Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Összeadás nélkül pakolják tele a bevásárlókosarat

Szeged - Háziasszonyokat teszteltünk: mennyire jeleskednek bolti fejszámolásban. A rutinosak ránézésre megmondták, mennyit fognak fizetni a kasszánál. Takarékosabb „versenyzők" végig számoltak.
Nyáron piacról haza siető „erőművész" háziasszonyokat kérdeztük, tudják-e pontosan, hány kilót cipelnek. Tudták. Tegnap a Móravárosi körúti Tesco pénztárai előtt léptünk oda családanyákhoz. Sinkovics Erika egy hétre vásárolt be zöldséget, gyümölcsöt, felvágottat. A ráadás nála egy olajsütő volt. – A polcok között egy ideig fejben összeadom a portékák árát, de úgy 5 ezernél blokkol az agyam, és a lovak közé dobom a gyeplőt – mesélte Erika, majd a telepakolt bevásárlókocsijára nézve 22 ezer forintra taksálta, mennyit mutat majd a pénztárgép. Végül nagy örömmel újságolta: 1700 forinttal kevesebbet fizetett, mint gondolta.

Farkas Andrásné is az akciókból szemezgetett. Az összeválogatott ásványvizet, mosogatószert, DVD-t 15 ezer forintra saccolta. Zsákbamacskának érezte a banánt, azt nem mérte le. Végül ő is elégedetten pakolt szatyorba. 260 forinttal fizetett többet a tippjénél, és a palacsintasütőt még nem is számolta bele a várható összegbe. Az ő taktikája az, hogy kerekítve ad össze, így biztosan belefér a pénztárcája szabta keretbe.

Édes Anikó 100-as eltéréssel becsülte meg a Mikulások árát. Fotó: Karnok Csaba
Édes Anikó 100-as eltéréssel becsülte meg a Mikulások árát.
Fotó: Karnok Csaba

Kopasz Ferenc és édesanyja két családnak két irányból hordott egy kocsiba üdítőt, cukrot, savanyúságot, vajféléket, felvágottat. A kutyának is ünnepnap volt, neki zsáknyi eledelt és ebszalámit vittek. Az összegre nem figyeltek. Kiderült: mindketten egy ezrest tévedtek, 18 ezret mondtak, kereken 17 ezer lett belőle.

Arányait nézve a legvastagabban, harmadával Márki Melinda becsült mellé. Kosárnyi salátával, zöldséggel, darált hússal és kilós sajttal nevezett rögtönzött árazó versenyünkön. A tippje 5000 volt, de jóval olcsóbban megúszta: 3300-at fizetett. Legügyesebb fejszámolónak Édes Anikó bizonyult, aki nem szokványos összetételű zsákmánnyal szállt versenybe. Három testvére, az anyukája és a szomszédjai bízták meg: rakja tele a Télapó puttonyát. Tízesével pakolt csokimikulást, adventi kalendáriumot, több zacskónyi szaloncukrot. Csúcsdísznek mikulásvirággal koronázta rakományt. A fiatal nő taktikája rém egyszerű: egyedül pásztázta a hipermarketet, végigszámolt minden tételt, hogy beleférjen a pénzébe. Az eredmény őt igazolta: 5000-re becsülte, 5100-at fizetett.

Olvasóink írták

  • 1. joy 2008. november 15. 14:45
    „Ezexerint a nagy többség tudatos vásárlók közé tartozik?
    Már csak a "Minőségre fegyelni!" kell elsajátítani!
    :o)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Szabó Imre hétvégéje: borozgat a barátokkal

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak… Tovább olvasom