Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Összetévesztik Rálikot Janiccsal

Szeged - A pekingi hercegnőt alakító jeles szoprán imádja a sportot, és amióta összetévesztik a legsikeresebb szegedi sportolónővel, a Pekingbe készülő Janics Natasával, még lelkesebb szurkolója olimpiai és világbajnokunknak.
A huszonöt legsikeresebb magyar nő közé választották a szabadtérin Turandot szerepében holnap este bemutatkozó Rálik Szilviát. A pekingi hercegnőt alakító jeles szoprán imádja a sportot, és amióta összetévesztik a legsikeresebb szegedi sportolónővel, a Pekingbe készülő Janics Natasával, még lelkesebb szurkolója olimpiai és világbajnokunknak. Lapunk tegnap összehozta a „hasonmás" sztárokat.

– Barátaim meghívtak a veszprémi kézilabdacsapat szilveszteri bulijába, és amikor beléptünk az ajtón, éreztem, hogy furcsán néznek rám. Először azt hittem, valami nincs rendben az öltözékemmel, de hamar kiderült: többen is azt hitték, Janics Natasa vagyok – mesélte a szegedi Dóm téren a Puccini-opera próbájának szünetében Turandot hercegnő, azaz Rálik Szilvia. Az egyre nagyobb sikereket arató szoprán azóta lelkes szurkolója a kétszeres olimpiai és tízszeres világbajnok szegedi klasszisnak, de még sohasem találkoztak személyesen. Gondoltuk, összehozzuk a pekingi császár leányának megformálóját a Pekingbe készülő olimpikonnal.

Janics Natasa négynapos pihenőjéről érkezett tegnap a Virág cukrászdába, ahonnan Szolnokra indult tovább: a hétvégéig kemény edzések várnak rá. Kettesben és négyesben indul az olimpián, ahová az elsők között mehet ki a kajak-kenu válogatott, hiszen Kammerer Zoltán viszi majd a megnyitón a magyar zászlót. Natasa eddig csak egyszer vett részt olimpiai megnyitó ünnepségen, még a jugoszláv csapat tagjaként, de az nem tartozik a szép emlékei közé: hat órán át kellett magas sarkú cipőben, szűk szoknyában állnia.

Janics Natasa (balra) olimpiai és világbajnok, valamint Rálik Szilvia operaénekes tegnap első látásra összebarátkozott. Fotó: Segesvári Csaba
Janics Natasa (balra) olimpiai és világbajnok, valamint Rálik Szilvia operaénekes tegnap első látásra összebarátkozott. Fotó: Segesvári Csaba

Bár nem beszéltek össze, Rálik Szilvia is napszemüvegben és ujjatlan, fehér pólóban jött a Virágba. A megismerkedés és az egymásra csodálkozás után Natasa rögtön „szakmai szemmel" néz végig Szilvián: – Látom, te is sportoltál.

– Általános iskolában atletizáltam, sokszor vittek versenyekre, és többször is előfordult, hogy komolyabb felkészülés nélkül első vagy második lettem. Később a labdajátékokban mindig én voltam a csapatkapitány. Sorsszerűnek tartom, hogy kiből mi lesz végül: én is lehettem volna sportoló, táncos vagy akár hegedűművész is, mindegyik érdekelt. A sportot ma is imádom – feleli Szilvia.

Extrém helyzetekben

A Puccini-opera első felvonásában Rálik Szilvia csípőjére egy biztosítóövet kötnek, és két vékony zsinóron felhúzzák tíz méter magasba, a dóm Mária szobrával egy vonalba. Kollégái izgultak érte, amikor először meglátták.– Nagyon élvezem az extrém helyzeteket, nem is gondoltam, hogy a Turandotban is lesz majd benne részem. Annyira megtetszett, hogy megkérdeztem a rendezőnket, Kesselyák Gergőt, nem énekelhetném-e onnan a nagyáriát is. Olyan messzire vagyok a nézőtértől, hogy nem felismerhető az arcom, attól félek, a végén még azt hiszi a közönség, valami dublőz lóg ott helyettem – panaszolta az énekesnő.

