhai Attilához hasonlóan eddig szintén leginkább musicalekben láthattunk.

Kedvezményes bérletek
Az előadásokra akár kedvezményes bérletkonstrukciót is választhatnak az érdeklődők: az operákkal együtt a Jekyll és Hyde vagy a Mária musicalre, és akár az összes Dóm téri produkcióra – SZÉP-kártyával és üdülési csekkel is.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A futball-Eb-vel együtt elindult a tippmixláz

Általában kétszeresére nő a tippmix forgalma a nagy labdarúgótornák idején. Nemcsak a férfiakat, sok nőt is megfertőz a fociláz ilyenkor. Tovább olvasom