Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Oscar-esélyek a Google-keresések alapján

Szeged - A Fekete hattyú című filmre kerestek a legtöbben a Google-ban - ezért tartják egyes elemzők ezt a filmet Oscar-esélyesnek. A keresés trend szerint Darren Aronofsky nyerhet a legjobb rendező kategóriában.
Megnézték, hogy a keresési trendek alapján jelenleg mely filmek és színészek a legnépszerűbbek. Ha idén a Google Keresési Trendjei alapján ítélnék oda az Oscar-díjakat, akkor a Fekete hattyú biztosan nyerne a legjobb film kategóriában, és Natalie Portman kapná a legjobb női főszereplőnek járó elismerést. Az egyik legnagyobb meglepetést pedig az okozná, ha James Franco, a keresési adatoknak megfelelően, a valóságban is elvinné a nagy esélyesnek tartott Colin Firth elől a legjobb színésznek járó aranyszobrot. A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat Amy Adams vinné haza. Ez a rövid kis kutatás persze csak a keresési trendeket mutatja, így csupán találgatás. De lássuk kategóriák szerint!

Legjobb film

Az Oscar jelöléseket kapott filmek közül a legesélyesebbnek tartott alkotások - elmúlt 30 napra vonatkozó - keresési adatai alapján egyértelműen a Fekete hattyú a legnépszerűbb. Darren Aronofsky filmjét szinte fej-fej melletti eredményekkel követi Christian Bale és Mark Wahlberg főszereplésével a Fighter - A harcos című életrajzi dráma, és az idei év egyik legjobb filmjének tartott, jó pár jelölést kapott A félszemű. Negyedik és ötödik helyezettként végzett a Facebook történetét feldolgozó amerikai filmdráma, a Social Network - A közösségi háló, valamint a beszédzavarral küzdő VI. György brit király életét feldolgozó angol filmdráma, A király beszéde.

A Google kereső szerint a Fekete hattyú nyerhet. Forrás: grayling.com
A Google kereső szerint a Fekete hattyú nyerhet.
Forrás: grayling.com

Legjobb rendező

A Google Keresési Trendek oldalon öt keresési kifejezést adhatunk meg egyszerre, így a legtöbbet keresett filmek rendezőire irányuló kereséseket vetették össze. Az eredmény alapján az első helyezett a Fekete hattyú rendezője, Darren Aronofsky lett, ami a film második szobrocskáját jelentené. A többi helyezettet illetően a sorrend változott. Második helyen végzett David Fincher A közösségi háló rendezőjeként, őt szoros versenyben követi Tom Hooper A király beszéde rendezője, és a Cohen-testvérek A félszemű rendezőiként, a sort David O’Russel zárja A harcossal.

A Google Keresési Trendek alapján Darren Aronofsky vehetné át a díjat. Forrás: grayling.com
A Google Keresési Trendek alapján Darren Aronofsky vehetné át a díjat.
Forrás: grayling.com

A legjobb női főszereplő

Vajon a filmben nyújtott alakításáért a főszereplő Natalie Portmant is Oscarhoz segíti a Fekete hattyú? A Google Keresési Trendjei szerint erre igen nagy az esély. Az említett öt alkotás női főszereplőinek sorrendjét vizsgálva ugyanis az utóbbi 30 nap alatt a színésznő nevére érkezett a legtöbb keresés. Persze könnyen lehet, hogy ebben közrejátszik az is, hogy Natalie Portman épp ebben az időszakban várja első gyermekét. Terhességére december végén derült fény, ekkor jelentette be a színésznő eljegyzését születendő gyermeke apjával, Benjamin Millepieddel, aki a színésznő táncpartnerét alakította a filmben.

A legjobb férfi főszereplő

A férfiak sorrendje már közel sem ilyen egyértelmű, hiszen a fiatal és jóképű színészekre az éppen aktuális filmszerepeiktől függetlenül is számos keresés érkezik. A keresési eredmények szerint James Franco még Jeff Bridges-t, Colin Firth-t és Javier Bardemet is maga mögé taszíthatja. A James Franco iránti hatalmas érdeklődés egyik oka azonban lehet az is, hogy ő lesz a február 27-i gála egyik házigazdája Anne Hathaway mellett.

További érdekesség, hogy az Oscar kifejezésre Portugáliában, Írországban és az Egyesült Államokban kerestek a legtöbben. Az izraeli születésű Natalie Portmanre Szingapúrból voltak a legtöbben kíváncsiak. Nem meglepő, hogy Colin Firth leginkább az írek és angolok kedvence, míg Darren Aronofsky-ra a franciáktól érkezett a legtöbb keresés. Nálunk a keresések közt "filmek" kategóriában elsősorban az általános moziműsorok szerepelnek, de kiugró növekedést ért el az utóbbi napokban az Oscar 2011, az Oscar és a Natalie Portman kifejezésekre érkezett keresések száma is.

Videó-statisztika

Nemzetközi YouTube adatok szerint a hivatalos előzeteseket is rengetegen megnézték már:

A Fekete hattyút közel 13 millióan
A közösségi hálót már több mint 5 millióan
A harcost több mint 1,2 millióan
A király beszédét több mint 1 millióan
A félszeműt több mint 575 ezren

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés: megvan a költségvetés

Megszavazta a fideszes módosítókkal együtt a közgyűlés a költségvetést pénteken. Nem lesz tehát időközi választás Szegeden. Tovább olvasom