Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Összkomfort a vízben

A vendégek már tegnap kipróbálhatták, de hivatalosan csak a hónap közepén nyitják meg a mórahalmi fürdő rendezvénymedencéjét. A fürdőzők a 32-34 fokos vízből zenés előadásokat nézhetnek, miközben a medence bárjában iszogatnak.
Élmény a fürdés az új medencében Fotó: Miskolczi Róbert
– Apu, mi az a nyár? – kérdezte egy kisfiú a medence partján. A nyár az, amikor izzadsz, eszed a fagyit és fürdesz a strandon – hangzott a válasz. Apa és fia így is tettek, tegnap az elsők között próbálták ki a mórahalmi Erzsébet Gyógyfürdő új rendezvénymedencéjét, melyet tegnap, az ÁNTSZ ellenőrzése után nyitottak meg a vendégek előtt. Egyelőre csak próbaüzemben, a hivatalos átadást a hónap közepén tartják.

Marosi homokkal felszórt, napernyős, napágyas 500 négyzetméteres napozón keresztül vezet az út a vízforgatóval felszerelt medencéhez, melyben egyszerre 205 vendég hűsölhet, napozhat, masszíroztathatja derekát, talpát, élvezheti a pezsgőágyat vagy a gombáról lezúduló vízsugarat. De nem csak ezekben a kényeztetésekben lehet részük: a fürdő vendégei a 32-34 fokos vízből figyelhetik a medence színpadán zenélő művészeket és ha megszomjaznak, csak odaúsznak egy üdítőért a bárhoz. Mert kerek tetős kisbüfé is tartozik a medencéhez, így ki sem kell lépni a szárazföldre a frissítőért.

– Nekem ez tetszik a legjobban, ehhez hasonlót eddig csak Görögországban láttam – mutatott a bárra a szegedi Nagy Vivien, miután kipróbálta a medence minden szolgáltatását. – A nagyszüleim a masszírozó vízsugarakat értékelik igazán. Jó ötlet, hogy néhol nagyon sekély, máshol mélyebb a víz – tette hozzá.

– A víz mélysége az öblös, sarkos, lépcsős medencében egy centimétertől 1 méter 40 centiméterig változik, ezért úszni nem tudók és gyerekek is használhatják – magyarázta Balog László kabinetvezető.

Minden nyári hétvégét Mórahalmon tölt a szabadkai Boldog Antal, aki feleségével együtt rögtön kipróbálta a fürdő újdonságát. Az Erzsébet eddig is tetszett nekik, de a rendezvénymedence masszírozó sugarai és a bár különösen elbűvölte őket. – Vajon sört is árulnak? – kérdezte a férfi. Árulnak, de hogy elkerüljék a baleseteket, a vízben csak műanyag pohárból iszogathatnak a vendégek.

Jövőre tovább bővül a fürdő, a tervek szerint a rendezvénymedence mellett is lesz bejárata, a medence egy részében pedig hullámgolyó mozgatja majd a vizet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bakfittyek a közgyűléseken

Hingl László, Kenderesi-Szabó Mihály és Kormos Tibor nem volt szószátyár a szegedi… Tovább olvasom