– Én pedig szeretek énekelni, különösen Madonna egyszerűbb dalait. Ha tudom a szövegét, csak elég érezni a ritmust, és karaoke-számként könnyen elő lehet adni. Imádom a jó bulikat, bár amióta mindenhol felismernek, kicsit vissza kell fognom magam – nevet Natasa. Hamar további hasonlóságot is találnak: a bemutatókra vagy a nagy világversenyekre való felkészülés szinte ugyanolyan szigorú életformát kíván meg. Ilyenkor csak arra az egy dologra koncentrálnak.

– Hétfőn reggel kimegyek a Maty-érre, és van úgy, hogy szombat estig be sem jövök a városba, inkább a párom, Szilárd jön ki hozzám aludni – árulja el Natasa.

Az asztalnál ülő klubvezető, Petrovics Kálmán is közbeszól: – Tíz perce csak azt figyelem, hogy a szemkarakteretek mennyire azonos. Nem nagy, kerek szemmel néztek a világba, csak résnyire nyitjátok ki. A varázslatos, kékeszöld szivárványhártyátok kívülről sötét, és egyre világosodik egészen a szembogárig. Nagyon megkapó és szuggesztív!

A lányok erre egymás szemét kezdik vizsgálni. Az is kiderül, mindketten „vizes jegyben" születtek: Natasa Rák, Szilvia Halak. Mindketten sztárok a legnépszerűbb videomegosztó portálon, a youtube-on is. – Szoktam nézni, elsősorban a vicces dolgokat, mert kikapcsolnak. Azokat az olimpiai győztes futamaimat is feltöltötte valaki, amelyekben életem legjobb formájában voltam. Szeretem újra és újra megnézni, nekem otthon nincsenek meg – magyarázza Natasa, Szilvia pedig azt meséli: a Dóm téri Csárdáskirálynőből és a José Cura partnereként játszott Otellóból készült klipek is fenn vannak a világhálón.

Az újabb meglepetés akkor következik, amikor felállnak a fotózáshoz. Kiderül: mindketten 173 centi magasak. – Apukám fiatal korában gyakran járt Szegedre, nem lehet, hogy történt itt valami, amiről nem tudunk? – viccelődik Natasa.

– Majd megkérdezem anyukámat! – kontráz rá Szilvia, aki két jegyet ajándékoz Natasának a Turandotra. Pekingbe készülő kajakosunk így együtt dúdolhatja majd a kínai császárvárosban győző Kalaffal az operairodalom egyik leghíresebb slágerét: „Sápadj el, holdfény, távozzál, nagy éjjel, mire a hajnal virrad, enyém a győzelem."

Olvasóink írták

 • 4. enenen 2010. július 19. 15:04
  „Meg Rálik lehetett volna vadakat terelő juhász is... Így csak másokat "terel".”
 • 3. maci52 2008. július 03. 22:47
  „Ez az élet Babocsai néni,mi meg robotolhatunk,adózhatunk,bár én is evezhetnék.”
 • 2. totto 2008. július 03. 22:28
  „Tisztelt Hollósi Úr!

  Gratulálok a cikkhez,régen olvastam ilyen nagyszerűt,manapság,a megosztott sajtóban.
  Különösen a szellemes befejezés tetszett.
  Mindkét hölgynek további sok sikert kívánok!
  Jó lenne kajakban is együtt látni őket,fotócsemege lenne.

  Egy volt kajakos,és zenerajongó.”
 • 1. Inez 2008. július 03. 14:04
  „Hogy tévesztenék már össze? És kik?
  Van köztük min. 15 év korkülönbség.
  A kottás testalkatról nem is beszélve.

  Ennyi erővel, én is hasonlítok Natasára......?
  Szőke haj, kék szem, deltás, sportos alkat.
  Jaaa, bocs. Én csak 169cm magas vagyok......

  Ezt a cikket.....!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eperjesi Ferencné Marika Turandot jobbkeze a Dóm téren

Szeged - A színház dolgozói Eperjesi Ferencné Marikának ítélték nemrégiben a legjobb háttérmunkásnak… Tovább olvasom