Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Őssejtkezelésre is jut a SZIN-nyereségből

Szeged - Négymillió forint nyereséggel zárt a Szegedi Ifjúsági Napok. Ebből hatszázezer forintot Varga Ádám gyógykezelésére ajánlottak fel a szervezők, a többiből megjavíttatják a Belvárosi mozi fűtését.
Varga Ádám őssejtkezelésére ajánlotta fel nyereségének egy részét a Szegedi Ifjúsági Napok. A fesztivál idén először négymillió forint plusszal zárt, ebből 600 ezer forinttal járulnak hozzá a 11 éves szegedi fiú gyógyításához. A nyereség többi részét a Belvárosi mozi fűtésének megjavítására fordítják.

A szervezők 101 millió forintos költségvetést terveztek, ami végül 106 millió lett. A többletköltséget az okozta, hogy plusz hanggátló falakat kellett építeniük. A fesztivál bevétele: 110 millió forint.

Kínában kezelnék

Varga Ádámnak összesen hatmillió forintra van szüksége a kínai kezeléshez. Számlaszáma: Napos Oldal Alapítvány – Varga Ádám 11735005-20530530. 
Boros Gyula főszervező elmondta: tavaly a dél-alföldiek voltak többségben, idén viszont a 45 ezer 713 látogató hatvan százaléka a régión túlról érkezett a négynapos fesztiválra. Már a nulladik napon kilencezer ember szeretett volna másfél óra alatt bejutni a Partfürdőre, de a hátizsákok ellenőrzésétől nem tekinthettek el. Ez lassította a bejutást, ugyanakkor a konrtoll eredményeként a fiataloktól elkoboztak például egy 95 centiméteres buzogányt és egy egyméteres baltát is.

A SZIN-ezők tavaly 31 ezer, idén 45 ezer 780 korsó sört ittak, de elfogyott még 29 ezer 324 dobozos sör is. Felesből 9800-at gurítottak le, Kalinka vodkából például 237 litert adtak el.

Boros Gyula hangsúlyozta: a négymilliós nyereség körülbelül akkora összeg, mint amennyivel az önkormányzat támogatta a SZIN-t. Így tehát a program már a saját lábán is képes lenne megállni. Jövőre augusztus 20–24. között rendezik az ifjúsági napokat, mely – ha az ősfesztiválokat is számítjuk – a negyvenedik lesz. A jubileumra már télen elkezdik a felkészülést, december 29. és 31. között SZIN-ice néven mini fesztivált rendeznek. A helyszínről és a fellépőkről később tájékoztatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buci és a féltve őrzött 29 éves Daily Mail

Szeged - Féltett kincsként őrzi a londoni metrón talált Daily Mail – amelyhez a… Tovább olvasom