Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Orvosképzés: gyakorlatból közepes

Szeged - Háromból egy orvostanhallgató egyszer sem ad be intravénás injekciót egyetemi tanulmányai idején.
Kiváló az elméleti képzés a hazai orvosegyetemeken, ellenben a gyakorlati oktatás hiányos – állapítja meg a Magyar Rezidens Szövetség országos felmérése. Jobb a szegedi helyzet, de az orvoskari gyakorlatozáson itt is javítani kell.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a csütörtöki Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 8. franzvon 2010. október 25. 16:34
  „CID! Én meg ezek alapján leszarom ,hogy amikor elér a kór , kihez rimánkodsz-orvoshoz ne menj.Oldd meg magad a problémád-oszt ennyi.Gyakorolj saját szerveiden:)))”
 • 7. lonelyplanet 2010. október 23. 17:50
  „"Kedves" CID!
  Azt hiszem az alapvető probléma épp az ilyen elutasító betegekkel van...
  Nálunk van egy fiatal orvos a családban, és látom, hogy éjszakákon át mennyit tanul, dolgozik, ügyel, külön gyakorol, és közben küzd azért, hogy megéljen, és bizony még így is 28évesen a szüleitől kér pénzt a balatoni nyaralásra...szégyen...sokan mondják, hogy Ő választotta ezt...de ha még Ő sem ezt választja, akkor ki segít a betegeken?...számomra lenyűgöző, hogy mi hajtja őket, hogy lehet, hogy ilyen felelősségteljes munkát ilyen alamizsna pénzekért elvállal egyáltalán valaki...többet keres egy bolti eladó, akit valljuk be nem szidunk le azért, ha a kértnél pár dekával több v kevesebb PARIZERT ad tapasztalatlansága miatt, akkor az orvosainkat miért kell szidni?! örüljünk, hogy egyáltalán még páran itthon maradtak nekünk, értünk...
  (és gyakorolnak egymáson is, de teljesen más egy egészséges, fiatal ember vénáját eltalálni, mint egy beteg, kiszáradt, idős emberét...)”
 • 6. emzsr 2010. október 22. 20:00
  „Szerintem felesleges a nővérképző, elég lenne ugyanúgy megtanítani az orvostanhallgatóknak is pl. az injekciózást, mint a nővérképzősöknek, nem? Képesek lennének megtanulni, nyugodjon meg mindenki!”
 • 5. kisemberke 2010. október 22. 11:13
  „Ezt úgy lehetne elkerülni,ha csak azt vennék fel aki előtte elvégezte a nővérképzőt és van legalább 5 éves gyakorlata ebben.Amúgy alkalmatlannak tartom a jó elméleti képzést ha nincs mögötte szakmai gyakorlat....”
 • 4. CID 2010. október 21. 21:11
  „franzi : leszarom, hogy a régi orvosprofesszorok kin gyakoroltak. Rajtam, ne gyakoroljon senki, pláne ne egy beduin, vagy egy magyar aki diploma után elhúz külföldre, mert itt keveset keresete.
  Parizert meg tudom, hogyan és miből készül, ettől függetlenül, időnként jó étvággyal fogyasztom :)”
 • 3. SZERINTEM 2010. október 21. 20:38
  „Júúúj, ez nagyon durva!”
 • 2. franzvon 2010. október 21. 20:18
  „:)))
  1!
  És szerinted a mai orvosprofesszorok, akik komoly műtéteket hajtanak végre-hogyan kezdték???

  Kitolta az anyja, aztán már forgatta is a szikét, meg a peánnal zsonglőrködött???
  :)) Ne tuggyad meg.
  És ne légy kíváncsi, hogyan készül a parizer...:)))”
 • 1. CID 2010. október 21. 19:21
  „Még szerencse. Inkább egy nővér, mint egy rezidens ! Volt szerencsétlenségem 3 éve néhány napot kórházban tölteni. Sajna volt tapasztalatom. Gyakorolják egymáson, de ne a betegen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh László: magasabb színvonalat a közmédiában!

Szeged - Az új médiaszabályozás alapján a közmédiumokat felügyelő Közszolgálati Közalapítvány… Tovább olvasom